Bebek Beslenmesi sütüm bebeğimi doyurmuyor diyenler buraya..

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

SiBeL

oğlum ve kızım herşeyim
Kayıtlı Üye
25 Ocak 2009
516
9
296
selam kızlar,
bebeğim 1.ayını doldurdu fakat ilk günden itibaren sütüm bebeğimi doyurmuyor malesef..bunu doktor kontrolünde kilosuna bakıldığında anladık..ilk kontrolde kilo vermesi normal fakat doktorumuz ikinci kez kilosuna bakmak için çağırdığında bebeğim 10 günlüktü ve kilo vermişti..sütümün yetmediğini mama vermemiz gerektiğini söyledi..deneyelim ve kilosuna bakalım dedi ve birkaç gün sonra gittiğimizde kilo aldığını görünce bu şekilde aylık kontrole kadar devam edelim dedi.oysa ben tamamen anne sütüyle beslenmesini istiyordum ve çok üzüldüm..fakat sonraları sütüm çoğaldı.zaten humana kullanıyordum ve bir arkadaşım humananın kendi sütünü sulandırdığı için bıraktığını söyledi bende bıraktım artık..çünkü sütüm var tüm gün bebeğimi sık sık emziriyorum ama bırakır bırakmaz tekrar aranmaya başlıyor ve mama yemeden uyumuyor.
herkes farklı birşey söylüyor sağlık ocağı evime geldi ve onlar kesinlikle mama verme bebek eme eme koyu süt getirir sütün suluysa bile diyor..bende mama vermek istemiyorum ama yavrum sadece mama yediğinde doyup uyuyor ne yapıcam bilmiyorum ve çok üzülüyorum :gitme: bu durumu yaşayan var mı lütfen yardımlarınızı rica ediyorum kızlar..

merhaba, aynı sorunu yaşıyorum ama bn sütümün yetip yetmediğini bilmiyorum.Çünkü aynı sendeki gibi bebişim sadece mama verince uyuyabiliyor, yoksa asla uykuyu tutturamıyor.Pzartesi doktoruna gideceğiz kendisine soracağım.Bu arada sen günde kaç cc mama takviyesi veriyorsun.Bazen sütüm olsa bile ısrarla memeyi almıyor, huysuzlaşıyor,ben de mecburen mama veriyorum, cukur cukur emiyor.Napcaz valla ben de çaresizim bu konuda.Sütüm artsın diye ara ara sütümüde sağıyorum ama nafile

canım öncelikle bebeğini sağlıcakla büyüt...
benim kızımın da ilk ay kilo alımı yetersizdi. bu yüzden mama takviyesi yapıyorduk. gittiğim doktor bana 24 saat boyunca sütümü sağıp çocuğa kaşık yada biberonla vermemi söyledi. bu 24 saat sağma sonrasında tahmini günlük ne kadar sütüm olduğunu öğrenmiş oluyorduk. sonra da çocuğun ayına göre günde kaç cc yemesi gerekiyorsa geri kalanını mama olarak takviye ediyordum.
benim tavsiyem sütünü sağıp bi bak.belki sütün yeterlidir ama bebebeğin hepsini ememiyor olabilirmi? inşAllah sütün yeterli olur ve mama takviyesine gerek kalmaz canım.

canım güzel bir çözümmüş bunu denemeye başlayacağım bende..
yalnız doktor bu ayda mamaya devam edelim dedi bakalım sütüm ortalama ne kadar çıkacak ona göre tekrar doktorumuza danışırız artık..bilgi için çok sağol inşallah gerek kalmaz inşallah..

evet güzel fikir, fakat süt sağma makinelerine çok güvenmiyorum.Çünkü sağdıktan sonra elimle tekrar sağdığımda bir miktar süt daha çıkarabiliyorum.Yani makine tam sağmıyor.Tavsiye üzerine medela markasını kullanıyorum.

bende bugün ilk kez manuel olarak sağdım yani pompalı elektrikli değil ama sonradan baya bir acıdı göğüslerim bu normal midir?

tecrübeli anneler bu konuda yardımcı olacak kimseler yok mu yahu bu acemi anneye bir yardım edin lütfen..çok çaresizim ve sizin tavsiyelerinize ihtiyacım var..bu gibi bir durum yaşayan ya da bilgi sahibi olan varsa lütfen bilgi verir misiniz...:bbo:

bende bugün ilk kez manuel olarak sağdım yani pompalı elektrikli değil ama sonradan baya bir acıdı göğüslerim bu normal midir?

ben sürekli sütümü sağıp kızıma öyle verebildiğim için bu konuda oldukça deneyimliyim canım:)
sağdığın ilk zamanlar göğüs uclarının acıması normaldir. sonradan zaten alışıyor ve acımıyor artık.
sanırım bebeğin daha çok küçüktü senin dimi? çok küçük olduklarında çene kasları güçsüz olabiliyor. inşallah sütün yeterlidir, bebeğin güzelce emer.. tavsiyem emme probleminiz yoksa sakın emzirmeyi bırakma canım..

arkadaşlar benimde bir sorunum var bebeğim erken doğdu 29 haftalık şuan 2 ay oldu doğalı sutumü sağarak veriyorum 2 saatte bir 50 cc vermeye başladım birkaçgündür çünkü doymuyo
benim sütüm başlarda çok yağlıydı ve koyuydu fakat artık cok sulu acaba bundan dolayı doymuyo olabilirmi kızım sütü içtikten sonra yarım satte meme emiyo doymadığını anlıyorum ne yapacağımı şaşırdım

Canım çok fazla elinle yada makineyle sağmamaya dikkat et ben o hatayı yaptım ve göğüslerim zedelendi çok ağrım oldu uçlarında...

arkadaslar bende dogum yapalı 10 gun oldu benım bebegımde mama yemeden uyumuyor her 2 gogsumu verıyorum ama yınede mama vermek zorunda kalıyorum sutumun yetıp yetmedıgını doyup doymadıgını anlayamıyorum napabılırım

evet henüz 41 günlüğüz emzirmeye devam ediyorum ama emdiği halde doymuyor işte

evet ikinci denememde çok fazla acımadı tahmin ettim bende.çok teşekkürler bilgi için canım

canım sağlıkla büyüt bebeğini inşallah..
bu sorunu nasıl çözeceğiz ne yapacağız bende şaşırdım..anne sütüne ağırlık vereyim diyorum doymuyor ve sonunda basıyor yaygarayı.ne yapmalı ne etmeli şaşırdım artık bende

Canım çok fazla elinle yada makineyle sağmamaya dikkat et ben o hatayı yaptım ve göğüslerim zedelendi çok ağrım oldu uçlarında...

çok kötü oluyor epey bir canı yanıyor insanın..dikkat ederim bende teşekkür ederim canım..

sorununuz cozuldumu ayni oun sun bideyasiyoruz 2 bucuk ayik kizim suumde var ama gogumu tam bosaltmiyor,ac kaliyor cok uzuluyorum her mama verdigimde o iciyor ben agliyorum bir care olmali mutlaka ama ne bunu bulmam lazim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…