• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi Sütü yetmeyen annelerin imtihanı!! :(

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

shadowshows

Süpriz YumurtaMMM:)
Kayıtlı Üye
25 Mart 2011
510
22
118
Malatya
11 Kasım 2013te bebeğimi dünyaya getirdim. Kızım 10 gün sonra 4 aylık olacak. İlk 1 ay sadece anne sütü verdim, ama bebeğim sürekli ağlak, huzursuzdu. Göğüslerim büyük, çok dolgun ve sürekli süt sızdığı için ben sütüm çok iyi sanıyordum. Ama bu tamamen bi yanıltmacaymış. 1 aylık kontrole gittiğimde bebeğim doğum kilosunun üzerinde sadece 80 gr aldığını gördük. Doktorum her emzirmeden sonra aldığı kadar mama vereceksin dedi. Mamaya o kadar karşı bir insandımki, doktoru dinlemedim. Aile hekimime götürdüm. O kesinlikle mama vermemi, emzirdikçe geleceğini söyledi. 2 hafta kadar daha sadece emzirdim, kilo kontrolüne götürdüm 100 gr almıştı. Sonra geceleri 1 kere mama vermeye başladım. Bebeğimin kilosu hala alt sınırın altındaydı. Bu arada farklı doktorlara gidip duruyorum, ve her doktor başka birşey söylüyor, kafam iyice karışıyordu. Bir doktor mamayı kesinlikle kaşıkla vermemi yoksa emmeyi bırakacağını söylüyor, bir doktor biberondan bişey olmaz diyor. Hastaneden çıkıp ağladığımı, karamsarlığa kapıldığımı çok iyi bilirim. Sonra düşündüm, aile hekimi dışında tüm doktorlar mama vermemi söylüyordu. Sonuçta işin uzmanı aile hekimi değil, çocuk doktoruydu.
Mamayı günde 2 ye çıkardım. Sonra yeni bir doktor buldum. Çok samimi, iletişimi çok iyi ve gerçekçi bir doktor. Günde 3-4 kere mama vermemi istedi. Kaygılarımı bir kenara atmamı, anne sütünün önemli olduğu kadar, beslenmesinin gelişiminin daha önemli olduğunu söyledi. Çocuğum 2 aylıktı ve hastane çıkışları hala oluyordu üstüne. Aldığı anne sütü yanına kar, sonrası mama dedi. Ben o an çocuğuma anne sütü diye inat ederek ne kadar zarar verdiğimi anladım. Yaklaşık 2 aydır günde 4 kere mama veriyorum. Mamadan önce mutlaka emziriyorum. Bebeğim 2 ayda 2 beden büyüdü. İlk 2 ay öyle yapptığım için şimdi çok pişmanım.
Aslında Türkiyede anne sütünü överken, kamu spotları yaparken, seminerler verirken birşeyi hep unutuyorlar. Anne sütü çok önemli, ama yetmediğini yada olmadığında bunu dram haline getirmemek gerekiyor. Anneer hamilelikten başlayarak hep baskı ve stres altına alınıyor. Süt olmadığında ise böyle tatsız şeyler yaşanıyor. Avmlerdeki emzirme odalarında kızımdan çok sonra doğmuş, ama çok büyük duran ve sadece anne sütü ile beslenen bebekleri grünce kendimi hep yetersiz görüyordum. Neler hissettiğimi anlatamam. Birde tabi sütü olduğu için nispet yapan anneler varki onlara hiç değinmeyeceğim..
Birde çevre baskısı varki, artık o çevrenin ağzını büküp dikmek istiyorum. Tahammülümün kalmadığı bir konu komşu akrabadan oluşan teyze sürüsü varki, elimdeki biberonu kafalarında kırasım geliyor. Ben anne sütü için mücadele etmiş, psikolojik travmalar geçirmiş bir anne olarak, ve mama vermeyi artık kabullenmiş bir düzen oturtmuşken, illa bir teyze gelir, biberonu görür, mama verme, südünü ver, südünle besle, niye mama veriyosun der. Onlara açıklama yapmaya eskiden çalışırdım, ama baktımkı işe yaramıyor, tersleyip susturuyorum. Sanıyorki ben işin kolayına kaçtığımdan mama veriyorum. Birde benim bebeğim ufak bir bebek. Hiç bir zaman bacakları boğum boğum olmadı. Bunu gören herkes kendinde konuşma hakkı buluyor. Sanki ben iyi bakamamışım, ondan zayıf kalmış bebeğim.
Gece gece 4 aylık dolan içimi döktüm sizlere:) Ancak yeni doğum yapmış, sütü yetmeyen annelere bir ışık tutar belki yazdklarım. Siz siz olun, anne sütü diye benim gibi inatlaşmayın.
Birde insan kınadığını yaşamadan ölmezmiş. Ben zamanında emzirmeyip sadece mama ile besleyen bir arkadaşımı içten içe kınamış, ama ona hiçbirşey dememiştim. Lütfen içinizden bile olsa kimseyi kınamayın bu konuda. Emin olun o anne bebeğini sizden, herkesten daha çok düşünüyordur..

11 Kasım 2013te bebeğimi dünyaya getirdim. Kızım 10 gün sonra 4 aylık olacak. İlk 1 ay sadece anne sütü verdim, ama bebeğim sürekli ağlak, huzursuzdu. Göğüslerim büyük, çok dolgun ve sürekli süt sızdığı için ben sütüm çok iyi sanıyordum. Ama bu tamamen bi yanıltmacaymış. 1 aylık kontrole gittiğimde bebeğim doğum kilosunun üzerinde sadece 80 gr aldığını gördük. Doktorum her emzirmeden sonra aldığı kadar mama vereceksin dedi. Mamaya o kadar karşı bir insandımki, doktoru dinlemedim. Aile hekimime götürdüm. O kesinlikle mama vermemi, emzirdikçe geleceğini söyledi. 2 hafta kadar daha sadece emzirdim, kilo kontrolüne götürdüm 100 gr almıştı. Sonra geceleri 1 kere mama vermeye başladım. Bebeğimin kilosu hala alt sınırın altındaydı. Bu arada farklı doktorlara gidip duruyorum, ve her doktor başka birşey söylüyor, kafam iyice karışıyordu. Bir doktor mamayı kesinlikle kaşıkla vermemi yoksa emmeyi bırakacağını söylüyor, bir doktor biberondan bişey olmaz diyor. Hastaneden çıkıp ağladığımı, karamsarlığa kapıldığımı çok iyi bilirim. Sonra düşündüm, aile hekimi dışında tüm doktorlar mama vermemi söylüyordu. Sonuçta işin uzmanı aile hekimi değil, çocuk doktoruydu.
Mamayı günde 2 ye çıkardım. Sonra yeni bir doktor buldum. Çok samimi, iletişimi çok iyi ve gerçekçi bir doktor. Günde 3-4 kere mama vermemi istedi. Kaygılarımı bir kenara atmamı, anne sütünün önemli olduğu kadar, beslenmesinin gelişiminin daha önemli olduğunu söyledi. Çocuğum 2 aylıktı ve hastane çıkışları hala oluyordu üstüne. Aldığı anne sütü yanına kar, sonrası mama dedi. Ben o an çocuğuma anne sütü diye inat ederek ne kadar zarar verdiğimi anladım. Yaklaşık 2 aydır günde 4 kere mama veriyorum. Mamadan önce mutlaka emziriyorum. Bebeğim 2 ayda 2 beden büyüdü. İlk 2 ay öyle yapptığım için şimdi çok pişmanım.
Aslında Türkiyede anne sütünü överken, kamu spotları yaparken, seminerler verirken birşeyi hep unutuyorlar. Anne sütü çok önemli, ama yetmediğini yada olmadığında bunu dram haline getirmemek gerekiyor. Anneer hamilelikten başlayarak hep baskı ve stres altına alınıyor. Süt olmadığında ise böyle tatsız şeyler yaşanıyor. Avmlerdeki emzirme odalarında kızımdan çok sonra doğmuş, ama çok büyük duran ve sadece anne sütü ile beslenen bebekleri grünce kendimi hep yetersiz görüyordum. Neler hissettiğimi anlatamam. Birde tabi sütü olduğu için nispet yapan anneler varki onlara hiç değinmeyeceğim..
Birde çevre baskısı varki, artık o çevrenin ağzını büküp dikmek istiyorum. Tahammülümün kalmadığı bir konu komşu akrabadan oluşan teyze sürüsü varki, elimdeki biberonu kafalarında kırasım geliyor. Ben anne sütü için mücadele etmiş, psikolojik travmalar geçirmiş bir anne olarak, ve mama vermeyi artık kabullenmiş bir düzen oturtmuşken, illa bir teyze gelir, biberonu görür, mama verme, südünü ver, südünle besle, niye mama veriyosun der. Onlara açıklama yapmaya eskiden çalışırdım, ama baktımkı işe yaramıyor, tersleyip susturuyorum. Sanıyorki ben işin kolayına kaçtığımdan mama veriyorum. Birde benim bebeğim ufak bir bebek. Hiç bir zaman bacakları boğum boğum olmadı. Bunu gören herkes kendinde konuşma hakkı buluyor. Sanki ben iyi bakamamışım, ondan zayıf kalmış bebeğim.
Gece gece 4 aylık dolan içimi döktüm sizlere:) Ancak yeni doğum yapmış, sütü yetmeyen annelere bir ışık tutar belki yazdklarım. Siz siz olun, anne sütü diye benim gibi inatlaşmayın.
Birde insan kınadığını yaşamadan ölmezmiş. Ben zamanında emzirmeyip sadece mama ile besleyen bir arkadaşımı içten içe kınamış, ama ona hiçbirşey dememiştim. Lütfen içinizden bile olsa kimseyi kınamayın bu konuda. Emin olun o anne bebeğini sizden, herkesten daha çok düşünüyordur..

ne güzel yazmışsınız.. kızım 21 aylık ve o günlere gittim adeta.. o 40 gün emzirdikten sonra mamaya geçmek zorunda kaldığım günlere.. meme başım fizyolojik olarak tutulmaya hiç müsait değilmiş.. daha doğum yaptığımda hemşireler söylemişti.. gerçekten de öyle oldu.. sütüm de çok azdı.. neler yaptım artmadı.. bebeğim de emmedi bir türlü..
evet haklısınız o etraf yok mu o etraf tam biberonu kafalarında kırmalıklar haklısınız.. sadece anne sütü konusunda değil çocukla ilgili her konuda herkes uzman bir anne cahil gibi davranan etraf.. hep derim insanlar başkalarının çocukları ile ilgilendikleri kadar kendi çocuklarına baksalar daha iyi nesiller yetiştiririz..
anne sütünün önemini tartışacak kimse olamaz.. muhakkak şahane bir nimet.. fakat şöyle durumlar da var.. mesela ben.. 1 damla dahi anne sütü içmemişim.. şu an 30 yaşındayım allaha şükür doktor nedir bilmeden büyüdüm yaşadım.. 1 kez bile hayatımda antibiyotik içmedim.. evet çok nemli ama olmuyorsa bebek bir sebepten alamadıysa anneyi de yıpratmanın alemi yok.. hangi anne istemez emzirmek doya doya..
konu sahibi arkadaşım siz elinizden geleni yapmışsınız.. allah bebeğinize güzel uzun bir ömür versin.. içtiği mamalar ona yarasın kocaman olsun..
etraf da kendi işine baksın.. daha 4 aylık daha çok sıkacaklar canınızı.. "aaa emeklemiyo mu" "aaa yürümedi mi" "aaa konuşmuyo mu" "aaa emzik mi takıyo hala" vs vs vs binlerce saçma soru.. inanın çocuğun yanında bunları konuşan ya cahildir ya kötü.. ben böyle düşünüyorum.. siz de üzülmemeye sağlam durmaya çalışın.. bebeklerimiz gece ateşlendiğinde o meşhur "teyzeler" de saçma soruları da bizim yanımızda olmuyor..
ay ben de 21 aylık dolmuşum.. sevgiler

Ah cnm o kadarguzel anlatmissinki.
Ben bebegimi hic emziremedin, ilk vasta cok yavas emiyorduzaten iki gunde ozel bakimda kalinca memeden uzak kalmisti. O lohusa halimle 4 hafta cabaladim bir yandan agladim bir yandan onu aglattim. Sinra emzirmeyi biraktim pompa yaptim hep, ama pompa ile cikan sut tabiki yetmiyordu ek mana veriyordum. Pompayla tam cekilemeyen memelerde mestytis oldu, iki kere 40 derece ateslere kadar ciktim. Ikinciden sobra zaten sutum iyice azaldi ve 6 aydan sorta sut olayini bitirdik. Icinde ukdede kaldi bebegim hic bir zaman tombis bir bebek olamadi diye uzuldum, eksik besinmi aliyor diye dusundum durdum. Sut bitince artik vitaminli herseyden yedirmeye basladim, masallah simdi yemegi seviyor 9 aylik oldu. Boyu kilosu iyi durumda, icim rahat degil ama bizimde durumumuz boyleymis dedim kabullendim artik.
Ama milletin miy miy muhabbetleri herkesin bilgisini kulturunu gosterme halleri deli etti ediyor halen daha.
Hele esimin annesinin laflari sinir krizlerine sokardi, ben bes cocugumun hepsini iki yil emzirdim elime biberon bunlarda aldim derdi. Bende benim cocugum sizin hepinize bes basar demeyi cok isterdim diyemezdim :)
Anne sutunun geregini her anne biliyor, ama sosyal sorumluluk hisseden bu kvler teyzeler artik biraz sussa ne guzel olur.

Ysladıklarınız çok tanıdık geldi..benim kızımda ilk iki ay güzel kilo aldı ama üçüncü ay sadece 100g aldımıştı..doktorumuz hemen mama başlamayı önerdi ama şöyle birşey var ki benim sütüm gerçekten çoktu ama kızım emmiyordu...hissediyordum memeyi iki çekip bırakıyordu..bende sağıp vermeye başladım sekiz aylık olana kadar sağıo biberonla verdim..onada itiraz ediyordu ama bir şekilde içiriyordum..kilo alımızda düzeldi emzirmeyi bıraktıktan sonra..kızım anne sütü almış oldu ama ben emzirme duygusunu çok fazla yaşayamadım içimde kaldı..sütüm akıyor dediniz ya hiç denediniz mi sagmayı ne kadar çıkıyor günlük belki sizinde bebeğiniz emmediği için kilo alamıyordur...ayrıca şunu da belirtiyim ki mama içmeside kötü birşey değil eşimde aptamille büyümüş annesinin sütü hiç olmamış..gayrette sağlıklı maşallah..

Sizi çok iyi anlayabiliyorum, emzirebilen bir anne olarak da olsa.
Her anne ister çocuğuyla o bağı kursun, her zaman içime hazır anne sütüyle beslesin bebeğini ama olmuyorsa da alternatifini kullanmaktan başka çare yok. En nihayetinde bebeklerimizin gelişimi önemli.
Anne sütü konusunda moral çok önemli ve maalesef çevremizdeki herşeyi bilen! insanlar hep anlatır şöyle emzirdim böyle süt fışkırırdı vs diye.
Bende minyon bebek annesiyim, zar zor 17 aya getirdim anne sütüyle kızımı, dönem dönem kilo alamadı mama vermek istedim biberonu, kaşığı ağzına sürmedi kızım.
Bende süt arttıran ne varsa abandım , kilolarim kaldı armagan.
Yani emzirende emzirmeyende dertli bu konularda, çevremizdekiler sagolsun.
Sağlıklı olsunlarda , gerisi boş.
Hiç canınızı sıkmayın. Bebeğinizi sağlıkla büyütün.
Sevgiler.

Bende bir 4 sene öncesine dalıp gittim yazınızı okurken ...

O dönemlerde sarı kız değil anneyim ben diye slogan atasım vardı sokaklara çıkıp.:52: Hamilelik dönemim boyunca okumadığım kitap , altını çizmediğim makale kalmamıştı gebelilk ve sonrası ile ilgili. Yaşım 30 du ve ilk bebeğim geliyordu dünyama . Onu benden fazla kim sevebilir , kim koruyabilir , kim iyiliğini isteyebilirdi ki .Ben anneydim ve onun için en sağlıklısı olsun diye uğraşmakla sorumluydum.

Ama gelmiyordu işte köküne kibrit suyu sıktığımın sütü :1: Bulgur ye , süt yapar dediler , içimde bulgur ağacı çıktı , roka yemekten her yemeği yeşil görmeye başlamıştım süt yapıyor dediler diye , hele soğan ... Öyle çok soğan yiyordum ki artık süt gelse de çocuk soğan kokusundan emmeyecekti beni.:9:

Hey gidi günler hey . Milletin ağzında hep aynı laf emzir , emzir emzirdikçe gelecek . Eeee gelmiyor işte ... emzir sen geliiiiiiir ! Oğlum 3.500 kilo doğmuştu ilk hafta kontrolünde 3.100 kiloya düşmüştü . Ağlayan , huzursuz bir 2 hafta geçti . Süt sağma cihazı aldım , 1 saatte bir biberon süt geliyordu ancak . Daha önemlisi sonrasında dolmuyordu hemen , bebek 2 saatte bir emmek istiyor ama 2 saat sonra 20- 30 cc belki çıkıyor belki çıkmıyordu .

17.günün gecesi eşimi nöbetçi eczaneye gönderdim . İlk mamasını yaptık , vereceğiz , bizde bir heyecan ki , oğlumun artık uykusuzluktan kızarmış gözlerinin biberonu çekerken nasıl kapandığını hala unutmam .

Emzirmek anne ile bebek arasında yaşanan inanılmaz bir bağdır .Başka kimse ile olamayacak bir andır o , emer , biraz yorulur durur , burnu ile oynar ya da ayaklarının altını okşarsın hemen açar gözlerini kaldığı yerden emmeye devam , sonra yine dalar kucağınızda uykuya .

Ben bir anneyim , tüm uzmanlar bebek için en sağlıklı anne sütü derken , deli de değilim bencil de evladımı emzirmeyeyim . Ama yok işte yok !

Çok kez ağladım . Çok kez bana emzirme hikayelerini anlatan kadınları boğmak istedim bir kaşık suda .Hatta birini hiç unutmam , aaaa ben bir çıkarırdım mememi daha dokununca sütüm karşı duvara fırlardı :8: Eeee al patentini de ayşenin memeleri diye pastörize süt markası çıkaralım sana , sağar sağar satarsın . Yahu karşındaki kadın çok az geliyor sütüm diye dert yanıyor , istemeye istemeye mamaya başladım diyor , üzgün ...Neden ona kendi harikulade süt fırlama maceralarını anlatırsın ki ?

Benim de bu yazım , bebeğini emzirmekle cebelleşirken , sütü az gelen annelerin yaşadığı üzüntüyü anlamadan onlara ahkam kesen , kendi taşan sütlerini anlatan annelere gelsin
:42:Yapmayın yahu yapmayın .

8 ocak 2014 te 34+3 gunluk geldi bebegim dunya ya.prematureydi. Ustelikte hemen yogunbakim a koydular.onune gelen anne sutu olsun toparlar ye ye sut olsun deyip duruyor. Zaten canim burnumda birakin deyip cekip gidicem o dereceye geldim.ben bilmiyormuyum anne sutu...

Kizimin yogunbakim doktoru esime anne sutunu sagsin her anne sutu kiymetlidir ama hayat kurtaran ilk 7 gun gelen suttur bize o lazim demis.ben kuzuma onu verdim.sonrasinda ne yaptiysam artmadi.gunluk 60 cc cikiyor anca.yemedigim icmedigim kalmadi.
Mama vermeden once hep emziriyorum.ne yapalim bende hic istemem mama ama dunya ninda sonu degilya...

Bende bir 4 sene öncesine dalıp gittim yazınızı okurken ...

O dönemlerde sarı kız değil anneyim ben diye slogan atasım vardı sokaklara çıkıp.:52: Hamilelik dönemim boyunca okumadığım kitap , altını çizmediğim makale kalmamıştı gebelilk ve sonrası ile ilgili. Yaşım 30 du ve ilk bebeğim geliyordu dünyama . Onu benden fazla kim sevebilir , kim koruyabilir , kim iyiliğini isteyebilirdi ki .Ben anneydim ve onun için en sağlıklısı olsun diye uğraşmakla sorumluydum.

Ama gelmiyordu işte köküne kibrit suyu sıktığımın sütü :1: Bulgur ye , süt yapar dediler , içimde bulgur ağacı çıktı , roka yemekten her yemeği yeşil görmeye başlamıştım süt yapıyor dediler diye , hele soğan ... Öyle çok soğan yiyordum ki artık süt gelse de çocuk soğan kokusundan emmeyecekti beni.:9:

Hey gidi günler hey . Milletin ağzında hep aynı laf emzir , emzir emzirdikçe gelecek . Eeee gelmiyor işte ... emzir sen geliiiiiiir ! Oğlum 3.500 kilo doğmuştu ilk hafta kontrolünde 3.100 kiloya düşmüştü . Ağlayan , huzursuz bir 2 hafta geçti . Süt sağma cihazı aldım , 1 saatte bir biberon süt geliyordu ancak . Daha önemlisi sonrasında dolmuyordu hemen , bebek 2 saatte bir emmek istiyor ama 2 saat sonra 20- 30 cc belki çıkıyor belki çıkmıyordu .

17.günün gecesi eşimi nöbetçi eczaneye gönderdim . İlk mamasını yaptık , vereceğiz , bizde bir heyecan ki , oğlumun artık uykusuzluktan kızarmış gözlerinin biberonu çekerken nasıl kapandığını hala unutmam .

Emzirmek anne ile bebek arasında yaşanan inanılmaz bir bağdır .Başka kimse ile olamayacak bir andır o , emer , biraz yorulur durur , burnu ile oynar ya da ayaklarının altını okşarsın hemen açar gözlerini kaldığı yerden emmeye devam , sonra yine dalar kucağınızda uykuya .

Ben bir anneyim , tüm uzmanlar bebek için en sağlıklı anne sütü derken , deli de değilim bencil de evladımı emzirmeyeyim . Ama yok işte yok !

Çok kez ağladım . Çok kez bana emzirme hikayelerini anlatan kadınları boğmak istedim bir kaşık suda .Hatta birini hiç unutmam , aaaa ben bir çıkarırdım mememi daha dokununca sütüm karşı duvara fırlardı :8: Eeee al patentini de ayşenin memeleri diye pastörize süt markası çıkaralım sana , sağar sağar satarsın . Yahu karşındaki kadın çok az geliyor sütüm diye dert yanıyor , istemeye istemeye mamaya başladım diyor , üzgün ...Neden ona kendi harikulade süt fırlama maceralarını anlatırsın ki ?

Benim de bu yazım , bebeğini emzirmekle cebelleşirken , sütü az gelen annelerin yaşadığı üzüntüyü anlamadan onlara ahkam kesen , kendi taşan sütlerini anlatan annelere gelsin
:42:Yapmayın yahu yapmayın .

Hay klavyene ellerine saglik.biktim su soyle fiskirirdi boyle fiskirirdi. Aaa oyle akardiki yataklar batardi demelerinden.o akan sutun bogul dicem de neyse diyorum.ayarsiz bu millet.

Hay klavyene ellerine saglik.biktim su soyle fiskirirdi boyle fiskirirdi. Aaa oyle akardiki yataklar batardi demelerinden.o akan sutun bogul dicem de neyse diyorum.ayarsiz bu millet.

:9::9::9:

Hepimiz içindeki cani ruh ortaya çıkıyor yalnız , bende bir kaşık suda boğma planlarımı yazmıştım .

Şaka bir yana , ciddi anlamda tecrübe aktarımında sorun yaşıyor bizim insanımız . Tecrübelerinden birini faydalandırmakla , böbürlenmek arasındaki farkı anlamıyorlar .

35 yaşındayım , şuan 2. çocuğumu doğursam ve bu kez sütüm çok gelse hepsinin yüzüne fışkırtacağım ahtım var :9: Paintball oynar gibi :52:

sıkmayın hiç canınızı öyle süt fışkırmasıyla olmuyor işte benimde sütüm çoktu ama kızım emmiyordu işte sağıp sağıp çöpe atıyordum...olmayınca olmuyor napalım sonuçta keyfi yapılan bir durum değil..insanlar boş konuşmaya bayılıyor..

burada hiç can sıkılacak bi durum yok bebeklerimizin arasında 2 hafta falan var zannedersem benimde bebeğim 1 buçuk aylıkken mamaya başladı akşam 19.30da başlayıp sabah 4.30a kdr ağlayan bebeğim mamaya başladıktan sonra uyudu uyandı doydu uyudu hep böyleydi bende o kdr sıkıntı çektimki doğum yaptığımda hast. eve geldik 2 gün sonra bebeğim emmemeye başladı sürekli elimle sağıp veriyordum e bebekte sürekli ağlıyodu bu dönem 5-6 gün devam etti sonra bebeğim emmeye başladı 2. aya 10 gün varken herşey çok güzeldi ama sonra açlıktan sürekli ağlamaya başladı ve bizde mamaya başladık bende hiç istemedim çünkü başlarda gerçekten emdikçe artıyordu sütüm ama sonra birden azaldı süreklide azalmaya devam etti yapacak başka bişey yok zaten çocuk açken annenin sütü nasıl olsun o huzursuzken nasıl yemek yesin nasıl stres yapmasın herşey herkese çok kolay geliyor ama senin okuduğun kitaplarda unuttuğun bi detay varmış oda stressiz olmak anne sütünü en çok etkileyen şey stres üzüntü sağolsun bebeişlerde bize o stresi gayet güzel yaşatıyolar herşey doktorların söylediği gibi kolay olsaydı şuan bebeklerini mamayla besleyen anneler olmazdı anne sütü olupta emmeyen bebekler var bizimki az gelmeye başlayınca ağlardı o yüzdende sütüm hiç artmadı sadece dolan sütü emerdi gerisi bana kalırdı o kv teyzeler zaten çok bilmiş herşeyi o kdr iyi biliyolarki benim kv benim çocuklarım bebekken hiç bu kdr ağlamazdı derdi bizimkilerde ağlasın ciğerleri gelişir derlerdi ama ona göre bebeklerin hiç biri ağlamazdı. kiminin sütü fışkırır kimi 6 aylık yürür konuşur :) komik yaaaa bişe demiyorum artık zaten söylenecek söz yok yaşayan bizleriz çünkü herkesin çocuğu erkenden bişeyler yapabilir buna bişey demiyorum ama sonuçta hepsi yürüyecek konuşacak oynayacak her bebeğin becerileri farklı olacak inanırmısınız arkadaşımın bebeği bana geldiğinde 3 buçuk aylık bebeği ayakta dururken kız sadece bi kolundan tutuyodu maşallah kıskanıyormuyum hayır benim bebeğimde hiç susmaz sürekli değişik sesler çıkarır ayaklarıda kıpır kıpır arkadaşımınki gibi değil bebeklerimizin sağlığı yerinde olsun güzel yesinler içsinlerde gerisi boşşşş

birde ben kendimden örnek vereyim ben 2 ay emmişim sonrası mama küçükken aşırı derecede hastalanırdım çok zayıftım okulda sınıfta en küçüklerdendim bi arkadaşım vardıki omzuna gelirdim kızın sınıfta daha uzunlarda vardı tabi ama ben ergenliğe girince birden boy attım ve o arkadaşımı geçtim he boyum çokmu uzadı hayır ama arkadaşımdan uzunum şuan boyumda normal bana göre şuan hastalanmıyorum gayet sağlamım diyorumki o hastalıklar bağışıklığımın güçlenmesi içindi şu mevsimde herkes grip nezle bende daha tık yok yalnız arada stresten boğazım şişer o ayrı

:9::9::9:

Hepimiz içindeki cani ruh ortaya çıkıyor yalnız , bende bir kaşık suda boğma planlarımı yazmıştım .

Şaka bir yana , ciddi anlamda tecrübe aktarımında sorun yaşıyor bizim insanımız . Tecrübelerinden birini faydalandırmakla , böbürlenmek arasındaki farkı anlamıyorlar .

35 yaşındayım , şuan 2. çocuğumu doğursam ve bu kez sütüm çok gelse hepsinin yüzüne fışkırtacağım ahtım var :9: Paintball oynar gibi :52:

Valla katliam yapasim geliyordu.bi ara kafiyi anne sutu diye kirmistim.kizan acliktan bagiriyor esim mama ver diyor yok ben bu cocuk anne sutu alicak diyorum.
Ay bide 2. Cocugum ilkinde de olmadi sutum aha mamayla buyudu.krese gittigi icin hasta oluyor.kv demin anne sutu alsaydi bu kadar hasta olmazdi demelerinden poffff.ulen ablamin oglu 3 yasinda birakti memeyi yaninda biri hapsirsa kizan zaturre:)iyi ki anne sutu almis.

Ana sey versiyonunu unuttum.Aaaa sutun yaramiyor senin.aplaaa insanliktan cikarma beni ben yaranicam sana dicem yutkunuyorum.

Bu yazinin serefine kuzum a mama yaptim oh misss icti uyuduu...

Sen simdi yap ikinciyi valla cok guzel ikinci cocuk bende ucuncuyu yapayim sutlerimizi fiskirtip ortada sican oynatalim....

Benzer şeyleri bende yaşadım, inatlaştım, ağladım, oğlumun emme sorunu da vardı, sütümü de sağıyordum. O kadar imrenirdim ki annesini emen bebeklere....

Doktoru dinleyip mama vermeye başladım, aynı senin gibi önce emziriyordum sonra mama veriyordum. Kalan sütü de pompa ile çekiyordum ki sütüm kesilmesin diye...

Kadınların sidik yarıştırdığı konulardan biridir emzirmek... Allahın verdiği sütle övünenleri kendi üretiyormuş gibi davranan ego hastası kadınları ben anlamıyorum...

sıkmayın hiç canınızı öyle süt fışkırmasıyla olmuyor işte benimde sütüm çoktu ama kızım emmiyordu işte sağıp sağıp çöpe atıyordum...olmayınca olmuyor napalım sonuçta keyfi yapılan bir durum değil..insanlar boş konuşmaya bayılıyor..

Herkesin farkli iste arkadasim.bak emmemis cocuk.ama millete sorsan ugrasmadi ki o.he herkes bilir bi biz bilmeyiz.artik kapadim kulaklarimi.oylede buyuyor boylede saglikli olsunlarda hersey boss.rabbim hepimizin evlatlarina saglik versin insallahhh...

Hepiniz cok tatlisiniz ya :) ne anneyim ne de evliyim ama hepinizi anliyorum hemcins olarak. Hem de cok heveslendim, nisanlimi kacirip cocuk yapip geliyorum :P

ben de hiç emmemişim ya. Annemin de beni boğazlayası geliyomuş. Ama o da sütünün teee karşı duvarlra fışkırdığını anlatır durur. Patlicaktı memelerim ağrıdan ölüyodum emmiyodun diyo.

En can alıcı noktası babanem annemin sütünün tadına bakmış niye emmiyo bu çocuk diye. ıyyy ne biçim ekşi bu tabi emmez çocuk demiş. :1: Bir daha da denememişler. Annemin sütü bozukmuş ahahhaha. anne sütünün tadı güzel gelmez heralde ya. Bilmiyorum başka tadına var mı. Ama çok komik değil mi ya :1:

Neyse benden 13-14 yıl sonra bir erkek bebek doğurdu anacım. Dana gibi doğdu maşallah. annemin memeleri yine kocaman. yine sütler fışkırıyo. Çocuk emmiyor emmiyor. Babanem yine zorlama senin sütün bozuk bozuk modlarında. Ben nasıl gülüyorum ay eğlenceli günlerdi. Her şeyi idrak etmeye başladığım ergen yıllarımda bir kardeş olması da eğlenceliydi. sonra süt sağma makinesi almıştık babamla gidip. ben küçükken yokmuş tabi. Neyse bir hevesle sağdık bizim validenin memelerini. Çocuk biraz emdi yüzünü ekşiyor bildiğin ya. bu arada tosun gibi çocuk zayıflıyor bizim inatlaşmalarımızla..

En sonunda dayanamadık mamaya geçtik. Ama ilk 1 ay hiç vermedik ve çok zayıflamıştı. Sonra da doktor vitaminler mineraller mama takviyeleri anne sütü emmiyor diye. Kilo almaya başladı ama 3. ayımızdan 5 yaşına kadar böbrek problemi yaşadık muhtemelen aldığı ek gıdalardan kalsiyumlardan falandı. Çok zor günler. anne için çok yıpratıcı hem kendini eksik hatalı görme hissi. Neyi yanlış yapıyorum neyi eksik yapıyorum. Farklı farklı doktorlara gitmeler. Her zaman sıska kupkuru ve hep hasta bir çocuk oldu..

Sonuç olarak benim anneciğimin sütü ekşiymiş :1:

sanırım benim anneminde ekşiymiş.:)))
2 gün zor içmişim . ağabeyim 1 ay bile değil. oda zorla.kısacası retedmişiz anne sütünü..
sonra direkt mamaya geçmişler.
sonuç. sağlığım çok iyidir. ateş nedir bilmem..
yani içmiyorlarsa hiç üzmeyin tatlı canınızı. mamaya geçin. ölüm yok ucunda.
aha ben ağabeyim. tup gibiyiz:34:

Son düzenleme:
Benim annemde ne beni nede kardeşimi emzirememiş annemin sütü tuzluymuş haliyle biz iki kardeş bir gram emmemişiz,mama ile büyütmüş bizi hiçbir problemimiz yok,annem bize mama verdiği için arkadaşları anneme sen bilerek emzirmiyorsun,senin çocuklar gerizekalı olacak yok senin çocuklar ölecek diye annemin bir sürü canını sıkmışlar hatta sen bilerek tuz tükettin diyenler bile olmuş.

sanırım benim anneminde ekşiymiş.:)))
2 gün zor içmişim . ağabeyim 1 ay bile değil. oda zorla.kısacası retedmişiz anne sütünü..
sonra direkt mamaya geçmişler.
sonuç. sağlığım çok iyidir. ateş nedir bilmem..
yani içmiyorlarsa hiç üzmeyin tatlı canınızı. mamaya geçin. ölüm yok ucunda.
aha ben ağabeyim. tup gibiyiz:34:

Benim annemde ne beni nede kardeşimi emzirememiş annemin sütü tuzluymuş haliyle biz iki kardeş bir gram emmemişiz,mama ile büyütmüş bizi hiçbir problemimiz yok,annem bize mama verdiği için arkadaşları anneme sen bilerek emzirmiyorsun,senin çocuklar gerizekalı olacak yok senin çocuklar ölecek diye annemin bir sürü canını sıkmışlar hatta sen bilerek tuz tükettin diyenler bile olmuş.

Bence bebekleri şap şap süt emen anneler de sütün tadına bir baksın. Acaba tadı güzel gelicek mi? :31:

Back