Sütü az olanlara bir çözüm

mercımek corbası gaz yapıyor dıye duydum dgrumu kı.
ben kuru sogan yıyorum her aksam yemekte artık ıcımde agacı cıkacak :)
bulgurdan ve bozadan fayda goruyorum. ama boza bazılarında kabızlık yapıyormus.

canım benimde sütüm azalmıştı bi dönem hatta bitti diyebilirim sonra bol bol su içtim maşallah bebeğim 6 aylık sadece anne sütü veriyorum. anne sütünü tek arttıran şey su. az su içiyosan susatacak şeyler ye. kırmızı et tatlı turşu vs.

soğan ve bulgur pilavınında süt yapma nedeni çok susatması. ayrıca hiçbir yediğiniz yiyecek bebeğinize gaz yapmaz. gerekli vitamin protein vs. kanınıza geçiyor burdanda sütünüz için gerekli olanı vücut alıyor. çok fakir bir annenin sütüyle çok zengin beslenen bir annenin sütü arasında fark yoktur. iyi beslenmek annenin faydasınadır. yeterli beslenmiyorsanız süt için gerekli olan vitamin vs. vücuttan çekilip alınır.

merhabalar,

ben de dün diyetisyene başladım ve bana bazı tavsiyelerde bulundu sütümün artması için.sabah kalkınca 1 tatlı kaşığı bal çörekotu karışımını suyla yut dedi.kahvaltıdan sonra 1/2 çay kaşığı kurumaya yut dedi.ve bi kek tarifi verdi içinde tarçın havuç kuru üzüm havuç pekmez var.bakalım bugün 2.günüm ve sütüm iyi gidiyor.

adese merhaba, rica etsem kek tarifini verebilir misin? bol sütlü günler dilerim:)

keşke öyle olsa. kuru fasulye ve arkasından uykusuz bir gece. nedeni nedir acaba:)?

keşke öyle olsa. kuru fasulye ve arkasından uykusuz bir gece. nedeni nedir acaba:)?

aynı günün akşamı o kuru fasülyenin sütüne karışma ihtimali yok bile başka bi nedeni vardır. ben ayağımıda üşüttüm. bulgur hep yerim kuru hatta her balığın yanında soğan salatası bunlar bana çok gaz yapıyo ama bebeğime yapmadı. sadece 20 gün gaz sorunumuz oldu buda çok normal bağırsakları adapte oluyo kimi çocuk bunu çabuk yapıyo kimisi daha yavaş.

merhaba kızlar, benim oğluşumda 26 günlük. hiç emmedi beni. göğsümü almadı, yırttı kendini resmen sonra çok sorunlar yaşadım, emmediği için sütüm çok birikti, oda ateş yaptı 3 kere 40 derece ateşle hastanelik oldum. bende sağma makinesi aldım. sağıp biberonla weriyorum. sütüm de şimdilik iyi gidiyor. yetiyo fazla bile geliyor buzluğa atıyorum bende. emsede fazla gelecekti yani. sağlık ocağındaki hemşireler ille emzireceksin diyor emmeyen çocuğa ne yapabilirim ki? açlıktan ağlamaktan göbeğinden kan bile geldi, ondan sonra wazgeçtim zaten artık wermiyorum göğsümü. bide benim göğsümün ucu yok onun da büyük etkisi war tabi. gerçi şimdi sağarken çıktı biraz.
bende kiralamayı düşündüm sonra baktım 2 aylık kirasıyla satın alabiliyorum bari elimde bişey kalsın alayım dedim. aldım gayette memnunum. sen naptın? hangi marka we ne kadara aldın??

merhaba,
benim de 21 gnlük bir kızım var ve malesef ben de aynı sorunu yaşıyorum... doğduğundan beri mamayla birlikte gidiyoruz...
ben de süt yapsn die denediklerimi ve dyduklarımı yazayım istedim... çoğu bildiğiniz şeyler olsa da...
dereotu, bulgur, kuruincir, beyaz dut kurusu, vitamalt, humana still tee, bol su...
stres yapmamak da çok önemli... ilk iki hafta mamayla besliyoruz die ölecektim kederimden, sonra durumu kabullendim falan derken sütümde birmiktar artış oldu. bir de düzenli olarak emzirmek gerek... özellikle gece emzirmeleri sütü arttırırmış...
herkese bol sütlü günler...

selam.yazdıklarınızı okuyorum da.sütün yetip yetmediğini nasıl anlarız.benım kızım 1 aylık yenı yenı ememye basladı.süreklı emmek istiyor.acaba süt cok az da bu yuzden mı
bu sekılde emiyor dıyorum.göğüslerim de sanki boş gimi ama elimle de sıkınca süt geliyor.bebeğe yetip yetmediğini yada sütün az yada cok olduğunu nasıl anlarım.

kilo alımı normalse ve günde 7-8 kez (bu rakam değişebiliyo) altını kirletiyosa bebeğin doyuyo demektir... bir de benimki doymadığında huysuzlanıyo ordan da anlayabiliyorum yetmediğini, mamayı da geri çevirmiyo zaten aç olduğunda...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…