- 27 Kasım 2011
- 3.317
- 36
- 113
- Konu Sahibi guzelannecik
-
merhaba arkadaşlar benim oğlum 5-5aylık yeni yeni ek gıdaya başladım pattlamışş mısır deneyin mutlaka bende süt üretimini oldukça fazlalastırdı.süt artıran diğer kullandıklarım
kimyon bol bol
çörek otu(direk yutulmayacak ezilerek yenilecek.balla macun yapılabilir)
dereotu
marul
havuç(bebek için yararlı vitaminler var özellikle havuç ve hurmada)
kayısı suyu
vişne hoşafı
bu meyve suları baya süt yapıyo ama ben bunları içe içe bayaa kilo aldım.ama olsun bebişler doysun kilolar sonra.
anason rezene ıhlamur ısırgan otu demleyip içiyorum.
süt
kabak tatlısı
marul
taze soğan
kırmızı mercimek çorbası
suan aklıma gelenler bunlar bol sütlü günleeeeeerrrrrr
kızlar artık çok yoruldum...
benim oglum 5 ay 12 günlük oldu . Bugün sütüm gene azaldı ne yapacagımı sasırıyorum .
cocuk emmek istiyor , emiyor süt yok aglıyor icim parcalanıyor .
Biz ek gıdalara başladık bu yüzden ek gıda + anne sütü veriyorum şimdilik sadece ama dedim ya
sütüm az belki gene ara ara mama vermek zorunda kalabilitim.((
ama yılmak yok mücadeleye devam
merhabalar,
ben de dün diyetisyene başladım ve bana bazı tavsiyelerde bulundu sütümün artması için.sabah kalkınca 1 tatlı kaşığı bal çörekotu karışımını suyla yut dedi.kahvaltıdan sonra 1/2 çay kaşığı kurumaya yut dedi.ve bi kek tarifi verdi içinde tarçın havuç kuru üzüm havuç pekmez var.bakalım bugün 2.günüm ve sütüm iyi gidiyor.
soğan ve bulgur pilavınında süt yapma nedeni çok susatması. ayrıca hiçbir yediğiniz yiyecek bebeğinize gaz yapmaz. gerekli vitamin protein vs. kanınıza geçiyor burdanda sütünüz için gerekli olanı vücut alıyor. çok fakir bir annenin sütüyle çok zengin beslenen bir annenin sütü arasında fark yoktur. iyi beslenmek annenin faydasınadır. yeterli beslenmiyorsanız süt için gerekli olan vitamin vs. vücuttan çekilip alınır.
keşke öyle olsa. kuru fasulye ve arkasından uykusuz bir gece. nedeni nedir acaba:)?
bende alıyım diye düşünüyorum ama işe yarayacağından emin değilim onun içinde 200-300 tl vermek istemiyorum şimdi 100 tl lik alıyım diyorum son bi şans daha vereceğim kendime.teşekkürler katkın için:)
benim oğluş da 3 ay 8 günlük:) ben de çok şeyi denedim ilk aylarda bi kaç kere mama verdik. bi ara çok azdı herşeyi denedim içmediğim komposto yemediğim şey kalmadı. bi gün çok ağlayınca bebek gece yarısı başladım kendi kendime kavgaya aman ne yapayım olmazsa olmaz verelim mamayı bari çocuğun karnı doysun diye. doldurduk biberonu doyurduk bebeği. sonrasında ise bir daha süt sorunu yaşamadık çok şükür. mamanın adını bile anmadık:) anne sütünü azaltan en önemli faktör sütün yetmeyeceği kaygısıymış. ne zaman kaygıyı bıraktım o zaman rahat ettim. yalnız sonrasında en çok faydasını gördüğüm şey roka, tere ve yeşil soğan. her akşam yemeklerle birlikte yiyorum çok işe yarıyor. tavsiye ederim.
selam.yazdıklarınızı okuyorum da.sütün yetip yetmediğini nasıl anlarız.benım kızım 1 aylık yenı yenı ememye basladı.süreklı emmek istiyor.acaba süt cok az da bu yuzden mı
bu sekılde emiyor dıyorum.göğüslerim de sanki boş gimi ama elimle de sıkınca süt geliyor.bebeğe yetip yetmediğini yada sütün az yada cok olduğunu nasıl anlarım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?