• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sütü az olanlara bir çözüm

merhaba arkadaşlar benim oğlum 5-5aylık yeni yeni ek gıdaya başladım pattlamışş mısır deneyin mutlaka bende süt üretimini oldukça fazlalastırdı.süt artıran diğer kullandıklarım
kimyon bol bol
çörek otu(direk yutulmayacak ezilerek yenilecek.balla macun yapılabilir)
dereotu
marul
havuç(bebek için yararlı vitaminler var özellikle havuç ve hurmada)
kayısı suyu
vişne hoşafı
bu meyve suları baya süt yapıyo ama ben bunları içe içe bayaa kilo aldım.ama olsun bebişler doysun kilolar sonra.

anason rezene ıhlamur ısırgan otu demleyip içiyorum.
süt
kabak tatlısı
marul
taze soğan
kırmızı mercimek çorbası
suan aklıma gelenler bunlar bol sütlü günleeeeeerrrrrr

mercımek corbası gaz yapıyor dıye duydum dgrumu kı.
ben kuru sogan yıyorum her aksam yemekte artık ıcımde agacı cıkacak :)
bulgurdan ve bozadan fayda goruyorum. ama boza bazılarında kabızlık yapıyormus.

kızlar artık çok yoruldum...
benim oglum 5 ay 12 günlük oldu . Bugün sütüm gene azaldı ne yapacagımı sasırıyorum .
cocuk emmek istiyor , emiyor süt yok aglıyor icim parcalanıyor .
Biz ek gıdalara başladık bu yüzden ek gıda + anne sütü veriyorum şimdilik sadece ama dedim ya
sütüm az belki gene ara ara mama vermek zorunda kalabilitim. :(((
ama yılmak yok mücadeleye devam

canım benimde sütüm azalmıştı bi dönem hatta bitti diyebilirim sonra bol bol su içtim maşallah bebeğim 6 aylık sadece anne sütü veriyorum. anne sütünü tek arttıran şey su. az su içiyosan susatacak şeyler ye. kırmızı et tatlı turşu vs.

soğan ve bulgur pilavınında süt yapma nedeni çok susatması. ayrıca hiçbir yediğiniz yiyecek bebeğinize gaz yapmaz. gerekli vitamin protein vs. kanınıza geçiyor burdanda sütünüz için gerekli olanı vücut alıyor. çok fakir bir annenin sütüyle çok zengin beslenen bir annenin sütü arasında fark yoktur. iyi beslenmek annenin faydasınadır. yeterli beslenmiyorsanız süt için gerekli olan vitamin vs. vücuttan çekilip alınır.

merhabalar,

ben de dün diyetisyene başladım ve bana bazı tavsiyelerde bulundu sütümün artması için.sabah kalkınca 1 tatlı kaşığı bal çörekotu karışımını suyla yut dedi.kahvaltıdan sonra 1/2 çay kaşığı kurumaya yut dedi.ve bi kek tarifi verdi içinde tarçın havuç kuru üzüm havuç pekmez var.bakalım bugün 2.günüm ve sütüm iyi gidiyor.

merhabalar,

ben de dün diyetisyene başladım ve bana bazı tavsiyelerde bulundu sütümün artması için.sabah kalkınca 1 tatlı kaşığı bal çörekotu karışımını suyla yut dedi.kahvaltıdan sonra 1/2 çay kaşığı kurumaya yut dedi.ve bi kek tarifi verdi içinde tarçın havuç kuru üzüm havuç pekmez var.bakalım bugün 2.günüm ve sütüm iyi gidiyor.

adese merhaba, rica etsem kek tarifini verebilir misin? bol sütlü günler dilerim:)

soğan ve bulgur pilavınında süt yapma nedeni çok susatması. ayrıca hiçbir yediğiniz yiyecek bebeğinize gaz yapmaz. gerekli vitamin protein vs. kanınıza geçiyor burdanda sütünüz için gerekli olanı vücut alıyor. çok fakir bir annenin sütüyle çok zengin beslenen bir annenin sütü arasında fark yoktur. iyi beslenmek annenin faydasınadır. yeterli beslenmiyorsanız süt için gerekli olan vitamin vs. vücuttan çekilip alınır.

keşke öyle olsa. kuru fasulye ve arkasından uykusuz bir gece. nedeni nedir acaba:)?

keşke öyle olsa. kuru fasulye ve arkasından uykusuz bir gece. nedeni nedir acaba:)?

aynı günün akşamı o kuru fasülyenin sütüne karışma ihtimali yok bile başka bi nedeni vardır. ben ayağımıda üşüttüm. bulgur hep yerim kuru hatta her balığın yanında soğan salatası bunlar bana çok gaz yapıyo ama bebeğime yapmadı. sadece 20 gün gaz sorunumuz oldu buda çok normal bağırsakları adapte oluyo kimi çocuk bunu çabuk yapıyo kimisi daha yavaş.

bende alıyım diye düşünüyorum ama işe yarayacağından emin değilim onun içinde 200-300 tl vermek istemiyorum şimdi 100 tl lik alıyım diyorum son bi şans daha vereceğim kendime.teşekkürler katkın için:)

merhaba kızlar, benim oğluşumda 26 günlük. hiç emmedi beni. göğsümü almadı, yırttı kendini resmen:50: sonra çok sorunlar yaşadım, emmediği için sütüm çok birikti, oda ateş yaptı 3 kere 40 derece ateşle hastanelik oldum. bende sağma makinesi aldım. sağıp biberonla weriyorum. sütüm de şimdilik iyi gidiyor. yetiyo fazla bile geliyor buzluğa atıyorum bende. emsede fazla gelecekti yani. sağlık ocağındaki hemşireler ille emzireceksin diyor emmeyen çocuğa ne yapabilirim ki? açlıktan ağlamaktan göbeğinden kan bile geldi, ondan sonra wazgeçtim zaten artık wermiyorum göğsümü. bide benim göğsümün ucu yok onun da büyük etkisi war tabi. gerçi şimdi sağarken çıktı biraz.
bende kiralamayı düşündüm sonra baktım 2 aylık kirasıyla satın alabiliyorum bari elimde bişey kalsın alayım dedim. aldım gayette memnunum. sen naptın? hangi marka we ne kadara aldın??

merhaba,
benim de 21 gnlük bir kızım var ve malesef ben de aynı sorunu yaşıyorum... doğduğundan beri mamayla birlikte gidiyoruz...
ben de süt yapsn die denediklerimi ve dyduklarımı yazayım istedim... çoğu bildiğiniz şeyler olsa da...
dereotu, bulgur, kuruincir, beyaz dut kurusu, vitamalt, humana still tee, bol su...
stres yapmamak da çok önemli... ilk iki hafta mamayla besliyoruz die ölecektim kederimden, sonra durumu kabullendim falan derken sütümde birmiktar artış oldu. bir de düzenli olarak emzirmek gerek... özellikle gece emzirmeleri sütü arttırırmış...
herkese bol sütlü günler...

benim oğluş da 3 ay 8 günlük:) ben de çok şeyi denedim ilk aylarda bi kaç kere mama verdik. bi ara çok azdı herşeyi denedim içmediğim komposto yemediğim şey kalmadı. bi gün çok ağlayınca bebek gece yarısı başladım kendi kendime kavgaya aman ne yapayım olmazsa olmaz verelim mamayı bari çocuğun karnı doysun diye. doldurduk biberonu doyurduk bebeği. sonrasında ise bir daha süt sorunu yaşamadık çok şükür. mamanın adını bile anmadık:) anne sütünü azaltan en önemli faktör sütün yetmeyeceği kaygısıymış. ne zaman kaygıyı bıraktım o zaman rahat ettim. yalnız sonrasında en çok faydasını gördüğüm şey roka, tere ve yeşil soğan. her akşam yemeklerle birlikte yiyorum çok işe yarıyor. tavsiye ederim.

selam.yazdıklarınızı okuyorum da.sütün yetip yetmediğini nasıl anlarız.benım kızım 1 aylık yenı yenı ememye basladı.süreklı emmek istiyor.acaba süt cok az da bu yuzden mı
bu sekılde emiyor dıyorum.göğüslerim de sanki boş gimi ama elimle de sıkınca süt geliyor.bebeğe yetip yetmediğini yada sütün az yada cok olduğunu nasıl anlarım.

selam.yazdıklarınızı okuyorum da.sütün yetip yetmediğini nasıl anlarız.benım kızım 1 aylık yenı yenı ememye basladı.süreklı emmek istiyor.acaba süt cok az da bu yuzden mı
bu sekılde emiyor dıyorum.göğüslerim de sanki boş gimi ama elimle de sıkınca süt geliyor.bebeğe yetip yetmediğini yada sütün az yada cok olduğunu nasıl anlarım.

kilo alımı normalse ve günde 7-8 kez (bu rakam değişebiliyo) altını kirletiyosa bebeğin doyuyo demektir... bir de benimki doymadığında huysuzlanıyo ordan da anlayabiliyorum yetmediğini, mamayı da geri çevirmiyo zaten aç olduğunda...

Back