• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sütü az olanlara bir çözüm

kızlar dua edinnnnnnnnnnnnnnnn bulguruda yedim helvayıda yedim insallah bol bol sütüm olurrrrr

canım bol su iç 3 litre su mesela bulgur türü çok ye ısırgan anason iç bol bol yeşillik çok ye süt ve süt ürünlerini çok ye tatlıda ye derim ama kilo almayan bünyen varsa ye heleki stresten uzak dur ondanda sütün kesilim rabbim bol süt versinki sana evladın doysun işşallah :14::14:

Tum cevaplari okumadim ama yazilmadiysa ben yazayim bulgur cok fazla sut yapiyor.

bende ilk zamanlar bulgur ve üzüm hoşafı yiyodum sürekli.sütüm çoktu gerçekten.bebe memeyi almadığı için azaldı.ben bulgur sevmediğim için 3 gün falan yemiştim sonrasında uzun süre bardak bardak hoşaf içtim.pilavın yanına hoşaf iyi gider :)

evett sanki sütüm arttı gibi geliyor :) oglum gece emdi emdi uyudu bazı gece emsede huzursuz oluyor uyumuyor aglıyor bende doymadıh-gını dusunuyorum ama bu gece gayat huzurluydu hatta 3 saat deliksiz uyudugu oldu :) huzursuz oldugu geceler saatbası uyanıyor :(
ama bulgurla bir sorunum var ...... cok gaz yapıyor :(

güzelannecik
her sıkıntısını süte yormamalısın.diş çıkacağı zamanda sürekli uyanır.
saat başı hemde.ek gıdaya da geçmişsin rahat olmalısın.5 aya kadar getirmişsin.az çok
bir damlası bile çok önemli.Ve sen o şanslı insanlardansın
saydığın bir çok şey daha doğrusu her yediğin süt yapar.bol su iç.rejim yapma yeter.

kızlar dua edinnnnnnnnnnnnnnnn bulguruda yedim helvayıda yedim insallah bol bol sütüm olurrrrr

benimde bebegim 3 aylık sütüm bi ara pedi ıslatmıyordu çok stres yaptım azaldımı diye biraz araştırdım ve vita malt içecegi aldım sütümü çogalttı:nazar: gün aşırı içiyorum baya faydalı

benimde bebegim 3 aylık sütüm bi ara pedi ıslatmıyordu çok stres yaptım azaldımı diye biraz araştırdım ve vita malt içecegi aldım sütümü çogalttı:nazar: gün aşırı içiyorum baya faydalı

vitamaltta içtim oda cok kalorili yedikce sisiyorum dogumdan sonra 10 kilo verdimm 7 sini geri aldım...
patlamak üzereyim sanki hiçbiryere sıgmayacak gibiyim :( rejimde yapamıyoruz acaba spora mı gştsem yüzme mesela ?

benimde geçen günlerde azaldı sütüm 3 gün falan çok üzüldüm, sanırım stresten azaldı.ya da çalışıyorum sadece öğle arasında sağmam işe yaramadı yeme düzenimde bozuldu belkide artık kesiliyo sütüm dedim.şimdi düzeldi daha normal.burda okuyorum daha çok süt kesilme meselesini aslında ablalarımın falan sütü kesilmeden devam ettiler sonuna kadar.bende dereotuna başladım bir hafta deneyin diye yazıyodu saraçoğlu nun kürlerinden biri bu, yemek öncesi sabah ve akşam.bakalım artacakmı.doğumdan sonra baya kilo verdim bende,şimdi geri almaya başladım yememe dikkat ediyorum çünkü. iştahım yok bugünlerde karnımda şiş belki adet olacağım ama genede yiyorum sabah öğle akşam öğün atlamamak gerekiyo.su içemiyorum ben çok şeyi değiştirmiyo sanki çalışmadan önce çok içiyodum.rezeneye devam ediyorum.stres meselesi yaa 6. ayıda geçsem stres yapmıycam az emdirsemde olacak ama genede azalmasın tabi çocuk istedikce emsin

benimde geçen günlerde azaldı sütüm 3 gün falan çok üzüldüm, sanırım stresten azaldı.ya da çalışıyorum sadece öğle arasında sağmam işe yaramadı yeme düzenimde bozuldu belkide artık kesiliyo sütüm dedim.şimdi düzeldi daha normal.burda okuyorum daha çok süt kesilme meselesini aslında ablalarımın falan sütü kesilmeden devam ettiler sonuna kadar.bende dereotuna başladım bir hafta deneyin diye yazıyodu saraçoğlu nun kürlerinden biri bu, yemek öncesi sabah ve akşam.bakalım artacakmı.doğumdan sonra baya kilo verdim bende,şimdi geri almaya başladım yememe dikkat ediyorum çünkü. iştahım yok bugünlerde karnımda şiş belki adet olacağım ama genede yiyorum sabah öğle akşam öğün atlamamak gerekiyo.su içemiyorum ben çok şeyi değiştirmiyo sanki çalışmadan önce çok içiyodum.rezeneye devam ediyorum.stres meselesi yaa 6. ayıda geçsem stres yapmıycam az emdirsemde olacak ama genede azalmasın tabi çocuk istedikce emsin

benim oglum 10 gun sonra 6 ayını dolduracak ben genede stres yapıyorum. Bende senin gibi 6 aylık olsun stres yapmıycam gelirse gelir gelmezse gelmez diyordum ama simdi istiyorum ki 2 sene emsin :) ama diet yapmak istiyorum kilo vermek istiyorum spor yapmak istiyorum cünkü artık patlayavak gibi hissediyorum :(((

güzelannecik
her sıkıntısını süte yormamalısın.diş çıkacağı zamanda sürekli uyanır.
saat başı hemde.ek gıdaya da geçmişsin rahat olmalısın.5 aya kadar getirmişsin.az çok
bir damlası bile çok önemli.Ve sen o şanslı insanlardansın
saydığın bir çok şey daha doğrusu her yediğin süt yapar.bol su iç.rejim yapma yeter.

dogru soyluyorsun aslında ama ama ama ben bu süt olayına fazla kafayı taktım galiba bir ara psikologa mı gitsem diye düsündüm
aklım fikrim süttü cunku hos hala cok kurtulmus degilim bu durumdan ama ne biliyim iste :(

benim oglum 10 gun sonra 6 ayını dolduracak ben genede stres yapıyorum. Bende senin gibi 6 aylık olsun stres yapmıycam gelirse gelir gelmezse gelmez diyordum ama simdi istiyorum ki 2 sene emsin :) ama diet yapmak istiyorum kilo vermek istiyorum spor yapmak istiyorum cünkü artık patlayavak gibi hissediyorum :(((

evet ya çocuk isterse alışkanlık olarak, ek gıdaları kabul etmezse, hasta olursa emsin uzun süre dimi ne güzel olur.emzirmek çok özel bi duygu zaten ebru gündeş in dediği gibi:)) 2 sene emzirenler sürekli yemelerine dikkat mi ettiler sanki ya, anlamadım ben bu işi. ama dereotu işe yarıyo 2 gündür onu söyleyim bi kerede artmıştı bigün neden olduysa gene yiyim dedim emin olamamıştım sanırım maruldandı. bende yeşillik süt yapıyo demekki:)) bulgur yapmıyo mesela, bu da bünyeye göre değişiyo belkide..nelerle uğraşıyoruz bigün deselerdi ki kendini inek sağar gibi sağacaksın, her damlasına şükredeceksin, süt konusu yeni işinden evinden kocandan fazla aklını meşgul edecek hayatta inanmazdım:)) Allah kolaylık versin hepimize

benim oğlum şuan 4 yaşında 9 ay emzirmiştim ama çok zor olmuştu 4 ay iyi güzel geçti sonrası hergün ölüm gibiydi mamaya başalyalım dedik inek sütüne alerjisi çıktı hastanelik olduk 1 yıl test üstüne test yaptırdık
benim sütümü arttıran şeylerden aklımda kalanlar
kuru dut hoşafı
dereotu
humana stil tea
hurma
kayısı hoşafı
bulgur
soğan
kemik sulu çorbalar
bol su
ısırgan otu suyunu su ile karıştırıp içiyodum aktardan şişede suyunun almıştım
......
çook uğraştım ama uzun sürmedi

benim oğlum şuan 4 yaşında 9 ay emzirmiştim ama çok zor olmuştu 4 ay iyi güzel geçti sonrası hergün ölüm gibiydi mamaya başalyalım dedik inek sütüne alerjisi çıktı hastanelik olduk 1 yıl test üstüne test yaptırdık
kuru dut hoşafı
dereotu
humana stil tea
hurma
kayısı hoşafı
bulgur
soğan
kemik sulu çorbalar
bol su
......

kuru dut hoşafı
dereotu
humana stil tea
hurma
kayısı hoşafı
bulgur
soğan
kemik sulu çorbalar
bol su
......

olsun gene 9 ay az bir süre değilki cok tesekkür ederim tavsiyelerin için...

bende halen ağırlıklı emziriyorum,ek gıdaya yeni başladık ama hala bi kaç kaşıktayız..
hiç mama vermedim ben şükür hep emdi..
bende yazayım önerilerimi..
ben çok süt,yoğurt yer içerdim ama bebeğimde süt alerjisi olduğundan kesmek zorunda kaldım bende işe yarardı..
şu an bol marul dere otlu salata yiyorum..
hurma gelip gidip ağzıma atıyorum hemde bebişime yalatıyorum..sakinlik verirmiş bebeğe diye duydum..
bol su içiyorum..
etli yemekler,sebze yiyorum..
zaten bebeğimle beraber alerji diyetinde oldğumdan pek çeşit şansım yok..

merhaba arkadaşlar benim oğlum 5-5aylık yeni yeni ek gıdaya başladım pattlamışş mısır deneyin mutlaka bende süt üretimini oldukça fazlalastırdı.süt artıran diğer kullandıklarım
kimyon bol bol
çörek otu(direk yutulmayacak ezilerek yenilecek.balla macun yapılabilir)
dereotu
marul
havuç(bebek için yararlı vitaminler var özellikle havuç ve hurmada)
kayısı suyu
vişne hoşafı
bu meyve suları baya süt yapıyo ama ben bunları içe içe bayaa kilo aldım.ama olsun bebişler doysun kilolar sonra.

anason rezene ıhlamur ısırgan otu demleyip içiyorum.
süt
kabak tatlısı
marul
taze soğan
kırmızı mercimek çorbası
suan aklıma gelenler bunlar bol sütlü günleeeeeerrrrrr

Back