- Konu Sahibi guzelannecik
-
süt sağma makinesi emzirmenin yerine geçeceğinden ve emdikçe süt artacağından faydası olabilir diye düşünüyorum
Kızlar , benim oglum 5 ay 9 günlük sütüm ilk günden beri az. Denemediğim sey kalmadı.
Tesadür mü ne bilmiyorum Gülben Ergen'in programında Ayhan Ercan birsey tavsiye etti onu denedim 2 gündür gögüslerim
taş oluyor :) Bunların hepsini ben gece yatmaya yakın yapıyorum 1 tatlı kaşığı tane kimya ve anason karısımını su ile yutuyorum.
Bir kac kasık yogurt icine ısırgan otu tohumu atıp yiyiyorum ve son olarak şerbetçi otundan çay yapıp içiyorum .
Biraz ot atıyorum bardagın içine üzerinede kaynar su 5 dakika demliyorum sonra süzüp içiyorum.
Bemde işe yaradı galiba inşallah sizede yarar.
Herkese bol sütlü günler dilerim...
benim oğluş da 3 ay 8 günlük:) ben de çok şeyi denedim ilk aylarda bi kaç kere mama verdik. bi ara çok azdı herşeyi denedim içmediğim komposto yemediğim şey kalmadı. bi gün çok ağlayınca bebek gece yarısı başladım kendi kendime kavgaya aman ne yapayım olmazsa olmaz verelim mamayı bari çocuğun karnı doysun diye. doldurduk biberonu doyurduk bebeği. sonrasında ise bir daha süt sorunu yaşamadık çok şükür. mamanın adını bile anmadık:) anne sütünü azaltan en önemli faktör sütün yetmeyeceği kaygısıymış. ne zaman kaygıyı bıraktım o zaman rahat ettim. yalnız sonrasında en çok faydasını gördüğüm şey roka, tere ve yeşil soğan. her akşam yemeklerle birlikte yiyorum çok işe yarıyor. tavsiye ederim.[
benmde doğumdan 3gün sonra tam olarak sütüm geldi ozaman kadarda 2 kere mama werdim şimdi kızım 3 aylık emziriyorum hala bazen göğüslerim taş gibi oluyor bazende hiç bir şey yok gibi.son zamanlarda bende kaygılanmaya başladım sütüm yetmiyor mu acaba diye ve sütümün azaldığını hissediyorum...gerçektende kaygılanmamak gerekiyor elimizden geleni yapsak yeter zaten
slm bayanlar.benim 3ay 10 günlük bi kızım var.ben ilk haftasından beri mama veriyorum.1 aydan sonra hiç emziremedim.bazen aç bırakıp meme veriyorum alır almaz kusma hareketi yapıyo.sağarak veriyodum şimdi sağacak kadar sütüm olmuyo.10 damla ancak oluo onuda ilaç gibi damlatıyorum ağzına.emzirmeden süt üretimi devam edermi acaba.birde elektrikli sağma makinaları emzirmeden süt getiriyomuş bilginiz varmı?bugün tekrar denedim almadı.1 saat sakinleştirmek için uğraştım.emme pozisyonunda yatırınca baaşlıyo ağlamaya.ben sadece sağıp biberonla vermek istiyorum.bugün pes artık dedim ama anne olmayan birinin bile evlatlık aldığı bebeği emzirebileceğini okumuştum o geldi aklıma son bir kez daha deniycem.sağma makinası hakkında yardım bekliyorum.lütfennn
Merhaba, foruma ilk kez yazıyorum. 2 aylık bebeği olan bir anneyim. Süt artıran nelerdir diye araştırıyorum ve ben de bana iyi gelen şeyleri yazmak istedim. Soğan çorbası kesinlikle işe yaradı. Annem yaptı. Tarifini bulun yapın mutlaka derim üstelik tadı adı kadar kötü değil:) Roka güzel süt yapıyor. Humana steal tee içince de farkı farkettim. Ve su su su! Ayrıca kesinlikle dinlendiğim, uyuduğum ve öğünlerimi atlamadan beslendiğim zaman sütüm geliyor.
Ama benim merak ettiğim; bebek 3 saat emmediği zaman, sağınca toplam iki memeden ne kadar ml süt çıkmalı acaba?
eger imkanın varsa elektrikli sağma makinalarını kiralaryabilirsin aylık 80 lira ben onunla sağarak veriyorum... emzirince daha cok gelirmiş ama sağma makinesiyle sağıncada sütün kesilmez diyorlar yani almanı tavsiye ederim...
tavsiye için tşkr bende dün akşam sipariş verdim pazartesi elime geçer diye düşünüyorum umarım işe yarar.
bu arada dün başladım 1 haftalık kür yapıyorum.kuru inciri 5 dk kaynatıp 1 havuç ekliyorum 3 dk daha kaynatıp içiyorum.makina gelene kadar süt yapsın istiyorum.
bende alayım incir hemen bende yapayım Allah kimsenin emeğini boşs çıkarmasın...
bol sütlü günler olsun hepimizeeee
amin canım incir işe yarayacaktır eminim.
beyaz kuru dutta kaynatılıp suyu içilebilir ben hoşaf gibi yedim güzel oluyo oda çok etkili
zaten sıralamada 1.incir +havuç
2.incir 3.dut kurusu kürü diyodu dr.
başarılar..
beyaz kuru dutta kaynatılıp suyu içilebilir ben hoşaf gibi yedim güzel oluyo oda çok etkili
başarılar..
başarılar..
peki bunları ne kadar denedikten sonra sonuc alıyorsun ben hepsini denedim incir + havuc hariç
denedim ama öyle çok sütüm artmadı acaba kısa süre mi deniyorum ???
4:Yarım litre kaynamakta olan klorsuz suyun içerisine sekiz – dokuz adet kuru inciri ikiye bölüp atınız. Ağzı kapalı olarak kısık ateşte beş dakika kaynatınız.. Beşinci dakikadan sonra içerisine bir adet havucu dilimleyip ağzı kapalı olarak kısık ateşte üç dakika daha kaynatınız. Ilıyınca süzünüz. Yirmibir gün boyunca öğleden önce ve öğleden sonra aç veya tok karnına birer su bardağı içiniz.
arkadaşlar eksik vermişim kusura bakmayın şimdi sitesinde geziniyodum farkettim oradan alıntı yaptım birde bu kür 1 haftalık değil 3 haftalıkmış.bende çok sabırsız olduğum için anında olsun istiyorum hep ama bu kürde ilk içişimde arttı olurmu acaba deme içince olucak de.inanmak en önemlisi
kolay gelsin
Tum cevaplari okumadim ama yazilmadiysa ben yazayim bulgur cok fazla sut yapiyor.
bende neden yapmıyor anlamıyorum. acaba nerede yanlıs yapıyorum ???
Siz bulguru nasıl yapıyorsunuz ?
benım 2 3 gundur sutum kesıldı bulgur pılavı artı duble ayran ıctım ve bol su tukettım sukur gerı geldı sutum kızım 3 ay 25 gunluk ıncırı duydum ama uygulamadım gercekden sut olmaması ck kotuu bırde uzuntuden gıdıyor uzulmeyın azmedın durmadan yemek yıyın ama yararlı besınler meyve falan tatlı yemek yanlısmı sutu getırmez anca kılo aldırrırmıs bılgınıze.. ayrıca bulguru ben sogan bıber domates kavurup bırazda salca atıp kavurduktan sonra sıcaak suyunu koyup ıcıne bulguru salıyorr tuzunu atıp altını kısıp suyunu cekınce havlu kagıtla kapagını kapatıp demlendırıyorum ıstege gore kekık nanede atabılırsınız ...umarım ıse yararrrr
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?