Sütü az olanlara bir çözüm

süt sağma makinesi emzirmenin yerine geçeceğinden ve emdikçe süt artacağından faydası olabilir diye düşünüyorum

bende alıyım diye düşünüyorum ama işe yarayacağından emin değilim onun içinde 200-300 tl vermek istemiyorum şimdi 100 tl lik alıyım diyorum son bi şans daha vereceğim kendime.teşekkürler katkın için:)

Merhaba canım, ben bebeğimi büyütürken aynı sorunu yaşamıştım.Bir ara sütüm tamamen gidecek sanmıştım.Sonra birinden dere otunu duydum,yoğurda dere otunuı bolca doğrayıp yedim.İnanmazsın,sütüm aşırı arttı,yani bir sürü ottan çöpten daha pratik:)normalde dere otundan nefret ederken, süt verme dönemim boyunca evden hiç eksik etmedim:)

eger imkanın varsa elektrikli sağma makinalarını kiralaryabilirsin aylık 80 lira ben onunla sağarak veriyorum... emzirince daha cok gelirmiş ama sağma makinesiyle sağıncada sütün kesilmez diyorlar yani almanı tavsiye ederim...

benmde doğumdan 3gün sonra tam olarak sütüm geldi ozaman kadarda 2 kere mama werdim şimdi kızım 3 aylık emziriyorum hala bazen göğüslerim taş gibi oluyor bazende hiç bir şey yok gibi.son zamanlarda bende kaygılanmaya başladım sütüm yetmiyor mu acaba diye ve sütümün azaldığını hissediyorum...gerçektende kaygılanmamak gerekiyor elimizden geleni yapsak yeter zaten[/QUOTE]

internette her gördüğüm yeri okuyorum bu konuyla ilgili. illa göğüslerin dolgun olması gerekmiyormuş. dolgun olmasa bile süt olurmuş. hatta pompaya gelmese bile çocuğa yetecek süt olabilirmiş. ilk başlarda benim baya az geliyordu oğlum biraz uzun süre emiyordu ama yine de doyuyordu. tabi bunu kilosundan anlıyoruz.:) sadece emzirmeyi çok istemek ve stres yapmamak lazım.

Merhaba, foruma ilk kez yazıyorum. 2 aylık bebeği olan bir anneyim. Süt artıran nelerdir diye araştırıyorum ve ben de bana iyi gelen şeyleri yazmak istedim. Soğan çorbası kesinlikle işe yaradı. Annem yaptı. Tarifini bulun yapın mutlaka derim üstelik tadı adı kadar kötü değil:) Roka güzel süt yapıyor. Humana steal tee içince de farkı farkettim. Ve su su su! Ayrıca kesinlikle dinlendiğim, uyuduğum ve öğünlerimi atlamadan beslendiğim zaman sütüm geliyor.

Ama benim merak ettiğim; bebek 3 saat emmediği zaman, sağınca toplam iki memeden ne kadar ml süt çıkmalı acaba?

herhalde 60- 70 cc cıkar tabi bu kişiden kişeye değisir bence ... sütü az olan cok olan ...
su corbanın tarifini anneden alsanda yazsan bizi uğrastırmasan :)

tavsiye için tşkr bende dün akşam sipariş verdim pazartesi elime geçer diye düşünüyorum umarım işe yarar.
bu arada dün başladım 1 haftalık kür yapıyorum.kuru inciri 5 dk kaynatıp 1 havuç ekliyorum 3 dk daha kaynatıp içiyorum.makina gelene kadar süt yapsın istiyorum.

bende alayım incir hemen bende yapayım Allah kimsenin emeğini boşs çıkarmasın...
bol sütlü günler olsun hepimizeeee

merhaba kzlar benim oğumda 6.5 aylık ilk 6 ay sırf anne sütü aldı ekgıdaya yeni geçtik ben sadece adet gördüğüm günlerde sütüm az olduğu için günde 60-90 cc mama takviyesi yapıyodum hala öyledir.Arkadaşlardan biri yazmış süt olması için taş gibi yada büyük olmasına gerek yok bencede öyle ben kendimden biliyorum.Sütüm az dedikçe azaldığına eminim.Size tavsiyem doymuyomu diye strese sokmayın kendinizi doymazsa bebişler emzirdikten sonra mama teklif edin 30 cc mesela Benim oğlum işin kötüsü biberonda asla almaz ama doymadğını düşündüğüm zamanlar kaşıkla verdim o arada da sütümü arttıracak şeyleri yedim içtim.Dereotu ve kesinlikle su bende faydalı oluyor.Her emzirmeden sonra muhakkak su içerim gece de gündüzde.canım su istemezse lokum atarım ağzıma o ister istemez susatır :)üstelik benim oğlum prematüre doğdu çok şükür maşallah şimdi kilosu iyi.Aman mama vermemem lazım diye kendinizi şartlarsanız zaten sütünüz etkilenir bence.En güzeli anne sütü daha üstünü yok tabi ama arada sütünüzün birikmesi için destek almanızında zararı olmaz bence.

bende alayım incir hemen bende yapayım Allah kimsenin emeğini boşs çıkarmasın...
bol sütlü günler olsun hepimizeeee

amin canım incir işe yarayacaktır eminim.
beyaz kuru dutta kaynatılıp suyu içilebilir ben hoşaf gibi yedim güzel oluyo oda çok etkili
zaten sıralamada 1.incir +havuç
2.incir 3.dut kurusu kürü diyodu dr.
başarılar..

peki bunları ne kadar denedikten sonra sonuc alıyorsun ben hepsini denedim incir + havuc hariç
denedim ama öyle çok sütüm artmadı acaba kısa süre mi deniyorum ???

peki bunları ne kadar denedikten sonra sonuc alıyorsun ben hepsini denedim incir + havuc hariç

4:Yarım litre kaynamakta olan klorsuz suyun içerisine sekiz – dokuz adet kuru inciri ikiye bölüp atınız. Ağzı kapalı olarak kısık ateşte beş dakika kaynatınız.. Beşinci dakikadan sonra içerisine bir adet havucu dilimleyip ağzı kapalı olarak kısık ateşte üç dakika daha kaynatınız. Ilıyınca süzünüz. Yirmibir gün boyunca öğleden önce ve öğleden sonra aç veya tok karnına birer su bardağı içiniz.

arkadaşlar eksik vermişim kusura bakmayın şimdi sitesinde geziniyodum farkettim oradan alıntı yaptım birde bu kür 1 haftalık değil 3 haftalıkmış.bende çok sabırsız olduğum için anında olsun istiyorum hep ama bu kürde ilk içişimde arttı olurmu acaba deme içince olucak de.inanmak en önemlisi
kolay gelsin

cok tesekkür ederimmm

bende neden yapmıyor anlamıyorum. acaba nerede yanlıs yapıyorum ???
Siz bulguru nasıl yapıyorsunuz ?

benım 2 3 gundur sutum kesıldı bulgur pılavı artı duble ayran ıctım ve bol su tukettım sukur gerı geldı sutum kızım 3 ay 25 gunluk ıncırı duydum ama uygulamadım gercekden sut olmaması ck kotuu bırde uzuntuden gıdıyor uzulmeyın azmedın durmadan yemek yıyın ama yararlı besınler meyve falan tatlı yemek yanlısmı sutu getırmez anca kılo aldırrırmıs bılgınıze.. ayrıca bulguru ben sogan bıber domates kavurup bırazda salca atıp kavurduktan sonra sıcaak suyunu koyup ıcıne bulguru salıyorr tuzunu atıp altını kısıp suyunu cekınce havlu kagıtla kapagını kapatıp demlendırıyorum ıstege gore kekık nanede atabılırsınız ...umarım ıse yararrrr

:))) bu site iyiki var ağzına sağlık ne güzel yazmışsın tarif vermissin Allah razı olsun bende bu aksam bulgur pilavı yapacagım Allah bol bol süt versin hepimizeee

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…