Sütü az olanlara bir çözüm

guzelannecik

Guru
Kayıtlı Üye
20 Aralık 2011
159
20
318
Kızlar , benim oglum 5 ay 9 günlük sütüm ilk günden beri az. Denemediğim sey kalmadı.
Tesadür mü ne bilmiyorum Gülben Ergen'in programında Ayhan Ercan birsey tavsiye etti onu denedim 2 gündür gögüslerim
taş oluyor :) Bunların hepsini ben gece yatmaya yakın yapıyorum 1 tatlı kaşığı tane kimya ve anason karısımını su ile yutuyorum.
Bir kac kasık yogurt icine ısırgan otu tohumu atıp yiyiyorum ve son olarak şerbetçi otundan çay yapıp içiyorum .
Biraz ot atıyorum bardagın içine üzerinede kaynar su 5 dakika demliyorum sonra süzüp içiyorum.
Bemde işe yaradı galiba inşallah sizede yarar.
Herkese bol sütlü günler dilerim...

ISIRGAN OTU TOHUMUNU BEN BALLA KARIŞTIRIP YENİLİNCE İYİ GELDİĞİNİ DUYDUM.fAKAT BEN
M STÜM KESİLDİ... 85. GÜNDEYİZ... ANCA BU ZAMANA KADR DAYANABİLDİM ((

annem kuzenimin sütü azken boza içmesiini söylemişti süt yaparmış. maşallah kuzenimin sütü ii geldi bozadan sonra

kızlar deneyinnn bunu ben cok ağladım sütüm yok diye bugünde gögüslerim taş gibi :)
aman nazar deymesin maşallah maşşallah allah herkese bol süt versin kuzucuklar doysun...

Tane kimyon demek istedin sanırım. Benimde denemediğim şey kalmadı. En son çaya süt eklemeyi duydum yabancı anneler yaparmış. Sabah içtim bakalım akşamada senin tarifi deniyim birde. :)

Tane kimyon demek istedin sanırım. Benimde denemediğim şey kalmadı. En son çaya süt eklemeyi duydum yabancı anneler yaparmış. Sabah içtim bakalım akşamada senin tarifi deniyim birde. :)

evet aynen öyle heyecandan yazamadım herhalde...
Ben neler yasadım neler ne kadar cok uzuldum ne kadar cok agladım sütüm az diye
ve benim gibi olan 1 kişiye bile ulaşabilirsem çözümümle benden mutlusu olamaz.
İşte bu heyecanla yanlış yazdım demek :)))
insallah sende sonuc alırsın

ben birde mama veriyorum günde 2-3 kez 3.bucuk aylık benimki. sizde durum nasıl mama veriyomuydun? ne kadarlık bebek ? bu formülden sonra mamaya gerek kaldı mı .? Çok oldu :))

ay neler yaptım ben bebısımı doyurmak ıcın neler nelerr sogan yedım rezeneler ıctım tahın helvalar yedım su ıctım ama yok ıste yok bebegımı doyuramadım 2 aylık kızım mamaya talım oldu sımdı 5 aylık oldu gercı ek gıdalara gectık..of off

kızlar artık çok yoruldum...
benim oglum 5 ay 12 günlük oldu . Bugün sütüm gene azaldı ne yapacagımı sasırıyorum .
cocuk emmek istiyor , emiyor süt yok aglıyor icim parcalanıyor .
Biz ek gıdalara başladık bu yüzden ek gıda + anne sütü veriyorum şimdilik sadece ama dedim ya
sütüm az belki gene ara ara mama vermek zorunda kalabilitim. ((
ama yılmak yok mücadeleye devam

4 gündür tas gibi olan gögüslerim simdi bombos sanki cok moralim bozuldu tam buldum diyorum gene gidiyor sütüm...
benim gibi olan var mı ayda 4 5 girden gün sütüm cok oluyor sonra birden gidiyor

tatlım benim kızımda 2.5 aylık zar zor bugünlere geldik ama mama takviyesiyle ne yazıkki şimdi bide işe başladım aralarda sağıp vermeye çalışıyorum ama tabiki yetmiyo sütüm bende ısırgan,kimyon,anason,papatya,ıhlamur,rezene demleyip içiyorum still tea içiyorum ama pekde işe yaramıyor sütlaç ye bide hurma ezmesi işe yarıyomuş deneyemedim daha bende..

stiII tee sütü cok arttırmıyor ama cocukta gaz icin iyi geIiyor birde dereotu deneyin , hergün yarım demet yiyn gercekten arttırıyo ben emzirdigim sırada yiyordum
kuru incirinde arttırdıgını duymustum

dereotunu denedim ama o kadar yemedim demek o kadar cok yemek lazım yarın alayımda baslıyım , siz nasıl yiyordunuz dereotunu ?

saIata yapıp yiyordum ama cogu zaman yarım demet sekIinde ısırıp yiyordum tadı güzeI degiI ama sütüm artsın diye gözüm bisi görmüyodu :
ben faydasını gördüm deneyin derim

slm bayanlar.benim 3ay 10 günlük bi kızım var.ben ilk haftasından beri mama veriyorum.1 aydan sonra hiç emziremedim.bazen aç bırakıp meme veriyorum alır almaz kusma hareketi yapıyo.sağarak veriyodum şimdi sağacak kadar sütüm olmuyo.10 damla ancak oluo onuda ilaç gibi damlatıyorum ağzına.emzirmeden süt üretimi devam edermi acaba.birde elektrikli sağma makinaları emzirmeden süt getiriyomuş bilginiz varmı?bugün tekrar denedim almadı.1 saat sakinleştirmek için uğraştım.emme pozisyonunda yatırınca baaşlıyo ağlamaya.ben sadece sağıp biberonla vermek istiyorum.bugün pes artık dedim ama anne olmayan birinin bile evlatlık aldığı bebeği emzirebileceğini okumuştum o geldi aklıma son bir kez daha deniycem.sağma makinası hakkında yardım bekliyorum.lütfennn

birde ibrahim saraçoğlu söylemişti süt artırmak için paylaşmak isterim:
8 adet kuru incir parçalanır 500 ml suya konup kaynatılır sabah akşam aç karına içilir.1 hafta yapılabilir.denedim gerçekten hayret verici bişey hiç emzirmediğim halde arttı.elimle sağınca5 damla falan oluyodu ilk içişimden sonra 15 damla falan oldu.birde emzirebilseydim çok fazla olurdu eminim.

benim oğluş da 3 ay 8 günlük:) ben de çok şeyi denedim ilk aylarda bi kaç kere mama verdik. bi ara çok azdı herşeyi denedim içmediğim komposto yemediğim şey kalmadı. bi gün çok ağlayınca bebek gece yarısı başladım kendi kendime kavgaya aman ne yapayım olmazsa olmaz verelim mamayı bari çocuğun karnı doysun diye. doldurduk biberonu doyurduk bebeği. sonrasında ise bir daha süt sorunu yaşamadık çok şükür. mamanın adını bile anmadık:) anne sütünü azaltan en önemli faktör sütün yetmeyeceği kaygısıymış. ne zaman kaygıyı bıraktım o zaman rahat ettim. yalnız sonrasında en çok faydasını gördüğüm şey roka, tere ve yeşil soğan. her akşam yemeklerle birlikte yiyorum çok işe yarıyor. tavsiye ederim.

süt sağma makinesi emzirmenin yerine geçeceğinden ve emdikçe süt artacağından faydası olabilir diye düşünüyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…