Bebek Beslenmesi Sütten nasıl kesebilirim lütfen yardııııııım

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

anneyim38

Üye
Kayıtlı Üye
1 Eylül 2012
2
0
16
Konya
1.5 yaşında kızım var gece sık sık emmek için uyanıyor ve saatlerce emiyor,doktor sütten kesmemi söyledi ancak emmeden kesinlikle uyumuyor,biberon almıyor ne yapabilirim???

1.5 yaşında kızım var gece sık sık emmek için uyanıyor ve saatlerce emiyor,doktor sütten kesmemi söyledi ancak emmeden kesinlikle uyumuyor,biberon almıyor ne yapabilirim???

ahh canım aynen kendi açtığım konuyu sende gördüm bende oğlumu 20 aylık aynen bugün itibari ile sütten kesmeyi kafama koydum tecrübeli ark fikir verin lütfennnn

mrb arkadaşlar bence 2 yaşına kadar emzir .benim kızım da aynıydı emerek uyuyordu bende nasıl bıraktıyacağım diye düşünüyordum 28 aylıkken artık büyüdün meme emme falan dedim hadi bu gece memesiz uyuyalım dedim ve tamam dedi o gün buğündür ne istedi ve böylece bitti.ben de çok korkuyordum ama bir yerde okumuştum çocuklar artık ihtiyaçları kalmayınca kendi kendine bırakırlarmış anne de biraz yardım ederse
bence sizde şimdi bıraktırmayın evet zor gece uyanmak ama en az 2 yaşına kadar emse daha iyi

bu arada bazı rakadaşlarım salça,sabır taşı falan sürmüşlerdi bazılarıda yara bandı takmışlardı

kolay gelsin

Benden başka kimsede uyumuyor,ben yanındayken yemek yemek istemiyor birde 1 yıldır kabızlık sorunu var,gitmediğimiz doktor kalmadı anne sütünün kabızlık yaptığını söylediler bırakınca bu sorunda geçermiş

canım arkadaşların dediği gibi 2 yaşına kadar emzirsen daha iyi olurdu.ama eğer sütten kesmeye karar verdiysen bu senin kararın.çünkü her çocuk farklı mesela benim oğlum 2.5 yaşına kadar emdi ama şimdi düşünüyorum son 1 yıl emzirmesem daha rahat olurmuşum.çünkü neredeyse hiç uykusuz geçen bir seneydi.geceleri sürekli emerdi ve tabii doymazdı.memeyi bıraktığı günden beri kendi kendine ve kesintisiz uyuyor.bırakma sürecinde mümkünse bir yardımcın olsun.annen eşin gibi çünkü emmek istediğinde onu oyalamaları çok yararlı oluyor.ve son olarak söyleyeceğim yavaş yavaş emzirmeyi kes.mesela ben son 1 ay sadece gece emzirdim.Allah yardımcın olsun

Canım bende cuma günü kesin kararla kestim memeyi aktardan sabır taşı aldım aleo veradan yapılan bir bitki tozu onu göğsüme sürdüm birde keçeli kalemle boyadım uucunu o gün eve gittiğimde 6.30 gibi hemen yapıştı meme diye açtım bak oğlum ehh olmuş dedim yine de emmek için yeltendi baktı tadıda kötü vazgeçti o gece bir kaç kez aynen tekrar oldu ve tv karşısında uyudu cumt günüde annemlerin yazlığına gittik iyice yoruldu bol bol koştu yine meme yok pis dedik o gece hiç uyanmadı pazar akşamı ağlama krizine girdi uykuda meme meme diye uyku sersemi emzirdim sabah unutmuştu meme pis diyordu dün hiç istemedi sormadı gece yatmadan kendinden pipetli bardakla 1 bardak süt içti ve uyudu kesintisiz sabah 6.30 kalktısanırım artık uunuttu:))

merhaba
sizi çok iyi anlıyorum ilk zamanlar uykusuzluk kaldırılabiliyor ama bebeğin yaşı ilerledikçe anne için de çok zorlu oluyor.
biz yeni bu konunun üzerinden geçtik diyebilirim
2 çocuklu olduğumuz için bir bakıcımız var bana o destek oldu. çalışıyorum ben dolayısıyla önce gündüz memeden kestik sağıp biberon ile verdim ilk etapta buna alıştırdık.
daha sonra da gece için aynı şeyi yaptık
ilk başlarda mesela biberon gece de almak istemiyordu 2-3 gece hafif hafif ağladı ama çok değil
sonra biberonu aldı gece de.
ama bunun için ben ondan biraz uzak durdum süt koktuğum için hala istemeye devam ediyordu. yaklaşık bir hafta kadar kucağıma almadım yanına gidip sevdim. bizde bu metodlar işe yaradı. çok kolay gelsin.

mrb canım senin yaşadıklarının hepsini ben yaşadım 15 aylıkken çalıştığım için nöbete girmek zorunda kaldım ve çocuğu sütten kestim. nöbete gittiğim akşam eşim ve kardeşim çocukla sabaha kadar ilgilenmişlerdi sabah eve gittiğimde göğüs ucuna sabır taşını sürdüm. görüntüsü çocuğu korkuttu dayanamadı tabi ağzını memeye attığı gibi geri bıraktı çünkü tadı çok kötü. o günün gecesi de çocuk her kalktığında babası onula ilgilendi su verdi. beni gece de görmediği için hiç zorlanmadan biraktı ilk gece hariç diğer geceler hiç ağlamadı.benim oğlum da biberon emzik mama devam sütü gibi şeyler almadı.gece sabaha kadar emerdi. şimdi 16 aylık gece 1 veya2 defa su içmeye uyanıyor onu gece beslemiyorum.

Benim oğlumda öyleydi..Göğüslerine limon sürüp üzerine tuz dök demişti doktor hemen keser..Aynen öyle yaptım bir günün içinde kesildi..Hiç umudum yoktu ama bende inanamamıştım..Dene istersen..

bende tam boyle bır konu acmak icin buraya girmistimki konuyu gordum benim oglum bir bucuk yasinda memeden kesmem lazim yemeklere ilgi gostermiyor .
okadar duskunki nasil kesicem bilmiyorum ozellikle gunduzleri bi feleket oturur oturmaz yakama yapisiyor ve oynamak istiyor canimdan bezdirdi beni .
Bide kestikten sonra goguste agri oluyor mu benim sutum hala bol masallah sıkıntı olurmu acaba

benim kızımda 1.5 yaşındayken aynıydı hiç yemek yemezdi sürekli emmek isterdi çocuk beni görünce memeee diye bağırıyodu ama doktorlar da 2 yaşına kadar emzirilmeli diyorlar o yüzden devam etmiştik.

şimdi 2 yaşında 1 hafta önce ucuna salça sürdüm bak ufff olmuş dedim yinede emmek istedi baktı ki tadı kötü egg kapat dedi ve bir daha istemedi.o günden sonrada yemek yemeye başladı geceleri de uyanmıyor(maşşallah diyeyim) artık bayağı rahatladım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…