• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

sütten kesme :(

aydirik

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
31 Aralık 2008
169
1
116
İstanbul
merhaba; bebeğimi ilaç almak zorunda kaldığım için memeden kesmem gerekti zor bir süreç ikimiz içinde:( doğal olarak göğüslerim şişti ve süt toplandı tıkanmadan ötürü enfeksiyon v.s olur diye korkuyorum ayrıca çokta ağrımaya başladı:( sütün en kısa sürede çekilmesi için ne yapabilirim? tavsiyelerinize ihtiyacım var..

merhaba; bebeğimi ilaç almak zorunda kaldığım için memeden kesmem gerekti zor bir süreç ikimiz içinde:( doğal olarak göğüslerim şişti ve süt toplandı tıkanmadan ötürü enfeksiyon v.s olur diye korkuyorum ayrıca çokta ağrımaya başladı:( sütün en kısa sürede çekilmesi için ne yapabilirim? tavsiyelerinize ihtiyacım var..

canım süt azaltan,kesen ilaçlar var eczaneden alabilirsin
ismini bilmiyorum ama çocuk doktoruna sorup bilgi alabilirsin

göğüslerini sıkıca sarabilirsin, adaçayı içebilirsin ve sıvı alımını azaltabilirsin.
eğer çok sıkıntı yaparsa beklemeden doktora gitmeni tavsiye edrim.ya da en başından doktora git sana sütünü kesecek bir ilaç verebilir.

merhaba,,

eğer göğüslerinde süt birikip seni rahatsız ediyorsa süt sağma makinası ile sütünü hergün sağıp dök.
eğer o şekilde bir kaç gün devam edersen azalır ve biter.
hiçbişey yapmadan sütünün gitmesini beklersen süt kırılması olur ve o ağrıya dayanması çok zordur.
bende yakında bebeğimi sütten kesicem zor süreçten geçicem :(
allah kolaylık versin.

merhaba,,

eğer göğüslerinde süt birikip seni rahatsız ediyorsa süt sağma makinası ile sütünü hergün sağıp dök.
eğer o şekilde bir kaç gün devam edersen azalır ve biter.

hiçbişey yapmadan sütünün gitmesini beklersen süt kırılması olur ve o ağrıya dayanması çok zordur.
bende yakında bebeğimi sütten kesicem zor süreçten geçicem :(
allah kolaylık versin.

bi düzeltme yapmak istiyorum izninle. sütü sağarak kesmeye çalışmak ancak şöyle olabilirmiş. göğüsü tamamen boşaltmak yerine süt üretimini tetiklemeyecek kadar bir miktar içerde bırakmalıymışız ki vücudumuz içerde süt var deyip yeni üretime başlamasın. ancak bu şekilde sağarsak sütümüz yavaş yavaş azalır fakat senin dediğin gibi sağıp sağıp dökerek ancak üretimi artırırız.

bi düzeltme yapmak istiyorum izninle. sütü sağarak kesmeye çalışmak ancak şöyle olabilirmiş. göğüsü tamamen boşaltmak yerine süt üretimini tetiklemeyecek kadar bir miktar içerde bırakmalıymışız ki vücudumuz içerde süt var deyip yeni üretime başlamasın. ancak bu şekilde sağarsak sütümüz yavaş yavaş azalır fakat senin dediğin gibi sağıp sağıp dökerek ancak üretimi artırırız.

Yok canım benim bir arkadaşım bu şekilde yapmıstı ve işe yaradı zaten makina tamamını çekemez bebeğin meme emmesi gibi olmuyo yani.
tabi değişiyo belki kişiden kişiye ,ama çok zorlu bir dönem o kesin:(

Yok canım benim bir arkadaşım bu şekilde yapmıstı ve işe yaradı zaten makina tamamını çekemez bebeğin meme emmesi gibi olmuyo yani.
tabi değişiyo belki kişiden kişiye ,ama çok zorlu bir dönem o kesin:(

Allah Allah bu işlerin de tek doğrusu yok demek ki.. ben de bi doktordan duymuştum, sütü azaltmak için anlattığım yöntemi tavsiye etmişti. hepsini sağmayın demişti.
benim kızım daha çok küçük sütten kesmeyi düşünmüyorum :) ama gerçekten şimdiden düşündürmüyo değil, zor iş.
Allah kolaylık versin.

Back