Tatlı Tarifi Sütlü Nuriye Ve Tavuk Gögsü

pegasus07

Jin Jiyan Azadi
Kayıtlı Üye
29 Haziran 2012
8.307
5.138
398
Merhaba arkadaslar.Aslinda 1 tatli yapacaktim,ne yapacagima karar veremeyince ev ahalisine sorayim dedim.

aman nerden sormusum,ev ahalisi 2 ye bölündü.Tavuk Gögüscüler ve Sütlü Nuriyeciler diye.:KK9:
Bende ikisini yapip evime barisi getirdim:KK16:

Ilk olarak Sütlü nuriyenin hikayesini anlatip sonrada tarifine gecmek istiyorum musadenizle:KK42:

12 eylül döneminde ihtilalden dolayi baklava fiyatlari baya yüklselmis.Milletin bu pahaliliktan baklava yiyemedigini duyan dönemin Istanbul belediye baskani balavada tek fiyat uygulamasi getirmis.Bu durumda kar yapamayan,hatta zarara giren baklavacilar kepengleri indirmisler.Ne yapilir ne edilir diye düsünülürken Nuriye isminde bir hanim ucuz maaliyetli olan tatlisini yapmis.Icine fistik yerine daha ucuz olan findigi koymus.sekeri azaltip serbetinede süt katmis.Bu tatliyi yiyenler cok begenmis ve o dönemide böylece atlatmislar.Bu tatlinin adida Sütlü Nuriye olarak kalmis
Meshur bir baklava ustasi "O Dönemden Günümüze Kalan Tek Tatli Hatira "diyor Sütlü Nuriye icin...

Simdi tarifimize gecebiliriz.
SÜTLÜ NURIYE

$tavuk gögsü 195.webp

Malzemeler

$tavuk gögsü 152.webp
3,5 su bardagi un
2 yumurta
1 su bardagi süt
1 cay bardagi sivi yag
1 cay kasigi tuz
$tavuk gögsü 153.webpUnumuzu kabin icine alip ortasina yumurtalarimizi kiralim$tavuk gögsü 154.webpElimizle biraz cirpip süt,sivi yag ve tuzu ekleyelim$tavuk gögsü 155.webp$tavuk gögsü 156.webpBiraz sert bir hamur yoguralim ve üzerini kapatip en az 20 dk dinlendirelim$tavuk gögsü 157.webpDinlendirdigimiz hamuru 3 parcaya bölelim.$tavuk gögsü 174.webp
Her parcayi 10 beze yapalim.$tavuk gögsü 175.webp
Ici Icin Malzemeler
1 kase findik
250 gr tereyagi
nisastaYaptigimiz bezeleri tabak büyüklügünde acalim
$tavuk gögsü 176.webpactigimiz bezeleri aralarina nisasta serperek üst üste dizeim.
üst üste dizdigimiz 10 adet yufkamizi tepsi büyüklügünde acalim
$tavuk gögsü 177.webp
daha sonra tek tek tepsiye dizelim,2 yufkada bir arasina tereyagi serpelim$tavuk gögsü 178.webp10.yufkadan sonra üzerine cekilmis findigimizi dökelim.
diger bezeleride ayni sekilde acip diger 10.yufkadan sonra tekrar findik dökelim.

yufkalari dizme isimiz bittikten sonra kenarlari bicak yardimiyla tepsinin icine dogru düzeltelim.Istedigimiz gibi kesip kalan yagi üzerine dökelim.
$tavuk gögsü 180.webp
200 derecelik firinda 30-45 dk arasi(üzeri kizarana kadar)pisirelim.
Tatlimiz piserken serbetini hazirlayalim
Serbet icin malzemeler
1 kg seker
3 bardak su
yarim litre süt
1 fiske tuz(tatlinin sekerlenmemesi icin)
(Serbetin ve ic malzemelerin fotograflarini kücültürken silmisim,o yüzden yoklar kusura bakmayin)
1 kg sekeri ve 3 bardak suyu tencereye alip altini yakalim.
$tavuk gögsü 181.webp
Seker eriyene kadar karistiralim.
seker eridikten sonra tuzu koyup hizli ateste 10 dk kaynatip altini kisalim ve 10 dk da kisik ateste kaynatalim.Kivamina bakip ocaktan alalim.
serbet kaynayana kadar,tatli pismis oluyor zaten

$tavuk gögsü 185.webp
Serbetimizin yarisini ayiralim.Sütümüzü ayirdigimiz serbetin icine bsaltip karistiralim.$tavuk gögsü 186.webp
Daha sonra tatlimizin üzerine her tarafina gelecek sekilde dökelim.$tavuk gögsü 187.webp
Kalan serbetide tatlinin üzerine döküp istedigimiz gibi servis yapalim.
$tavuk gögsü 188.webp$tavuk gögsü 190.webp$tavuk gögsü 191.webp$tavuk gögsü 193.webp$tavuk gögsü 194.webp$tavuk gögsü 196.webp
Afiyet olsun:KK16:

$tavuk gögsü 191.webp
$tavuk gögsü 190.webp

TAVUK GÖGSÜ

$tavuk gögsü 184.webp​
Malzemeler

200 gr tavuk gögsü
1 lt süt
1 cay bardagi nisasta
1 cay bardagi pirinc unu
yarim cay bardagi un
1 paket vanilya
1.5 su bardagi seker

$tavuk gögsü 150.webp
tavugumuzu iyice kaynatalim$tavuk gögsü 151.webp

kaynamis tavugumuzu sicak sudan alip soguk suya koyalim
$tavuk gögsü 158.webp

damarlarini ve yaglarini temizleyerek didikleyelim

didikledigimiz tavugumuzu süzgecten gecirelim ve suyunu sikalim.
$tavuk gögsü 160.webp2 defa daha soguk suya koyup didikleyip suyunu sikalim$tavuk gögsü 161.webp
un,nisasta ve pirinc ununu bir kaba alalim$tavuk gögsü 162.webp

yarim bardak su ve yarim bardak sekerle iyice karistiralim ki topaklanmasin.
$tavuk gögsü 164.webp

sütümüzü tenceremize alalim
$tavuk gögsü 165.webpunlu karrisimimizi cirpacak yardimiyla karistirarak tencereye bosaltalim.

muhallebiden civik bir kivama geldiginde altini kapatalim.
$tavuk gögsü 166.webptavuklarimizi biraz büyük bir kaseye alalim ve kaynattigimiz muhallebimizden 1-2 kepce kaseye bosaltalim.$tavuk gögsü 167.webpiyice ezerek karistiralim.birbirleriyle iyice özdeslessinler.$tavuk gögsü 168 (1).webpdaha sonra tavuklarimizida tenceremize bosaltip durmadan karistiralim.$tavuk gögsü 170.webp

Tencerenin altini acalim ve sekerimizle vanilyamizi tencereye bosaltalim.
$tavuk göğsü 171.webpBiraz daha katilasana kadar kisik ateste hizli hizli karistiralim.Icindeki tavuklar iyice ezilsin.

kivami olan tatlimizi kaselere bosaltalim.
$tavuk göğsü172.webp

Eger kaseden tabaga alacaksaniz kasenizi islatin ki tatlimiz yapismasin.

iliyana kadar oda sicakliginda,sonrasindada dolapta sogutalim.
istedigimiz gibi süsleyip servis yapalim..
AFIYET OLSUN:KK56:
$tavuk gögsü 183.webp

ellerine sağlık pegasus cum..
uğraştırıcı bir tercih yapmışsın...
emeğine sağlık:16:

Pegasuscum , ellerine kollarına sağlık canım .

Sütlü nuriye oldukça emek isteyen bir seçim olmuş , sende layıkıyla başarmışsın :16:

Yalnız tavuk göğsü fotoğraflarını bir tek ben mi göremiyorum :26:

Açılmıyor bende fotoları . Emnim onu da çok çok güzel sunmuşsundur ama göremiyoruuuuum :52:

Eline sağlık canım.:56:Sütlü nuriye hiç yemedim galiba.Resimden gördüğüm kadarıyla çok lezzetli bir tatlı olsa gerek.Tavuk göğsü resimlerini göremedim niyeyse.Yarışmada başarılar dilerim.:16:

ellerine sağlık pegasus cum..
uğraştırıcı bir tercih yapmışsın...
emeğine sağlık:16:

tesekkür ederim cnm.ugrastim ama degdi:16:

Ellerine sağlık canım yarışmada başarılar:16:
Tesekkürler canim benim.:16:Sen ne zaman yapiyorsun tatlini:56:

Pegasuscum , ellerine kollarına sağlık canım .

Sütlü nuriye oldukça emek isteyen bir seçim olmuş , sende layıkıyla başarmışsın :16:

Yalnız tavuk göğsü fotoğraflarını bir tek ben mi göremiyorum :26:

Açılmıyor bende fotoları . Emnim onu da çok çok güzel sunmuşsundur ama göremiyoruuuuum :52:
Cok tesekkür ederim cnm.Begenmene sevindim..:16:

acilmiyormu fotograflar...:43:
Bende acik görünüyor,sadece bendemi öyle acaba.Kizlar sizdede acilmiyormu fotograflar:43:

Eline sağlık canım.:56:Sütlü nuriye hiç yemedim galiba.Resimden gördüğüm kadarıyla çok lezzetli bir tatlı olsa gerek.Tavuk göğsü resimlerini göremedim niyeyse.Yarışmada başarılar dilerim.:16:
cok tesekkür ederim cnm.:16:
Ya nasil görünmüyo ya,olabilemez.Dün kac defa yükledim.
Off ya ne yapcem ben simdi.Kazene bi mesaj yollim bakim oluru varmi bu isin:43:

tesekkür ederim cnm.ugrastim ama degdi:16:

Tesekkürler canim benim.:16:Sen ne zaman yapiyorsun tatlini:56:

Cok tesekkür ederim cnm.Begenmene sevindim..:16:

acilmiyormu fotograflar...:43:
Bende acik görünüyor,sadece bendemi öyle acaba.Kizlar sizdede acilmiyormu fotograflar:43:
Canım şu anda bir rahatsızlık geçiriyorum dün denemeye kalktım olmadı bu dönemi geçirsem kolları sıvıyorum:15:

ellerinize sağlık :3:
özellikle sütlü nuriye bi harika görünüyor :39:

cok tesekkür ederim cnm.:16:
Ya nasil görünmüyo ya,olabilemez.Dün kac defa yükledim.
Off ya ne yapcem ben simdi.Kazene bi mesaj yollim bakim oluru varmi bu isin:43:

Valla canım baya görünmüyor.:1:Düzeltilir merak etme.:34:

Canım şu anda bir rahatsızlık geçiriyorum dün denemeye kalktım olmadı bu dönemi geçirsem kolları sıvıyorum:15:
Cok gecmisolsun cnm.neyin var.:50:

Sen iyiles,daha 1 hafta var yaparsin:16:

ellerinize sağlık :3:
özellikle sütlü nuriye bi harika görünüyor :39:
Cok tesekkür ederim cnm.:16:Zaten diger tatlinin fotograflari acilmiyormus.editöre mesaj gönderdim.Düzeltebiliriz insallah:50:
Valla canım baya görünmüyor.:1:Düzeltilir merak etme.:34:

Insallah düzelir cnm.Dün kac defa yükledim.pc kapandi.Konuyu actim nuriyenin fotolari olmadi,yeni konu actim digerini iptal etti kazen bu defada tavuk gögsünün fotolari olmamis.:43:
Yoksa bu bir isaretmi,cekil yarismadanmi diyorlar bana:9:

Cok gecmisolsun cnm.neyin var.:50:

Sen iyiles,daha 1 hafta var yaparsin:16:

Cok tesekkür ederim cnm.:16:Zaten diger tatlinin fotograflari acilmiyormus.editöre mesaj gönderdim.Düzeltebiliriz insallah:50:

Insallah düzelir cnm.Dün kac defa yükledim.pc kapandi.Konuyu actim nuriyenin fotolari olmadi,yeni konu actim digerini iptal etti kazen bu defada tavuk gögsünün fotolari olmamis.:43:

Burası pek yeri değil ama kadın hastalığı bir operesyon geçirmem lazım

Son düzenleme:

Olur öyle aksilikler.Yarışmadan çekilme için işaret değildir bence:)Daha tavuk göğsünü merak ediyoruz.:52:

Oy cnm hemsom benim:38:
Bendede görünüyor,insallah düzelir.Kazene mesaj da yazdim özelden,dünden beri kafasini sisirdim.Bi siddetle cevap yazmazsa iyidir:18:

Canım sen silinen konudan buraya mı taşıdın:34:O konu kaldırıldığı için bir programdan dolayı bazı arkadaşlar görmüyorlar göremezler:34:Şimdi yaptım baksınlar olmuş mu:26:

Burası pek yeri değil ama kadın hastalığı bir operesyon geçirmem lazım
Tekrar cok gecmisolsun cnm:16:
Olur öyle aksilikler.Yarışmadan çekilme için işaret değildir bence:)Daha tavuk göğsünü merak ediyoruz.:52:
Kazenden cevap geldi.Konuyu yeniden acicam galiba.Bi tatlida en cok konu acma rekorunu kircam böylece:9:

Simdi cikmam gerektiginden aksam ancak acarim konuyu:26:

Back
X