• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi sütlü çorba -yemek tarifi arıyorum

• Konu Sahibi Konu Sahibi yumy
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

yumy

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
24 Ocak 2008
1.944
6
158
Ankara
arkadaşlar:olmaz: kızım ağzına süt almaz ama ben kararlıyım ona bir şekilde süt cokacimcoookcokacimcoookyedircem içinde süt olan yada olabilecek ama onun farkedemeyeceği tarifler arıyorum sevgilerzemuszemuszemuszemuskaydirigubbakcemile5kaydirigubbakcemile5

kiziniz kac aylik?sut eksikligi peynir ve yogurtla kapatabilirsiniz.

tarifem
biraz pirinc,kabak,brokoli haslanir.ayri bir tencerede biraz tereyagi eritilir bir kasik un kavurulur azar azar sut ilave edilir 1-2 dk kaynidiktan sonra haslandigi sebzelere eklenir 5 dk daha kaynatilir.eger bebeniz seviyorsa biraz maydanoz yada dereotu katabilirsiniz.
Bu corba gibi pirincin yerine bulgur,arpa sehriyesi,kuskuz da kulanilabilir,
Sebzeler de degisebilir ispanak,semizotu veya bebeginizin herhangi sevdigi yesil sebze olabilir.

ogluma cok kez yaptigim bir kahvalti
2 corba kasigi tel veya arpa sehriyesi cok az su eklerim suyu cekildikten sonra sut eklerim 5 dk daha kaynamasi icin brakiyorum,Hazir olunca icine 1 cay kasigi tereyai,bir yumurtanin sarisini ve 1 dovulmuz ceviz ici eklerim,

eger yumurtanin beyazini veriyorsaniz hasladiginiz sehriyeye sutu ilave edildikten sonra bir yumurta da kiralabilir.

kızım 1 yaşında yazdıklarınız için teşekkürler...sebze çorbası yapıyorumda süt koymamıştım deneyim bakalım

canım sütlü çorba haricinde meyveli yada nesquikli sütte deneyebilirsin yada muhallebi puding sütlaç gibi tatlıları sevmiyormu.

Tarhana çorbasını ve şehriye çorbasını süt ekleyerek hazırlayabilirsin çok lezzetli oluyor, sütle muhallebi ve puding yapabilirsin bu şekilde de süt ihtiyacını karşılamış olursun

benın sık sık yaptıgım sutlu karnıbahar corbası
kesınlıkle tavsıye ederm
cokta lezzetlı bol vıtamınlı bır corba
once karnıbaharlar 5 dk ayrı haslanıcak yumuşayınca rendeden gecırın yada kucuk kucuk dograyın patates dograyın küp küp
tencerede yagla unu kavurun ustune suılave edın kaynayınca sebzelerı atın 4 te bırı su olcak corbanın
en son sutu ılave edın afıyet olsun

taneli yemiyor karnıbaharı sebze çorbasında yiyorda bakalım bişr deniyim yiyekaydirigubbakcemile5cek mi bunu

Back