Bebek Beslenmesi Sütlü Brokoli Çorbası (Gökdeniz Batı'nın Annesi Sponsorlugunda)

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

bir garip oblomov

Guru
Kayıtlı Üye
19 Mart 2010
21.479
15.166
498
Merhaba sevgili anneler sutlu brokoli corbasi oglumun en sevdiklerinden 1 yas oncesi yogurtlusunu,kemik sulu ve tavuk sulu olanini yapiyordum onlarida severek tuketiyordu. Umarim bu tarifle bir bebegin brokoliyi severek tuketmesinde katkim olur
Tarif +12 Ay
Malzemeler
1 yemek kasigi tambugday unu +8
1 cay bardagi süt +12
3-4 cicek brokoli +6
1 adet ince havuc +6
Orta boy soganin yarisi +6
1 dis sarimsak +6
1 yemek kasigi zeytinyagi +6
2 cay bardagi icme suyu

Brokoli ve havucu vitaminlerini kaybetmemesi icin buharda hasladim. Sogani irice dogradim sarimsagi 4e boldum. Tencerede 1 yemek kasigi zeytinyagiyla tambugday ununu karistirdim cok kavutmaya gerek yok tambugday unu beyaz un gibi tat birakmiyor. 1 cay bardagi ve 2 cay bardagi suyu ekledikten sonra soganida hemen ilave ediyoruz ki su kaynayana kadar soganlarda yumusuyor. Kaynamasina yakin buharda haslanmis brokoli ve havucu ekliyoruz bir iki tasim daha kaynadiktan sonra sarimsagi da ekleyerek blenderdan geciriyoruz. Sarimsagin vitaminini kaybetmemesi icin en son koymak onemli. Pisen corbamizi bebegimize sunabiliriz. Miniklerimize afiyet olsun

Not: Bebeginiz 180 gunu doldurduysa destekli yada desteksiz oturabiliyorsa ek gidaya gecmeye hazirdir. 6. Aydan yaklasik 7.5 ve 8. aya kadar gecen sure tadim yaptirarak gecmelidir. Ögünlere gecmek icin acele etmeyin annelerim.
Bu tarifite kullanilan her bir besini bebeginize 3 gun kuralina gore tattirmalisiniz. Bebeginiz 12 aydan kucuk ise sut yerine tadimlarini tamamladiktan sonra yogurt,kemik ve tavuk suyuyla yapabilirsiniz. Bebeginiz cignemeyi bilmiyorsa lutfen blender kullanmayin sebzelerin hepsini buharda hasladiktan sonra catal yardimiyla ezip karistirabilirsiniz. Oglum Gökdeniz Batı su an 17 aylik. Blw ile ek gidaya gectigi icin corba vermeye 10. Ayda basladim cigneme kabiliyeti oldugu icin blender kullanmakta hic sakinca gormedim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Böyle birden iştahımı celbetti.. Brokoli ve süt.. Nam nam nam  Ellerinize sağlık!
Anneme tarifi göstereyim..
Hem yaşım da tutuyor (+12 ay)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…