- 14 Eylül 2021
- 13
- 3
- 1
- 26
- Konu Sahibi mrsvatansever
Merhaba 2,5 aylık bebeğimin süt urunlerine alerjsii çıktı emziriyorum doktorum diyet önerdi nasıl beslenmeliyiz bilgisi olan tavsiye verebilir mi
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Doktor liste vermedi mi?Merhaba 2,5 aylık bebeğimin süt urunlerine alerjsii çıktı emziriyorum doktorum diyet önerdi nasıl beslenmeliyiz bilgisi olan tavsiye verebilir mi
Yok liste vermedi bende kaldım kendin yemeyeceksin dedi kekte borekte neyde varsa dedi bende en azından yiyebileceklerimin listesini ayarlamaya çalışıyorum kendimceDoktor liste vermedi mi?
Süt ürünler, kabuklu yemişler, tropik meyveler yasak bildiğim kadarıyla.
Zeytin, patates, pirinç, un yeniyor. Yani aklımda bunlar kalmış. Hatta bazı paketli ekmeklerde süt olur. O yüzden evde kendiniz yapmaya çalışın
Sadece süt ürünleri değil alerjen olma ihtimalı olan şeyler hiç yenmiyor. İnternette bulursunuz liste. Bildiğim ekmek, pilav, zeytin, patates yeniyor. Meyvelerden de çilek, muz falan yenmiyorYok liste vermedi bende kaldım kendin yemeyeceksin dedi kekte borekte neyde varsa dedi bende en azından yiyebileceklerimin listesini ayarlamaya çalışıyorum kendimce
Öyle mi tamam tavsiyeniz için çok teşekkür ederimSadece süt ürünleri değil alerjen olma ihtimalı olan şeyler hiç yenmiyor. İnternette bulursunuz liste. Bildiğim ekmek, pilav, zeytin, patates yeniyor. Meyvelerden de çilek, muz falan yenmiyor
Tavukta mi tüketilemiyor?Süt yoğurt peynir tereyag tavuk yumurta, bunların herhangi birinin azcik bile olmamasi lazım. Tabi paketli tüm gıdalar bide
Ben öyle biliyorumTavukta mi tüketilemiyor?
Tavuk demedi ama sormakta fayda var mademBen öyle biliyorum
Teşhis nasıl kondu peki? Belirtilerden mi yoksa test mi yapıldıbe
Yooo hiç test falan yapmadı açıkçası çocuğun kilosu falan da gayet yerinde anlamadım yani nasıl alerji buTeşhis nasıl kondu peki? Belirtilerden mi yoksa test mi yapıldı?
merhaba süt alerjisi olduğunu nasıl farkettiniz. bizde kakada kan var ama çok nadir 4 aylık olacağız 1 ay arayla 3 sefer kakada kan oldu süt alerjisi midir. mukuslu kakada var. .tabi gaz sancısı var şu sıralar arttı eskiden çok yoktu.Merhaba 2,5 aylık bebeğimin süt urunlerine alerjsii çıktı emziriyorum doktorum diyet önerdi nasıl beslenmeliyiz bilgisi olan tavsiye verebilir mi
Mukuslu ve kanlı kaka çok yüksek ihtimal alerjidir. En alerjen besin bebekler için inek sütü ve ürünleri olarak söyleniyor doktorlar tarafından. 2 hafta diyet yapmayı deneyin emziriyorsanız, eğer mukus ve kan geçerse alerjidir. Sonrasında doktorunuzla görüşerek ilerlemenizi tavsiye ederimmerhaba süt alerjisi olduğunu nasıl farkettiniz. bizde kakada kan var ama çok nadir 4 aylık olacağız 1 ay arayla 3 sefer kakada kan oldu süt alerjisi midir. mukuslu kakada var. .tabi gaz sancısı var şu sıralar arttı eskiden çok yoktu.
Merhaba, benim kızımda da 3.5 aylıkken inek sütü ve yumurta alerjisi vardı. Şimdi 14 aylık ve 1 yaşında süt alerjisi geçti çok şükür. Ben de diyet yaptım ve size tavsiyem doktorunuz sadece süt alerjisi var dediyse ve sadce süt ürünleri tüketmeyin dediyse doktorunuzun söylediklerini dikkate alın. Burda yazılanlara kulak aşmayın, çünkü gereksiz yere bir besini tuketmemeniz demek çocuğunuzun o besini alamaması, ve zihinsel gelişiminin geri kalması demek. Bu nedenle çoğu doktor katı diyetlere çok karşı. Ben süt ürünlerinin yanında yumurta diyeti de yaptım çünkü yumurta alerjisi de vardı. Gelelim neler tüketebilirsiniz konusuna, malesef çok fazla üründe süt ve süt ürünleri var bunları asla tuketmemeniz gerekiyor. Bazen ilaçlarda bile süt ürünü kullanılabiliyor bu sebeple aldığınız bütün paketli gıdaların etiketini iyice okumanız gerekiyor ve mümkün olduğu kadar paketli gıda tüketmeyin, dışarda et ya da tavuk yiyeceksiniz terbiyesinde bile süt ürünü bulunmamalı bunları sorun ve dikkat edin. Bunların dışında aşağıda yazılan ürünler ve içindekiler kısmında aşağıda yazılanlardan herhangi biri varsa kesinlikle tüketmeyin. Bir lokma sütten ya da bir biskuviden bir şey olmaz demeyin, kesinlikle tuketmemeniz lazım. Son olarak da doktorunuzun dedikleri dışında başkalarından öğrendiğimiz bilgilerle böyle ciddi bir konuda deneme yapmayın, unutmayın söz konusibebeğinizin sağlığı. Her doktorun ve her hastanın tedavisi farklıdır ve kişiye özeldir. Dilerim yardımım dokunmuştur.Merhaba 2,5 aylık bebeğimin süt urunlerine alerjsii çıktı emziriyorum doktorum diyet önerdi nasıl beslenmeliyiz bilgisi olan tavsiye verebilir mi
Merhaba geçtiğini nasıl anladınız test mi yapılıyor tekrarMerhaba, benim kızımda da 3.5 aylıkken inek sütü ve yumurta alerjisi vardı. Şimdi 14 aylık ve 1 yaşında süt alerjisi geçti çok şükür. Ben de diyet yaptım ve size tavsiyem doktorunuz sadece süt alerjisi var dediyse ve sadce süt ürünleri tüketmeyin dediyse doktorunuzun söylediklerini dikkate alın. Burda yazılanlara kulak aşmayın, çünkü gereksiz yere bir besini tuketmemeniz demek çocuğunuzun o besini alamaması, ve zihinsel gelişiminin geri kalması demek. Bu nedenle çoğu doktor katı diyetlere çok karşı. Ben süt ürünlerinin yanında yumurta diyeti de yaptım çünkü yumurta alerjisi de vardı. Gelelim neler tüketebilirsiniz konusuna, malesef çok fazla üründe süt ve süt ürünleri var bunları asla tuketmemeniz gerekiyor. Bazen ilaçlarda bile süt ürünü kullanılabiliyor bu sebeple aldığınız bütün paketli gıdaların etiketini iyice okumanız gerekiyor ve mümkün olduğu kadar paketli gıda tüketmeyin, dışarda et ya da tavuk yiyeceksiniz terbiyesinde bile süt ürünü bulunmamalı bunları sorun ve dikkat edin. Bunların dışında aşağıda yazılan ürünler ve içindekiler kısmında aşağıda yazılanlardan herhangi biri varsa kesinlikle tüketmeyin. Bir lokma sütten ya da bir biskuviden bir şey olmaz demeyin, kesinlikle tuketmemeniz lazım. Son olarak da doktorunuzun dedikleri dışında başkalarından öğrendiğimiz bilgilerle böyle ciddi bir konuda deneme yapmayın, unutmayın söz konusibebeğinizin sağlığı. Her doktorun ve her hastanın tedavisi farklıdır ve kişiye özeldir. Dilerim yardımım dokunmuştur.
İnek sütü alerjisi olanların kaçınması gereken besinler:
- Sütün her formu: taze, çiğ, pastörize, süt tozu, süt kaymağı, her çeşit bebek maması (anti-alerjik mamalar dışında), diğer hayvanların sütleri (keçi dahil)
- Tereyağı, margarin, kaymak, hayvansal yağlar.
- Yoğurt, puding, krema, sütlü tatlılar.
- Peynir, krem peynir, lor, peynir altı suyu (whey)
- Kazein, kazeinat (ticari gıdalar)
- Lactalbumin, lactalbumin fosfat, lactoglobulin, laktuloz (ticari gıdalar)
- Kefir, ekşi krema, kesilmiş süt.