• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

süt saklama konusunda..yardımlarınızı bekliyorum.

s_eker

ŞükürlerOlsunAllah'ımSana
Kayıtlı Üye
1 Ağustos 2008
407
3
118
Bursa
arkadaşlar benim bebiş çoğu zaman emmek istediği için dışarı çıkamıyoruz.emzirmediğim zaman çok fena ağlıyor tahmin edersinizki bu durumda dışarı çıkmak hayal.bende uygunzamanlarda geceleri sütü sağıp dolapta saklayıp dışarı çıkarken yanıma alayım diyorum ama bu konuda pek bilgim yok.yani neyde süt saklanırsa daha sağlıklı oluyor ve malum havalar ısındı dışarıda süt bozulmadan kalırmı yada neyapmak lazım.????

canım oda sıcaklığında 8 saat kalabiliyormuş bozulmadan, dolptada 24 saat...
iki saklama seçeneğin var gerçi bunlar dondurma seçenekleri saklama kapları satılıyor, satlama poşetleri satılıyor, bunları buzluğa koyuyorsun, dolabada.. ama sen sanrım geçici koyup hemen tüketmeyi düşünüyorsun. eğer böyleyse bunlara gerek olduğunu zannetmiyorum. Biberonu ile dahi koyarsın dolaba.

cam biberon kullanma anne sütü cam biberonda olması sakıncalı polikarbon kullan anne sütü için diğer sıvılar içinse en sağlıklısı cam, yalnız önümüz yaz olduğu için dikkat et oda sıcaklığında 8 saat falan dayanmaz havalar ısındığında bebeğin enfeksiyon olmasın, havalar ısınınca termosa buzlu su doldur bence içine de sütünü sağdığın poşeti ağzını sıkı bağlayıp koy, çıkardığında ortam sıcaklığına ulaşınca verirsin, havalar 30 derece olunca oda sıcaklığında 1 saat içinde bozulur sütün, anne sütü inek sütünden daha dayanıksız çünkü

fazla sütün olursa derin dondurucu da da saklanıyor hadi kolay gelsin canım

Back