• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Süt sağma acil

Imerafera-

Yeni Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
8 Nisan 2024
90
38
3
Arkadaşlar göğüs ucum olmadığı için bebeğim memeyi bi türlü tam alamadı şimdi de memenreddi başladı ne yaptıysam almıyor bende sağmaya karar verdim pompayı aldım Philips ama bi türlü sağmaya zaman olmuyor o uyudukça sağmaya çalışıyorum bir günde 100 cc anca çıkıyor me yapmam lazım benim Rezene çayı da tüketiyorum 🥹🥹🥹

Arkadaşlar göğüs ucum olmadığı için bebeğim memeyi bi türlü tam alamadı şimdi de memenreddi başladı ne yaptıysam almıyor bende sağmaya karar verdim pompayı aldım Philips ama bi türlü sağmaya zaman olmuyor o uyudukça sağmaya çalışıyorum bir günde 100 cc anca çıkıyor me yapmam lazım benim Rezene çayı da tüketiyorum 🥹🥹🥹
Bende sağarak veriyordum bebeginiz ne kadarlık önemli olan o, bebek büyüdükçe ihtiyacı olan süt arttıkça sizin de sutunuz artar, silikon uc denediniz mi? Sagmak çok zor çünkü ben 1.30 saatte bir alarm kurup sağıyordum 2 saatte bir besliyordum, ama bazen yetisemeyince basıyor ağlamayı o zaman elim ayağım birbirine giriyor. Silikon uc daha kolay oluyor o açıdan. Bir de hurma çok arttırdı beni omu deneyebilirsiniz belki.

Silikonu da kabul etmemeye başladı şuan önce onla veriyordum yani mamayı bi öğünde 4 ölçü yiyor ben tüm günde 4 ölçü süt çıkarıyorum niye böyle oluyor anlamıyorum 🥹🥹

Bende sağarak veriyordum bebeginiz ne kadarlık önemli olan o, bebek büyüdükçe ihtiyacı olan süt arttıkça sizin de sutunuz artar, silikon uc denediniz mi? Sagmak çok zor çünkü ben 1.30 saatte bir alarm kurup sağıyordum 2 saatte bir besliyordum, ama bazen yetisemeyince basıyor ağlamayı o zaman elim ayağım birbirine giriyor. Silikon uc daha kolay oluyor o açıdan. Bir de hurma çok arttırdı beni omu deneyebilirsiniz belki.
Bebeğim üç aylık bu arada

En başından beri kuvvetli vakumlayıp çekemedi sütü ben sağma makinası alınca sütün nasıl çekildiğini hissettim

Sadece ucunu değil kahverengi kısmın çoğunu ağzına almasını sağlamalısınız Benımde yok gögüs ucum ama emzirme de hiç sorun yaşamadım eğer yine zorlanırsa silikon uçla deneyin

Sadece ucunu değil kahverengi kısmın çoğunu ağzına almasını sağlamalısınız Benımde yok gögüs ucum ama emzirme de hiç sorun yaşamadım eğer yine zorlanırsa silikon uçla deneyin
Tutamadığı için silikon uçla verdim şimdiye kadar ama şimdi onu da reddediyor o kahverengi kısım bi türlü ağzına girmedi

Tutamadığı için silikon uçla verdim şimdiye kadar ama şimdi onu da reddediyor o kahverengi kısım bi türlü ağzına girmedi
Gögsünüzü ağız çevresinde gezdirin iyice ağzını açmasını sağlayın ağzını iyice açıncada çok zorlamadan vere bildiğiniz kadar ağzına verin kahverengi kısmı gögüs ucunuz olsa dahi sadece gögüs ucunu tutarak emmesi doğru bir emzirme değil zaten ilk başta zorlanırsınız belki ama bebek emdikçe göğüs ucunuz çıkıyor zamanla

Silikonu da kabul etmemeye başladı şuan önce onla veriyordum yani mamayı bi öğünde 4 ölçü yiyor ben tüm günde 4 ölçü süt çıkarıyorum niye böyle oluyor anlamıyorum 🥹🥹
Mamayi biberonla verdiğiniz için mi acaba silikonu da kabul etmemeye başladı? Ne zaman bıraktı silikonu

Ayy bazı bebekler ne yaparsanız yapın asla almıyor anne memesini, benimki öyle göğüs ucumda var kahverengi kısım da giriyor ağzına iki kez çekiyor sonra fark edince basıyor bagirtiyi ne kadar aç da olsa asla kabul etmiyor daha 1 aylık bile değil ama işte böyle bir inat, silikon uc en kurtarıcısı ama sizinki neden bıraktı acaba onu merak ettim

alerji falan yoksa süt iç. bide rezene çayinida bir kupaya bi yemek kaşığı at az olunca olmuyo. sarı hurmada çok güzel süt yapıyo. meme ucu bendede yok hiç yok 😁 memenin kahverengi yeri yeterlı emizirmeye alışsa uç olmasada olur. süt az geliyo diye belki istemiyo.

2 saatte bir sağım yapmalisiniz.gece gündüz aksatmadan . Yada bir emzirme danışmanı tutup emzirmeye dönebilir siniz. Meme ucuyla ilgisi yok emzirmenin kahverengi kısmı alması lazım emerken ucunu alırsa acı ve yara oluyor ( 2 ay çektim) . Ayrıca biberon kullanımı da varsa meme reddine sebep oluyor. Sağım çok zor aksatmadan gece gündüz emzirme gibi olmuyor . SÜt arttırmanın yolu bol bol sağım ve 3 litre su için

Memeyi tutması için sürekli uğraşın aparat alın vs bu önemli. Süt arttırmak içinse yaptıklarımı anlatacağım. • Boş vakitlerinizde her şeyi bırakın uyuyun. • Günde 2,5 lt su için. • Günü 5 e bölün ve her gün taze yapın. Armut kurusu, elma kurusu, dut kurusu, kayısı kurusu (hepsi bir tutam ve aynı miktarda) 6 su bardağı suyla kaynatın. • Memeyi sağmayı ihmal etmeyin önce bir göğsü sonra diğer göğsü olacak şekilde. 🌸

Gögsünüzü ağız çevresinde gezdirin iyice ağzını açmasını sağlayın ağzını iyice açıncada çok zorlamadan vere bildiğiniz kadar ağzına verin kahverengi kısmı gögüs ucunuz olsa dahi sadece gögüs ucunu tutarak emmesi doğru bir emzirme değil zaten ilk başta zorlanırsınız belki ama bebek evt çıkıyor ama sonra geri kysbu

Mamayi biberonla verdiğiniz için mi acaba silikonu da kabul etmemeye başladı? Ne zaman bıraktı silikoYani büyük ihtimal evt ama

Mamayi biberonla verdiğiniz için mi acaba silikonu da kabul etmemeye başladı? Ne zaman bıraktı silikonu
Büyük ihtimal evt ama doğduğundan beri silikonla da hiç bi öğün doymadı bi saat emiyordu ama aç kalkıyordu tekrar mama yapıyordum artık bi yerde mecbur biberona döndüm

Gögsünüzü ağız çevresinde gezdirin iyice ağzını açmasını sağlayın ağzını iyice açıncada çok zorlamadan vere bildiğiniz kadar ağzına verin kahverengi kısmı gögüs ucunuz olsa dahi sadece gögüs ucunu tutarak emmesi doğru bir emzirme değil zaten ilk başta zorlanırsınız belki ama bebek emdikçe göğüs ucunuz çıkıyor zamanla
Evt bu sebepten göğüs yarası yaşadım çok fena ana yüne de emzirdim

Back
X