• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi süt sağan annelere bir sorum olacaktı...

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
ben de sütümü sağarak veriyorum.emmeyen çocuk emmiyor işte bunu üstelemenin anlamı yok.bana da herkes ahkam kesiyordu aaaa niye emzirmiyorsun sağma sakın sütün gider gibi laflar.sanki çocuk emiyor da ben manyağım ya sağmaktan hoşlanıyorum emzirmiyorum o yüzden sempatiksalakcinni artık kimseye açıklama yapmıyorum.önemli olan anne sütünü bir şekilde alması.çalışan anneler hem sağıp hem çalışmak çok zor bilirim.ben şuan raporluyum da rahatım.Allah kolaylık versin hepinize.

eczanelerden temin edebileceginiz ilac tasima kutularinin icine buz posetleri koyarak sutunuzu sabahtan aksama kadar saklayabilirsiniz. ben oyle yapiyorum. eve geldigimde sutler hala buzgibi oluyor ve buz posetleri de erimemis oluyor. aklinizda bulunsun.

mrb anneler.bebeğm 26 günlük.sütümü biberonlada veriyorum.acaba sizinkiler acıkınca kaç ml içiyorlar ve kac aylıklar.yani benim bebeğim.3 saat arayla kaç ml içerse doyar acaba.sevgiler..

allahım bende tekim sanmaya başlamıştım.hepinizi okudum arkadaşlar.hepinizin yazdıklarını toplayın ahanda beni anlatmışsınız.bıktım sağmaktan kendimi.medela aldı hiç bi işe yaramadı.manuel daha iyi.artık sütümde azalmaya başladı.bende hiç emziremedim.dogdugunda sarılık oldu.bi başladık biberona.zaten göğüs ucumda yoktu.o gün bu gün sağ babam sağ.şöyle 2-2.5yaşına kadar emzirenleri görünce imreniyorum valla..daha nereye kadar sağarım bilmiyorum ama hepimizin birer estetik ameliyata ihtiyacı oldugundan eminim.valla benimkileri sıkmaktan indiler aşşağıya kadar...

canım süt saklama poşetleri tek kullanımlık tüm bildiklerim, ben lansinoh kullanıyorum, buzluga atacaksan sekil semal olarak en ideali o, ayrıca güveniyorum markaya, fiyat olarak biraz pahalı ama getirtebiliyorsan ingiltereden aldım ben buradakinin 3 te 1 i fiyatına geliyor. aklınızda olsun. işte sağacaksan biberon vs yıkamaktan daha kolay ben direk süt saklama poşetine sağıyorum aksam da porsiyonları pay edip biberonlara fazlasını aynı sut poseti ile buzluga yatırıp kagıt gibi yassı donduruyorum. sorna istifliyorum oldukca kolay oluyor organize etmesi boylece.

gulencim, benim bebeğim küvözde kaldığı için emmiyor. biberona alıştı, meme uçlarını beğenmedi. seninki neden emmedi?
sezincim benim bebiş de mememi beğenmemişti. başlangıçta biberon vermiştik. ama çok uğraştım emzirmek için. Şimdi beğeniyor:)) Açıkçası emzirmenin meme ucuyla pek bir ilgisi yokmuş, onu anladım. Kahverengi kısmını bütünüyle bebiciğinin ağzına vermeye çalış. Hem meme ucun yara olup acımaz hem bebişin daha rahat emer annesi. Bol emzikli günler..

allahım bende tekim sanmaya başlamıştım.hepinizi okudum arkadaşlar.hepinizin yazdıklarını toplayın ahanda beni anlatmışsınız.bıktım sağmaktan kendimi.medela aldı hiç bi işe yaramadı.manuel daha iyi.artık sütümde azalmaya başladı.bende hiç emziremedim.dogdugunda sarılık oldu.bi başladık biberona.zaten göğüs ucumda yoktu.o gün bu gün sağ babam sağ.şöyle 2-2.5yaşına kadar emzirenleri görünce imreniyorum valla..daha nereye kadar sağarım bilmiyorum ama hepimizin birer estetik ameliyata ihtiyacı oldugundan eminim.valla benimkileri sıkmaktan indiler aşşağıya kadar...

merhaba bende tekim zannetmiştim benim kızımda 35 günlük memeyi almadıilk baştan beri sağarak ve biberonla veriyorum mamada veriyorum sağmaktan bıktım artık .medela aldım bende göğüs ucumu çok acıtıyor. ama genede sağıyorum bazende elle.yeterki biraz annae sütü alsın .bu elektrikli süt sağma makinalarının acıtmayanı yokmu.emzirenlere bende imreniyorum.kendimi emziremediğim için eksik hissediyorum.günde kaç öğün ne kadar veriyorsun yaren35 .ve bir sağmada sütün ne kadar çıkıyor.ben 6-7 ögün toplam 110 ml veriyorum.iyimi merak ediyorum bide akşam üstü ve akşam çok huysuzlanıyor sürekli ağlıyor sakinleştiremiyorum.çok yoruldum artık

Benim bebeğim 50 gunluk. 14 saat evde olamıyorum. sabah evden cıkarken emziriyorum.aksam da gelir gelmez emziriyorum. ben yokken gecen surede 500 ml rahat emiyor. medelanın elektirikli pompasını aldım , bir de yine medelanın saklama kaplarını. yarısını yanımda tasıyorum, yarısı evde sut dolu oluyor. isyerinde buzdolabı var. aksam sutleri eve getirirken , buzdolabındaki 3 tane buzlugu posete sut tuplerinin ustune bosaltıp getiriyorum. havalar cok sıcak , geldigimde buzların sonunu goruyorum, erimis oluyorlar ama sutler hala dolaptaki gibi soguk oluyor. isyerinde 2.5 veya 3 saatte bir sagıyorum. yemekhanenin kullandıgı depo var , depoda , mescidde veya lavaboda sagıyorum. bazen de odamı kilitleyip odamda sagıyorum...

biberonla uzun süre anne sütü alması anne sütü üretimini azaltıyor arkadaşlar, yani sadece sağarak biberonla vermenin bunun yanısıra bir sürü sıkıntısı var. tamam anne sütü alsın ama bu şekilde 6 aydan fazla veren oldumu bilmiyorum. bende iki aylıkken işe başladım ve 1 ay sonra sadece biberondan almak istedi. 3 gün uğraştım sonunda bıraktık biberonu ve kaşık biberonla vermeye başladım. birdahada biberon vermedim. suyunu bile su bardağıyla alıştırdım. şu anda 13 aylığız hala yoğun olarak emiyor.

biberonla uzun süre anne sütü alması anne sütü üretimini azaltıyor arkadaşlar, yani sadece sağarak biberonla vermenin bunun yanısıra bir sürü sıkıntısı var. tamam anne sütü alsın ama bu şekilde 6 aydan fazla veren oldumu bilmiyorum. bende iki aylıkken işe başladım ve 1 ay sonra sadece biberondan almak istedi. 3 gün uğraştım sonunda bıraktık biberonu ve kaşık biberonla vermeye başladım. birdahada biberon vermedim. suyunu bile su bardağıyla alıştırdım. şu anda 13 aylığız hala yoğun olarak emiyor.
8 ay sağarak süt veren bir arkadaş vardı bu forumda. ben 6.5 aydır sağıyorum. idare ediyoruz işte. umarım sütümüz hep gelir ve bizi hiç bırakmaz.

Back