Canım tenefüslerde falan da sağamazmısın. 5 saat uzun bir süre. Göğüslerin şişer ve rahatsız eder zaten. İltihap bile yapabilir Allah korusun. Mutlaka fırsat bulup sağman lazım.
Canım 5 saatte azalır ama eve dönüşte sık emzirirsen , özellikle gece emzirirsen belki dengelersin
dert etme okadar ama inşallah sağacak bir yer bulursun
canım süt oda ısısında sekiz saat tazeliğini koruyor ben süt saklama kaplarından almıştım beş tane falan dönüşümlü kullandım taşıma olayınıda ısıya duyarlı taşıma kabım ve içine buz kalıbımla götürdüm
canım, ben sütümü sık sağdığımda ve günde 3-4 kez sağdığımda aynı miktarda süt geliyor. bunu epey hesapladım fark var mı diye ve bir fark göremedim. azalma olmadı Allaha şükür. az sağdığımda biriktiği için daha uzun süre sağıyorum. ben de öğretmenim. okulda da bu şekilde sağmayı düşünüyorum. tabii sağacak yer ve sütü saklayacak imkanım olursa...Meraba kızlarr size bişey soracağım.Benim daha doğuma bebeğin büyümesinde çok var ama.Bende bebeği 2.5 aylıkken bırakıp çalışmaya başlayacağım.İşe gitmeden önce bebeği emzireyim sonra biberondan sağdığım anne sütü emer sonrada ben gelince tekrar emziririm diye düşünüyordum.Yani işten önce ve dönünce 5 saat ara olacak.benim bu 5saat içinde sütümü sağmam gerekir mi?Gerekirse bile benim işte hiç sütümü sağacak vaktim yerim yok.5 saat içinde süt sağmasam olur mu?
sterilize etmek gerekir diye düşünüyorum. süt poşetlerini sterilize etmek zor; ama süt saklama kaplarının sterilize edilip yeniden kullanıldığını duymuştum. ne kadar doğru bilmiyorum.Kızlar ben de birşey soracağım. Süt saklama poşetlerindeki sütü kullandıktan sonra poşeti atıyor musunuz yoksa yıkayıp yeniden kullanıyor musunuz?
canım ben hademelerin küçük bir odası var çoğunlukla orayı kullanıyorum, bazen de kütüphanenin anahtarını alıyorumcanım, ben sütümü sık sağdığımda ve günde 3-4 kez sağdığımda aynı miktarda süt geliyor. bunu epey hesapladım fark var mı diye ve bir fark göremedim. azalma olmadı Allaha şükür. az sağdığımda biriktiği için daha uzun süre sağıyorum. ben de öğretmenim. okulda da bu şekilde sağmayı düşünüyorum. tabii sağacak yer ve sütü saklayacak imkanım olursa...
kızlar ben de okulda sağıyorum. bir de sabah çıkmadan önce kalan sütü iyice sağıyorum. ikisini bebeğim ertesi gün içiyor ben yokken. medelanın pompasını kulanıyorum biberon ağzı standart. ikinci bir biberon aldım okulda sağdığımı yedek biberona boşaltıyorum . böylece iki biberonla yürütüyorum. o poşetlerden ben de aldım ama kullanmama gerek kalmadı. yalnız bütün biberon ve pompanın parçalarını her sabah kaynatıyorum. yorucu bir sürec ama bu yöntemle 2. dönemin başından beri yürütüyorum sırf anne sütüyle.kafamçokkarıştı
canım ben hademelerin küçük bir odası var çoğunlukla orayı kullanıyorum, bazen de kütüphanenin anahtarını alıyorum
inşallah senin de işin yolunda gider
Maşallah canım sana ne güzel
Canım bizim okul çok küçük bende düşünüyorum ne yapacağımı bakalım.Bebeğin kaç aylık ne zaman bıraktın bakıcıya?
Canım ben okula başladığımda oğlum 3,5 aylıktı yani 2 .dönemin başında
Benim idarecilerim anlayışlı insanlar en azından bu konuda. Kendi eşleri de öğretmen ondan herhalde. Bizim okul tam gün ama bana öğleye kadar ders verdiler. Sabah 7,30'ta evden çıkıyorum, öğlen 13,30'da evde oluyorum. Bir de ben 21 saatten fazla ders istemediğime dair dilekçe verdim.
Ama okulda baya yoruluyorum iki tenefüs süt sağıyorum. Bir sonraki dersim hangi sınıfa zor takip edebiliyorum.
İlk hafta çok zor geçti ama şimdi alıştım. Hatta biraz uzaklaşınca kafa dağıtıp tekrar oğluma dönmek iyi bile geliyor zira oğlum çok mız mız ve kucakçı.
bende 1 ay sonra işe başlayacağım.ameda lactaline (çift göğüs ) aldım.hazırlıkları yapıorum biberon,st saklama poşeti vs..şimdi havalar çok sıcak. eve götürürken sütü sanırım ozel bir taşıyıcıda ve gelince hemen buzluğa ... anladığım kadarı ile böyle olucak.fakat evde bakıcı sütü verecek.diyelim hepsi bitmedi.biberon ısıtıcında ısıtılmassa kalan verilebilioo sanırım.ama ısıtılırsa kullanılmıoo.yani o nsl olucak bana anlatan olursa ,açıklarsa sevinirim.. tşkler..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?