Bebek Beslenmesi süt sağan annelere bir sorum olacaktı...

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
Canım 5 saatte azalır ama eve dönüşte sık emzirirsen , özellikle gece emzirirsen belki dengelersin
dert etme okadar ama inşallah sağacak bir yer bulursun

Canım şimdiden düşünüyorum bende umarım dönüşte sık sık emsirme ile sorun olmaz umarım.Şimdiden düşündükçe üzülüyorum ama daha çok var diye de rahatlamaya çalışıyorum:hulya:

Sekiz saat fazla değilmi bizim doktor oda sıcaklığında en fazla 4 saat buz dolabında 48 saat derin dondurucuda 3 ay demişti ısıya duyarlı taşıma kabı dediğiniz nasıl bişe? Nerden aldınız? bende alayım çok zamanım kalmadı. Birde benim iş yerinde 3 defa falan sağmam gerekecek. Bende de medela var ve ben her kullanımdan sonra sterilliyorum. İş yerinizde nasıl yapıyorsunuz yani pompayı nasıl temiz tutucaz iki sağım arası??

canım, ben sütümü sık sağdığımda ve günde 3-4 kez sağdığımda aynı miktarda süt geliyor. bunu epey hesapladım fark var mı diye ve bir fark göremedim. azalma olmadı Allaha şükür. az sağdığımda biriktiği için daha uzun süre sağıyorum. ben de öğretmenim. okulda da bu şekilde sağmayı düşünüyorum. tabii sağacak yer ve sütü saklayacak imkanım olursa...

Kızlar ben de birşey soracağım. Süt saklama poşetlerindeki sütü kullandıktan sonra poşeti atıyor musunuz yoksa yıkayıp yeniden kullanıyor musunuz?

Kızlar ben de birşey soracağım. Süt saklama poşetlerindeki sütü kullandıktan sonra poşeti atıyor musunuz yoksa yıkayıp yeniden kullanıyor musunuz?
sterilize etmek gerekir diye düşünüyorum. süt poşetlerini sterilize etmek zor; ama süt saklama kaplarının sterilize edilip yeniden kullanıldığını duymuştum. ne kadar doğru bilmiyorum.

kızlar ben de okulda sağıyorum. bir de sabah çıkmadan önce kalan sütü iyice sağıyorum. ikisini bebeğim ertesi gün içiyor ben yokken. medelanın pompasını kulanıyorum biberon ağzı standart. ikinci bir biberon aldım okulda sağdığımı yedek biberona boşaltıyorum . böylece iki biberonla yürütüyorum. o poşetlerden ben de aldım ama kullanmama gerek kalmadı. yalnız bütün biberon ve pompanın parçalarını her sabah kaynatıyorum. yorucu bir sürec ama bu yöntemle 2. dönemin başından beri yürütüyorum sırf anne sütüyle.kafamçokkarıştı

canım ben hademelerin küçük bir odası var çoğunlukla orayı kullanıyorum, bazen de kütüphanenin anahtarını alıyorum
inşallah senin de işin yolunda gider

Maşallah canım sana ne güzel

canım ben hademelerin küçük bir odası var çoğunlukla orayı kullanıyorum, bazen de kütüphanenin anahtarını alıyorum
inşallah senin de işin yolunda gider

Canım bizim okul çok küçük bende düşünüyorum ne yapacağımı bakalım.Bebeğin kaç aylık ne zaman bıraktın bakıcıya?

umarım hepimizin işleri yolunda gider ve her zaman hayırlısı olur. bizim okulda veli görüşme odası var ve pek kullanılmıyor, bir bakıma öğretmenlerin sohbet odası gibi... ben orada sağmayı düşünüyorum. kütüphanenin her yeri camdan, bu sebeple orada olmaz. ama bizim müdürümüz doğum iznime bile tepki gösterdi, okulda süt sağdığıma ne der bilmem. ((

canım ben süt izni deyince bana ücretsiz izin al dedi.ama kullanan arkadaşlar var.Her müdür farklı uyguluyo.Adam gibi bi uygulama olmuyor ne yazık ki

Maşallah canım sana ne güzel

Canım bizim okul çok küçük bende düşünüyorum ne yapacağımı bakalım.Bebeğin kaç aylık ne zaman bıraktın bakıcıya?

Canım ben okula başladığımda oğlum 3,5 aylıktı yani 2 .dönemin başında
Benim idarecilerim anlayışlı insanlar en azından bu konuda. Kendi eşleri de öğretmen ondan herhalde. Bizim okul tam gün ama bana öğleye kadar ders verdiler. Sabah 7,30'ta evden çıkıyorum, öğlen 13,30'da evde oluyorum. Bir de ben 21 saatten fazla ders istemediğime dair dilekçe verdim.

Ama okulda baya yoruluyorum iki tenefüs süt sağıyorum. Bir sonraki dersim hangi sınıfa zor takip edebiliyorum.
İlk hafta çok zor geçti ama şimdi alıştım. Hatta biraz uzaklaşınca kafa dağıtıp tekrar oğluma dönmek iyi bile geliyor zira oğlum çok mız mız ve kucakçı.

Canım ben sınıf öğretmeniyim bide 1.snıf okutuyorum.Seneye 2 olacaklar ders boşaltama gibi durum olmaz ama ben öğlenciyim.Dersim 12.30 da başlıyo 17.30da bitiyo.okulda da süt sağacak yerim yok.Bebeği 2.5 aylıkken bırakacağım.Nasıl olur hiç bilmiyorum.Bebeğe annem bakacak.O da sorun olmaz merak etme diyor.İnşallah öyle olur.Ama 5 saat sağmazsam göğsümü nasıl olur bilemiyorum.

seni o kadar iyi anlıyorum ki. yarıyıl tatili boyunca bu iş nasıl olacak diye gerilimden uyuyamamıştım .
şartları zorlar uygun oda bulursan sütünü sağabilirsen gerisi hallolur. moralini bozma
Ben şartlar gereği sağamadığımda,eve gidince göğsümün birini emzirip diğerini sağıyorum. Bazen anne sütü meselesini çok mu abartıyorum diyorum.
Bu arada birinci sınıf öğretmeni olmanın zorluğunu da arkadaşlarımdan biliyorum .

Allah biz çalışan annelere yardım etsin. olumunekankayizsmile

Merhaba,
Sütünüzü ne kadar sık sağarsanız o kadar üretim olacaktır. Çalışıyorsanız eğer çıkma saatinize yakın sağarsanız biberon içinde eve kadar götürmenizde bir sorun olmaz. eğer varsa termos gibi birşey ile de taşıyabilirsiniz, ancak hava çok sıcak olmadığı ve güneş altında durmadığı sürece oda sıcaklığında 24 saate kadar durabilir.
sevgiler

bende 1 ay sonra işe başlayacağım.ameda lactaline (çift göğüs ) aldım.hazırlıkları yapıorum biberon,st saklama poşeti vs..şimdi havalar çok sıcak. eve götürürken sütü sanırım ozel bir taşıyıcıda ve gelince hemen buzluğa ... anladığım kadarı ile böyle olucak.fakat evde bakıcı sütü verecek.diyelim hepsi bitmedi.biberon ısıtıcında ısıtılmassa kalan verilebilioo sanırım.ama ısıtılırsa kullanılmıoo.yani o nsl olucak bana anlatan olursa ,açıklarsa sevinirim.. tşkler..

Ne çok öğretmen varmış forumda:) Annelik için en uygun ve kutsal meslek. Ben her gün 9 dan 6 ya, senede sadece 1-2 hafta tatil yaparak çalışmak zorundayım off....

canım eğer sütü ısıtırsan hepsini içirmek zorundasın içmezse boşaltacaksın.tekrar ısıtıp kullanamazsın bakteri üretir ve vitamini öür.ama bence ziyan etme.az çok bebeğinin kaç cc içtiğini bilirsin ona göre ısıt.eğer yetmezse tekrar ısıtırsın.bu arada benmari usulü ısıtılacak.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…