• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Süt oranı yüksekliği nedir?

cimcime eses

Guru
Kayıtlı Üye
30 Haziran 2008
12.770
121
413
İstanbul
Merhabalar, bugün kan tahlili verdim regl gecikmesi için, doktor sorun yok ama süt oranı yüksek demiş.
Netten baktım kısırlık falan yazıyor :((
Çok üzüldüm, daha evli değilim bu neyin nesi anlamadım, bilgisi olan varsa rica ediyorum bana bilgi verin...

canım süt hormonu mu demek istedin acaba?? eğer öyleyse sen de de benim gibi prolaktin yüksekliği var demek ki.. ben bunun için ilaç kullanıyorum.. prolaktin yüksekliği malesef ki gebeliği zorluyor ama imkansız değil tabiki.. ilaçlarla düşürülebiliyor

prolaktin hormonuna halk dilinde süt hormonu da denilir...

2009 da adet düzensizliği olmuştu nerdeyse ilaç içmeden adet olamıyordum...
hormon testi yaptırdık prolaktin 33 çıkmıştı...
dr fazla yüksek değil 1 aylık bir ilaç kullanmayla düşer dedi...
gerçekten bir ayda düştü....
daha sonrada hiç sıkıntı yaşamadım...
ilacın ismi dostinexti gerçekten bu ilaç allahın izniyle çok etkili ve işe yarıyor...
ama sakın dr yazmadan kullanma çünkü bu ilaç günlük bir tane falan alınmıyor...
dozunu dr ayarlıyor ve genelde yarım olarak haftada 2 kere falan alınıyor...
başka ilaçlarda var ama çoğu arkadaşta bunu öneriyor...

Son düzenleme:
Evet tahlillere baktım öyle, 33,31 çıkmış, bu durum çok sakıncalımı?

canım benim 57 çıkmıştı. ben hamile kalamadığım için gitmiştim doktora... doktor beni beyin cerrahiye gönderdi.. hipofiz bezimde mikroadenom çıktı yani küçük bir tumör... tumörde büyüme yok ama sürekli kontrol halindeyim.. arada çıkıyor yine dostinex veriyor doktor düşüyor.. bence sende bir beyin cerrahiye görün..
bir arkadaşta 135 çıktı ama onda tumör yok bende 57 ile tumör var... ihmal etme bence

selam arkadaşlar bende 6 aylık evliyim gögsümden beyaz bi sıvı geldi daha dogrusu uyarıldıgında geliyo eşim farketti ben farketmedim....internetten araştırdım sizin yazdıklarınızı okudum çok korktum üzerinde fazla durmuyodum aslında adetlerim düzensiz degil en fazla 5 gün geç olurum hep 2 - 3 gün gecikmelidir....15 kasımda regl oluyorum sizin yazdıklarınızdan sonra doktora gitmeye karar verdim belirtiler neler arkadaşlar acaba bendedemi yüksek :39::18::18:

selam arkadaşlar bende 6 aylık evliyim gögsümden beyaz bi sıvı geldi daha dogrusu uyarıldıgında geliyo eşim farketti ben farketmedim....internetten araştırdım sizin yazdıklarınızı okudum çok korktum üzerinde fazla durmuyodum aslında adetlerim düzensiz degil en fazla 5 gün geç olurum hep 2 - 3 gün gecikmelidir....15 kasımda regl oluyorum sizin yazdıklarınızdan sonra doktora gitmeye karar verdim belirtiler neler arkadaşlar acaba bendedemi yüksek ::18::18:

selam arkadaşlar bende 6 aylık evliyim gögsümden beyaz bi sıvı geldi daha dogrusu uyarıldıgında geliyo eşim farketti ben farketmedim....internetten araştırdım sizin yazdıklarınızı okudum çok korktum üzerinde fazla durmuyodum aslında adetlerim düzensiz degil en fazla 5 gün geç olurum hep 2 - 3 gün gecikmelidir....15 kasımda regl oluyorum sizin yazdıklarınızdan sonra doktora gitmeye karar verdim belirtiler neler arkadaşlar acaba bendedemi yüksek ::18::18:

canım korkulacak bir şey değil aslında adetinin 3. günü gidip hormon testlerini yaptır... yüksekse de ilacı var sonuçta korkma..

benimde genel hormon testinde süt hormonu yüksekligi var demişti ve özel olarak bide prolaktin yani süt hormonu testi yapıldı o zmn normal cıktı sende dikat et derim.

Merhabalar, bugün kan tahlili verdim regl gecikmesi için, doktor sorun yok ama süt oranı yüksek demiş.
Netten baktım kısırlık falan yazıyor :((
Çok üzüldüm, daha evli değilim bu neyin nesi anlamadım, bilgisi olan varsa rica ediyorum bana bilgi verin...

SUT HORMONU ıse prolaktındın cok hızlı calıstına ornektık buda
doktor bunun ıcın 2haftalık bı ılac werıo belılı aralıkla 8 9 ayda bı kan werıosn tekrarlama warsa ılacla duzene gırıo adet duzensızlıne genelde sebep olması cok normal
bana doktor arkadsından yasmın yazdı yasmın bıttı 3 ay kullandım farllutal sokturucu kullandım bıdaha yukselmedı prolaktın

Back