• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

süt olmasını isteyenler denenmiştir....

Benim çok şükür süt konusunda sorunum olmadı ama bir arkadaşım bu konuda ciddi sıkıntı yaşamıştı birinci çocuğunu sütü olmadığı için emziremedi. Ama ikinci çocuğunda 1 tatlı kaşığı kuru maya yutmuş ve çok fazla sütü olmuş. Mayayı yutmadan önce pompayla sütü sağdıklarında kabın dibi bile ıslanmamış ama mayadan conra çok ciddi bir artış olmuş. 'Herkese söyleyin kim denediyse çok işe yarıyor' demişti. İnşallah sizlerinde işine yarar ve bol bol sütünüz olur.

sagolasin cookie. evet, maya ve cemenin en fazla sut yaptigi soylenir. yalniz cemen tozunu yemek herkesin harci degildir. bir kere denedim, asla bir daha yapmicam :1no2:
hem etrafina hem kendine gunlerce kokuyorsun, agzinda igrenc bir tat, ustelik ilk gun karin agrisi ve ishal yapiyor (sindirimi kolaylastirici ozelliginden dolayi).
mayayi denemekte fayda var.

evet arkadaşım maalesef epey açıyor insanın iştahını:)

bir de eczacı bana günde 3 kez al dedi. ancak okuduğum makalelerde günde 6 kez alınırsa işe yarayacağı söyleniyor. içmeye başladıktan 24-72 saat sonra etkisini gösteriyor. ben 5 tane içtim bir gün 150 ml. sağdım tek seferde. ancak koku beni perişan etti. bıraktım içmek istemiyorum artık. sürekli pastırma kokuyor insan:)

pastırma yesek de aynı etkiyi gösteriyor mu peki?? sadece koku benzerliği mi:sinifsinif:

Canim benim anladigim kadariyla bebegin anne sutunle beslenmesi icin elinden geleni yapmak istiyorsun.Basirin baslangic noktasi kendine inanmalisin.Vazgecmedigin zamn herzaman umudu olacak.
Benim bebegim de beni hic emmedi,el ompayla sagmaya denemistim birkac gun sonra ancak damla damla sutum gelmisti.Hep emzirmeye calistim ama 20 gunden sonra vazgectim,zaten biberona iyice alsmisti oglucum.Bir ebe arkadasimin tavsiyesiyle elektrikli ompa kiraladim.Poma aksam gelmisti,butun gun hic sagmamistim belki biraz tolanir dedim zaten nerdeyse hic sutum yoktu.Pompa gelince hemen sagmaya calistim ama tam 20 cc cikmisti bir gogusumden,diyerinden de 10 cc.Kendimi cok cok kotu hissediyordum ama vazgecmeyecegim dedim,herseye ve herkese inadina ben basarabilcem dedim.Benim bebegim benim ve babasi gibi mama ila buyumeyeck dedim.Ilk bastan her 1.30 saatte sagadim bir ay boyle deva ettim,bir ayin sonunda baslangic 30 cc iken 90-100 ile birinci ayi bitirmistim.Daha sonra her 2 saatte sagmaya basladim yavas yavas sagma sikligi azalttim.Zamn zamn sutumde yineden azalma olurdu boyle olunca da hemen daha sik sagmaya baslardim ve yineden duzene giriyordum.
Benim programam bebegimi uyutuktan sonra hemen makinayi acardim.Gece sagmak cok onemli,bebegim uuyuduktan sonra ben yineden makinadaydim.Bir yerde okumustum sabah saat 4-6 arasi sutu artirmak isteyen mutlaka bu saatlerde emzirsin veye sutunu sagmalidir.yani sutu artiran hormonu en cok o saatlerde uretiliyormus.
Duzenli ve bol sivili iyecekler tukketiyorsan,duzenli ve sik sutunu sagarsin,en onemlisi moralini yuksek tutarsan ve sutunun artirmasina inanirsan sutun artirmasi icin hic bir engeli yok.
Eger baska sorunun varsa sorabilirsin canim.:1hug:

canım çok sağol ya inan sizin sayenizde moralim düzeliyo ve inancım artıyo aslında ben senin bu yazını okuduktan sonra başladım bir buçuk saate indiremedim süreyi ama bayağı sıklaştırmıştım gecede sağıyodum ve gerçekten artmaya başlamıştı sonra bayramda kayınvalideye gittik orda sürekli gelen giden oldu sağamadım hemen eski haline döndü ama bir gün boyunca hiç sağamadım yinede süt çıktı çok şkür şuan evimdeyim tekrar eski düzeni oturtmaya çalışıyorum inşallah bende 90 100 ü görürüm valla herhelde dünyalar benim olurdu en azından mamayı biraz azaltsam bir kaç öğünde benim sütümü içse bebişim.. sorum var tabi sana daha uzun sürede sorarım :)) rezene ve ısırgan aldım içme sıklığı ne olmalı rezene tohum halinde eşim sormamış nasıl yapıldığını netten baktım tohumu ezin falan diyo sen biliyormusun yada bilen varmı kaynatılıyomu kullanan varsa yardımcı olursa sevinirm ve bu arada bende elektrikli kullanıyorum sağarken sıkarak sağıyorum daha iyi çıksın göğüs tam boşalsın diye doğru birşeymi yapıyorum???

merhaba.
burada yazılanları okuduysan az çok bilgi sahibi olmuşsundur. süt artırmayla ilgili olarak
ilk önce moralini yüksek tut ve sık sık sağma işlemini yap. önerileri sırayla dene. herkesin yapısı farklı. hangisi sana uyacak, baktın hepsini denedin, hiç biri sana uymadı, kaliteli bir mama ile destek yap. hiç üzülme. bebeğinin sağlığı kadar sevgi alması da çok önemli. sen kötü olursan ona sevgi, sıcaklık, ilgi gösteremezsin. eşin de dahil olmak üzere kimsenin moralini bozmasına izin verme. anne olmak baba olmak kadar kolay değil.

merhaba ayışığı evet çok doğru söylüyorsun bazen sağarken bakıyorum bebişim ağlamaya başlıyo senin bu sözün aklıma geliyo süt vereceğim diye ilgiden sevgiden mahrum etmeyeyim diyorum ve bırakıp bebeğime bakıyorum zaten bu aralar çok ilgi istemeye başladı.. katılıyorum sana anne olmak başka birşey.. valla moral bozmaya çalışan çok mama veriyorum diye sanki zehir veriyormuşum gibi muamele yapanlar var sanki sütüm varda ben esirgiyorum.. neyse artık takmıyorum zaten kimse bebeğimi benden daha fazla düşünecek değil herhalde.. ilgin ve payalaşımın için teşekkür edrim moral buldum valla..:enbuyukkk:

benim kızım 11 aylık ve halen emziriyorum dönem dönem benim sütümdede azalmalar oluyor psikolojim bozuksa regl öncesiysem vs vs ama moral cok önemli.bende rezeneden humananın cayından salepden cok faydalandım ve tabikide suuuu.(rezeneyi bir tatlı kasıgı koyup sıcak suyla demliyorum demleme posetleride kullanıyorum)

ısırgan otu... 1 tatlı kasıgı 1 bardak su ıçine 5 dk kaynatılır,gunde 3 bardak içilir.Fakat bunu 20 gun içilirse 10 gün dinlenmelidir,çünkü ısırganotu idral söktürücü özeliği var.
Rezene arkadaşımız anlatmıs.
Sutmu sagarken ben de biraz sıkıyordum yoksa sütüm zor çıkıyordu.

merhabalar bugün süt artırımıyla ilgili başka şey öğrendim
1)8 adet kuru incir yarım litre kaynayan suya incirler iki ye bölüp atılıyor 5 dk kaynatılıp 1 adet havuç ikiye bölüp atıyoruz 3 dk o kaynıyor daha sonra suyunu içiyoruz
2)yer elmasını yemek yada çiğ olarak
bunları duydum deneyeceğim size yine haber veririm

Back