• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

süt olmasını isteyenler denenmiştir....

kızlar 2,5aylık kızım var. Sütüm ilk doğduğu zamanlar güzeldi bebeğim iştahlı olduğu için yetmedi ve mamaya başladık.Ama sürekli emzirdim. Önce meme sonra mama verdim. Şuan sütüm azaldı damla damla geliyor ve kızım emmiyor.Ağlıyor memeyi verdiğimde. Elektrikli pompayla sağlıyorum hiç gelmiyor birkaç damla anca.Humana çayınıda içiyorum. Ne yapayım ne olur yardım edin.. Kasım sonu işbaşı yapıcam. Bari ozamana kadar güzel emsin istiyorum..Tavsiyelerinizi bekliyorum..Benimle aynı durumda olan arkadaşlar varsa nolur yazın..:çok üzgünüm:

slm.lina 2 ay 21 günlük.iki haftadır 100 gr alıyordu.bu hafta çok şükür 180 gr almış.sadece kendim ve lina'nın gazı için rezene içiyorum.özel yediğim birşey yok.ama günde 3 lt yakın su içiyorum.tabi dengeli beslenmek ilk kural.bayanlar normal yemenize devam edin.süt yapsın diye sürekli yemeyin.zaten doğum sonrası kilolar öylece duruyor.çoğu doktorlar da bundan yana.bence stressiz yaşamak rahat olmak sütün artmasındaki en büyük neden.herkese bol sütlü günler.

Garden Life Anne Sütü Artırıcı Çay’nın içerisinde bulunan galaktogog adı verilen bitkiler, anne sütünün yapılması için, emziren annede zaten mevcut olan prolaktin ve oksitosin adlı hormonların aktivitesini artırarak, anne sütü üretimini hızlandırıyor ve salgılanan anne sütü miktarını artırmaya yardımcı oluyor. Yüzde 100 doğal ve bitkisel olan Garden Life Anne Sütü Artırıcı Çay, hiçbir boya ve katkı maddesi ile suni aroma içermiyor. Garden Life Anne Sütü Artırıcı Çayı’nın etkisi 24- 72 saat içinde ortaya çıkıyor .( valla reklam gibi oldu ama,Ablam bizzat aldı denedi yazması zor geldiği için kopyalayıp yapıştırdım ablam çok memnun kaldı bide bu çayla beraber çok hurma yedi göğüsleri şişti de şişti çocuk emmeyi bıraktı hala süt var göğüslerinde fiyatıda çok pahalı değil 10 TL bi deneyin derim )
Canım sen ciddimisin eczaneden temin ediliyor değil mi?

kızlar benim bebişim 6 aylık anne sütü 5.5 ay yetti ama sonraları yetmemeye başladı.ben de doktorumun tavsiyesiyle ek gıdaya başladm.fazla birşey de vermiyorm.sabahları sütümün içine cicibebe katıp bakıcıya bırakıyrm.bir de kaşık maması yiyor sabahları yetmezse süt.öğleden sonra falan emziriyorm ama eskisi kadar emmiyr ondan mı bilmiyorm sütümn çok azaldı.pekmez tahin petibör bisküvi hepsini denedim olmuyor olmuyor ne yapacağm bilmiyorm.kuru incir de yedm yine yok.ne olur bana yardımcı olun ne yapmalıym.

arkadaslar gecen gün televizyonda bir doktor karbonat yada kabartma tozunun sütü arttirdigini ve sütü azalan annelere tavsiye ettigini söyledi...yemeklere az az katmaliymisiz...ben daha denemedim ama bügün deneyecegim..bakalim ne olacak..yemeklere katmasamda suyla az birsey icecegim..

ya kizlar galiba herkesde farkli seyler süttü arttiriyo, mesela gecenlerde ben 3 litre su icdim ve humananin still tea den 3 bardak icdim.
sabah kalkdimda geceligim ip islakdi gögüslerim de tas gibi sert di. ama malesef benimde suyla hic aram yok. ama icmeyince de cok fark ediyo. yarin bende incir alayim ve deneyim. suya pek düsmedimde icmeyide hep ihmal ediyorum

kızlar 2,5aylık kızım var. Sütüm ilk doğduğu zamanlar güzeldi bebeğim iştahlı olduğu için yetmedi ve mamaya başladık.Ama sürekli emzirdim. Önce meme sonra mama verdim. Şuan sütüm azaldı damla damla geliyor ve kızım emmiyor.Ağlıyor memeyi verdiğimde. Elektrikli pompayla sağlıyorum hiç gelmiyor birkaç damla anca.Humana çayınıda içiyorum. Ne yapayım ne olur yardım edin.. Kasım sonu işbaşı yapıcam. Bari ozamana kadar güzel emsin istiyorum..Tavsiyelerinizi bekliyorum..Benimle aynı durumda olan arkadaşlar varsa nolur yazın..:çok üzgünüm:

arkadaşım aynı dertten muzdaripim bebeğim 2buçuk aylık ve artık ddediğin gibi emmiyo sütümü bir sağdım damla damla çok moralim bozuldu pompayla sağmaya başladım ama bebeğimlede ilgilenmek zorundayım yalnızım çünkü hiç uykusuda olmadığı için düzenli sağamıyorum birde eşimin teyzesi dediki pompa iyice kanalları tıkar dedi iyice moralim bozuldu lütfen bilenler yardımcı olsun bize

Bende deneyeceğim inş.tavsiyelerinizi arkadaşlar, esraaydın pompanın kanalları tıkadığını düşünmüyorum eğer öyle olsa dr tavsiye etmez sen kendine güven ve devam et sütünü sağmaya inş.bol sütlü günler bizleri bekliyodur...

arkadaşım aynı dertten muzdaripim bebeğim 2buçuk aylık ve artık ddediğin gibi emmiyo sütümü bir sağdım damla damla çok moralim bozuldu pompayla sağmaya başladım ama bebeğimlede ilgilenmek zorundayım yalnızım çünkü hiç uykusuda olmadığı için düzenli sağamıyorum birde eşimin teyzesi dediki pompa iyice kanalları tıkar dedi iyice moralim bozuldu lütfen bilenler yardımcı olsun bize

Canim bebegim hic emmedi ama buna ragmen 13 ay anne sutu alabildi.Ben hep elektrikli pompayila sagip verdim.

Allah'ın, Hz. Meryem'e "hurma yemesini" bildirmesinin pek çok hikmeti vardır. Allah'ın Hz. Meryem'in doğumunu kolaylaştırmak için sunduğu nimetlerden biri olan hurmanın, özellikle hamile ve doğum yapan kadınlar için önemi ve faydaları, bugün bilimsel olarak da bilinmektedir. Hurma, içerdiği %60-65 oran ile en çok şeker içeren meyvelerden biridir. Doktorlar, hamile kadınlara doğum yaptıkları gün meyve şekeri içeren yiyecekler verilmesi gerektiğini belirtmektedirler. Bunun amacı, annenin zayıf düşen vücuduna enerji ve canlılık kazandırmak, aynı zamanda da yeni doğan bebeğe gerekli olan sütün oluşabilmesi için, süt hormonlarını harekete geçirmek ve anne sütünü çoğaltmaktır.

Loğusa Gıdası-bebek maması : Resûlûllah (s.a.v.) Efendimiz - "Kadınlarınıza loğusa döne­minde hurma yediriniz. Kim loğusalığında hurma yerse onun çocuğu AKILLI ve AĞIR­BAŞLI olur. Çünkü hurma Hz. Meryem'in loğusalığındaki yiyeceği idi. (Hz. Meryem vali­demize Allah (c.c.) kuru bir hurma ağacından onu vermişti). Şayet (loğusa için) hurmadan daha iyi bir yiyecek olsa idi Allah (c.c.) Onu Meryem’e ikram ederdi." buyurarak hurmanın önemini belirtmişlerdir.

Tabiplerde yaptıktan araştırmalarda hurmanın antiseptik olduğunu, loğusalık yaralarını çabuk iyileştiren bir ilaç olduğunu, süt arttırdığını, bebeği beslediğini, içindeki potasyumun çocukların büyümesini sağlayan ideal besin olduğunu belirtmişlerdir. Bebe ilk doğunca damağına dünya gıdası olarak hurma ezip ovuşturmak, hurma ezmesi tattırmak, sünnettir ve bebeğin zeki olmasını sağlayan ilaçtır.

HURMANIN ıÇERıĞı

Miktar: 100 g, Enerji: 280,6 kcal, Karbonhidrat: 65,0 gr

Besin öğesi içerikleri Analiz edilmiş miktarlar

Enerji: 280,6 kcal
Yağ: 0,5 gr

Su: 21,4 gr
Protein: 2,0 gr(3%)

Karbonhidrat: 65,0 gr(95%)
Organik Asitler: 1,3 gr

Mineral: 1,2 gr
Lif: 8,7 gr

Suda çözülebilir lif: 1,6 gr
Suda çözülmeyen lif: 7,1 gr

Alkol: 0,0 gr

Vitaminler

Vitamin A: 6,0 µg
Vitamin B1: 0,1 mg

Vitamin E (eşd.): 0,2 mg
Vitamin B2: 0,1 mg

Vitamin E: 0,2 mg
Biotin (B8): 5,0 µg

Vitamin K 10,0 µg
Folik asit(B9): 15,0 µg

Toplam folik asit: 21,0 µg
Serbest folik asit: 14,0 µg

Vitamin C: 3,0 mg

Mineraller

Sodyum: 5,0 mg
Potasyum: 648,0 mg

Kalsiyum: 65,0 mg
Magnezyum: 50,0 mg

Fosfor: 60,0 mg
Kükürt: 60,0 mg

Klor: 180,0 mg
Demir: 1,9 mg

Çinko: 0,3 mg
Bakır: 0,3 mg

Mangan: 0,2 mg
Flor: 20,0 µg

ıyot: 1,0 µg

Şeker

Glikoz: 33,6 gr
Fruktoz: 31,3 gr

Sakaroz: 0,1 gr

Monosakkarit: 64,9 gr
Disakkarit: 0,1 gr

Polipentoz:1,3 gr
Poliheksozlar: 1,7 gr

Poliüronik asit: 1,7 gr
Selüloz: 1,7 gr

Lignin 2,2 gr

Aminoasitler

Löysin: 0,1 gr
Lizin: 0,1 gr

Fenilalanin: 0,1 gr
Treonin: 0,1 gr

Triptofan: 0,1 gr
Valin: 0,1 gr

Arginin: 0,1 gr
Alanin: 0,1 gr

Glutamik asit: 0,2 gr
Aspartik asit: 0,1 gr

Glisin: 0,1 gr
Prolin: 0,1 gr

Serin: 0,1 gr
Elzem olmayan aminoasit: 0,7 gr

Elzem aminoasit: 0,6 gr

Doç. Dr. Mesut Başak (ıç Hastalıkları Uzmanı)’nın Kardelen Dergisi’ndeki yazısından alıntıdır.

Hurma Macunu ; iyice temizlenmiş yaş hurmalar kullanılarak özel baharatların eşliğinde un ve tereyağının da katılması ile elde edilen, çok besleyici ve özellikle yeni doğum yapmış bayanlara süt salgısını arttırması ve doğum esnasında kaybedilen sıvının yerine konması için tavsiye edilen leziz bir üründür. Doğal olması yani herhangi bir yabancı madde ilave edilmeden üretilmesi ve anne ile çocuk için gerekli tüm vitamin, mineral, yağ, protein, karbonhidratı içermesinden dolayı çok faydalı bir ürün olan hurma macunu lezzetliyle de ilginizi çekecek.

Kullanımı : Buzlukta muhafaza edilerek saklanır; sabah, öğle, akşam 1 tatlı kaşığı yemek suretiyle kullanılır.

Arkadaşlar ben internetten sipariş vererek doğum kolaylaştırması için yaş hurma ve doğum sonrası süt ve enerji için hurma macunu temin ettim. doğum sonrası salgılanacak sütümdeki microelementleri ve süt miktarını zenginleştirecek mi? kullananlar çok memnun ben de doğum sonrası sütümü merak ediyorum. :)

Canim bebegim hic emmedi ama buna ragmen 13 ay anne sutu alabildi.Ben hep elektrikli pompayila sagip verdim.

selam benim bebeğimde şu an 1 aylık hiç meme almıyor, meme ucum yok çünkü... sağımda ne kadar süt çııyordu, ben günde 7-8 kez sağıyuorum 80-100 ml arası süt çıkıyor, bu normal mi yokssa azmı anlayamıyorum?? günde 1- 2 kez 90 ml mama takviyesi yapmamız gerekebiliyor..

canım ya sağıyorum henüz tam düzene sokamadım mesela gece 1 kere yada hi sağamıyorum bundan dolayımıdır blmem henüz bir artış olmadı eşim dahil olmak üzere herkes moralimi bozuyo bu saatten sonra çoğalmaz zaten sütün yok senin olmayan şey bebek emmeden oğalmaz diyorlar nedersin umut edip sağmaya devammı yoksa bırakayımmı? şuan damla damla geliyo yani 4-5 kere de 30 ml oluyo ancak nedersiniz arkadaşlar durumum çokmu vahim :(( bebeğim beni emmediği için zaten psikolojim bozuldu birde süt gelmeyince... neyse bildiklerinizi paylaşın neolur..

canım ya sağıyorum henüz tam düzene sokamadım mesela gece 1 kere yada hi sağamıyorum bundan dolayımıdır blmem henüz bir artış olmadı eşim dahil olmak üzere herkes moralimi bozuyo bu saatten sonra çoğalmaz zaten sütün yok senin olmayan şey bebek emmeden oğalmaz diyorlar nedersin umut edip sağmaya devammı yoksa bırakayımmı? şuan damla damla geliyo yani 4-5 kere de 30 ml oluyo ancak nedersiniz arkadaşlar durumum çokmu vahim :(( bebeğim beni emmediği için zaten psikolojim bozuldu birde süt gelmeyince... neyse bildiklerinizi paylaşın neolur..
merhaba.
burada yazılanları okuduysan az çok bilgi sahibi olmuşsundur. süt artırmayla ilgili olarak
ilk önce moralini yüksek tut ve sık sık sağma işlemini yap. önerileri sırayla dene. herkesin yapısı farklı. hangisi sana uyacak, baktın hepsini denedin, hiç biri sana uymadı, kaliteli bir mama ile destek yap. hiç üzülme. bebeğinin sağlığı kadar sevgi alması da çok önemli. sen kötü olursan ona sevgi, sıcaklık, ilgi gösteremezsin. eşin de dahil olmak üzere kimsenin moralini bozmasına izin verme. anne olmak baba olmak kadar kolay değil.

ÇEMEN OTU KAPSÜLÜ

herkese merhaba,

benim bebeğimde 2 aylık. 1 ay inanılmaz sütüm vardı. bebeğim bol bol emdi ememediğini de pompa ile sağıp derin dondurucuya koyuyordum. sonra sütüm inanılmaz azalmaya başladı. o kadar üzüldümki çünkü bebeğim ilk ay 1200 gr. almıştı ve çok güzel emiyordu.

sütümü sağdığımda sadece 10 ml. çıkıyordu ve bebeğim doymadığı için mamaya başlamak zorunda kaldık. çok arraştırdım söylenen herşeyi yedim içtim işe yaramadı. sonunda türk siteleri bırakıp yabancı sitelere bakmaya başladım ve mucizem ile karşılaştım. süt yapan şey çemen otuydu. bunu görünce humana steel teanin neden pasırma gibi koktuğunu anladım. çemen otunu nasıl içeceğim diye düşünürken akmerkezin içindeki eczane imdadıma yetişti. oradaçemen otu kapsülü buldum. orjinal ismi fenugreek.

başka eczanelerde varmı bilmiyorum. istanbulda yaşayanlar oradan alabilirler. ya da belki aktarda satılıyordur çemen otu bilmiyorum ama inanın şu anda 150-200 ml. süt sağıyorum. Maalesef bu süreç içinde bebeğim biberona alıştı ve emmek istemiyor. ben de sağıp veriyorum. tabi bu arada kapsülleri aldığınız sürece pastırma kokacaksınız:)

mutlaka ama mutlaka deneyin. hepinize bol sütlü günler

selam benim bebeğimde şu an 1 aylık hiç meme almıyor, meme ucum yok çünkü... sağımda ne kadar süt çııyordu, ben günde 7-8 kez sağıyuorum 80-100 ml arası süt çıkıyor, bu normal mi yokssa azmı anlayamıyorum?? günde 1- 2 kez 90 ml mama takviyesi yapmamız gerekebiliyor..

! aylik 2 aya giren bebegi icn sagdin sut yeterli olmalidir sanirim.ama eger 8 kezden fazla besleniyorsa dedigin gibi 1 -2 kez de mama vermek zorunda oa.s.nceki sayfalarda sut artirici iyecekleri yazmistim onlara bi bak.

Canim benim anladigim kadariyla bebegin anne sutunle beslenmesi icin elinden geleni yapmak istiyorsun.Basirin baslangic noktasi kendine inanmalisin.Vazgecmedigin zamn herzaman umudu olacak.
Benim bebegim de beni hic emmedi,el ompayla sagmaya denemistim birkac gun sonra ancak damla damla sutum gelmisti.Hep emzirmeye calistim ama 20 gunden sonra vazgectim,zaten biberona iyice alsmisti oglucum.Bir ebe arkadasimin tavsiyesiyle elektrikli ompa kiraladim.Poma aksam gelmisti,butun gun hic sagmamistim belki biraz tolanir dedim zaten nerdeyse hic sutum yoktu.Pompa gelince hemen sagmaya calistim ama tam 20 cc cikmisti bir gogusumden,diyerinden de 10 cc.Kendimi cok cok kotu hissediyordum ama vazgecmeyecegim dedim,herseye ve herkese inadina ben basarabilcem dedim.Benim bebegim benim ve babasi gibi mama ila buyumeyeck dedim.Ilk bastan her 1.30 saatte sagadim bir ay boyle deva ettim,bir ayin sonunda baslangic 30 cc iken 90-100 ile birinci ayi bitirmistim.Daha sonra her 2 saatte sagmaya basladim yavas yavas sagma sikligi azalttim.Zamn zamn sutumde yineden azalma olurdu boyle olunca da hemen daha sik sagmaya baslardim ve yineden duzene giriyordum.
Benim programam bebegimi uyutuktan sonra hemen makinayi acardim.Gece sagmak cok onemli,bebegim uuyuduktan sonra ben yineden makinadaydim.Bir yerde okumustum sabah saat 4-6 arasi sutu artirmak isteyen mutlaka bu saatlerde emzirsin veye sutunu sagmalidir.yani sutu artiran hormonu en cok o saatlerde uretiliyormus.
Duzenli ve bol sivili iyecekler tukketiyorsan,duzenli ve sik sutunu sagarsin,en onemlisi moralini yuksek tutarsan ve sutunun artirmasina inanirsan sutun artirmasi icin hic bir engeli yok.
Eger baska sorunun varsa sorabilirsin canim.:1hug:

ÇEMEN OTU KAPSÜLÜ

herkese merhaba,

benim bebeğimde 2 aylık. 1 ay inanılmaz sütüm vardı. bebeğim bol bol emdi ememediğini de pompa ile sağıp derin dondurucuya koyuyordum. sonra sütüm inanılmaz azalmaya başladı. o kadar üzüldümki çünkü bebeğim ilk ay 1200 gr. almıştı ve çok güzel emiyordu.

sütümü sağdığımda sadece 10 ml. çıkıyordu ve bebeğim doymadığı için mamaya başlamak zorunda kaldık. çok arraştırdım söylenen herşeyi yedim içtim işe yaramadı. sonunda türk siteleri bırakıp yabancı sitelere bakmaya başladım ve mucizem ile karşılaştım. süt yapan şey çemen otuydu. bunu görünce humana steel teanin neden pasırma gibi koktuğunu anladım. çemen otunu nasıl içeceğim diye düşünürken akmerkezin içindeki eczane imdadıma yetişti. oradaçemen otu kapsülü buldum. orjinal ismi fenugreek.

başka eczanelerde varmı bilmiyorum. istanbulda yaşayanlar oradan alabilirler. ya da belki aktarda satılıyordur çemen otu bilmiyorum ama inanın şu anda 150-200 ml. süt sağıyorum. Maalesef bu süreç içinde bebeğim biberona alıştı ve emmek istemiyor. ben de sağıp veriyorum. tabi bu arada kapsülleri aldığınız sürece pastırma kokacaksınız:)

mutlaka ama mutlaka deneyin. hepinize bol sütlü günler
merhaba
bu kapsüllerin iştah açtığı söyleniyor durum nedir bilgi verirsen sevinirimcokacimcoook

ben de isteh acitigini duydum ama sut artirmasi daha onemlidir.anerikda bir arkadsim var o kullaniyordu cok ama cok memnundu.

merhaba
bu kapsüllerin iştah açtığı söyleniyor durum nedir bilgi verirsen sevinirimcokacimcoook

evet arkadaşım maalesef epey açıyor insanın iştahını:)

bir de eczacı bana günde 3 kez al dedi. ancak okuduğum makalelerde günde 6 kez alınırsa işe yarayacağı söyleniyor. içmeye başladıktan 24-72 saat sonra etkisini gösteriyor. ben 5 tane içtim bir gün 150 ml. sağdım tek seferde. ancak koku beni perişan etti. bıraktım içmek istemiyorum artık. sürekli pastırma kokuyor insan:)

Benim çok şükür süt konusunda sorunum olmadı ama bir arkadaşım bu konuda ciddi sıkıntı yaşamıştı birinci çocuğunu sütü olmadığı için emziremedi. Ama ikinci çocuğunda 1 tatlı kaşığı kuru maya yutmuş ve çok fazla sütü olmuş. Mayayı yutmadan önce pompayla sütü sağdıklarında kabın dibi bile ıslanmamış ama mayadan conra çok ciddi bir artış olmuş. 'Herkese söyleyin kim denediyse çok işe yarıyor' demişti. ınşallah sizlerinde işine yarar ve bol bol sütünüz olur.

Back