Süt kanalı tıkanıklığı yardım lütfen....

diyala

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
23 Ağustos 2009
180
4
96
Ankara
Kızlar çok kötü durumdayım.Göğsüm şişti ve çok ağrıyor.Koltuk ağrım ve mememin genelinde ele gelen bişeyler var...Çok canım yanıyor.Oturup ağlıyorum sancıdan. Doktora gitsem bir çare olurmu.Emzirdim sıcak suyla masj yaptım rahatlama olmadı....

sütünü sağmalısın eğer geçmiyorsa hemen doktora git tabi ki faydası olur doktorum .
eğer gecmezse ateş yapar , üsüme titreme olur.

sanırım mastit olmussun duş al masaj yap rahatlatır belki.

canım mastit olmuşsun.benim de başıma geldi hem de üç dört defa.yediğin bir şey çok süt yapmış olmalı.tek çaresi göğsü boşaltmak.ğompan varsa hemen tamamını boşalt ateş olursa çok daha kötü bir de bende aşırı halsizlik yapıyordu.ateş olmadan çaresine bak cnm

önce sıcak duşa gir, göğsünü bol sıcak suyla yıka. sonra cıkar cıkmaz, sislik olan yerden meme başına dogru süt indirme masajıyla sağ göğüslerini. Ben de birçok kere oldum. 3.5 ayda anca düzene girdi süt üretimim. Bir keresinde cok kötü oldu bu mastit doktor antibiyorik verdi oyle gecti. Yani demem o ki, eger cıak masaj ve sağma ile gecmiyorsa mutlaka doktora görünün.

kızlar merhaba yardımınıza bilginize ihtiyacım var. oğlum 6 haftalık oldu. son bir haftadır çok huysuzlanıyor gündüzleri uyumak bilmiyor akşama doğruda ağlaması başlıyor öğrendimki normal bir durummuş. ama ayrıca ben ağladığı zamanlar sandımki sütüm yetmiyor sürekli emmek istiyordu çünkü. yemeklerden önce dere otu yedim bir kaç gün sütüm baya arttı. ama bu defada bebişim yeteri kadar sütmü emmediği için sanırım tam boşalmadığı için bir kaç gün ateşlendim baş ağrısı başladı vs gögüzleirmde ağrı ve bir gögüs içinde sertlik vardı apse gibi bu konuda geçen olay. tavsiyelerinize göre süt vermedne once msja süt verdikden sonra masaj yapmaya başladım her 2 2,.5 saatte bir emziriyorum şimdi. ama yine süt fazla gibi 2 gündür uyguluyorum ateşim normale döndü falan gögsümdeki sertlik daha gitmedi yani gögüs içinde süt kanalı tıkanık sanırım elleyince önceki kadar olmasada yinede ağrı oluyor. hastaneye gitmem gerekirmi dersiniz. doğum sonrası rahim yolu iltihabı diye antibiyotik kullandım 1 hafta yine antibiyotik kullanmak istemiyorum . sizlerdede olmuşmuydu gögüs içindeki sert yumru ne kadar sürede geçti? ne yaptınız

canım mutlaka doktora git, korkma.

Sık sık emzir ya da varsa pompayla yedekle fazla geliyor demek ki hemen depola! Bende ateşlendim ama yapacak tek şey bebeğin seni emmesi pompaya dayanabilirsen birde sık sık kendini sağman 😳 bol tıkanıksız sütlere 👍

Agri hatta ates varsa mutlaka doktora gidilmeli. Mastit denilen iltihaplanma cok onemli, apseye cevirirse cerrahi mudahale yapiliyor. Ben mastiti yasadigimda bir gun titreme, ates, goguste asiri dolgunluk ve goguste kitle gibi sikayetlerim vardi. Forumda okudugum sicak/ ilik kompres, masaj, farkli sekide emzirme, memeyi bosaltma gibi yontemlerin hepsini denedim, 39.5 olan atesimi ancak minosetle ve dusla dusurebildim. Hic vakit kaybetmeden doktora gitmek gerekli evde cozulecek bir sorun degil.

16gun emmedi surekli pompola sagdim gogsum de yaralar oldu 16gunun sonunda gogsumu tuttu simdide gogsumde kocaman bi kitle var tas gibi emiyo surekli aslinda ama bi turlu gitmiyo doktora gittim antibiyotik verdi basladim ama hala ayni surekli sicak uyguluyorum emziriyorum sagiyorum ama artik sagmaya dayanack gucum kalmadi baska bildiniz bisi varmi

Esra miray Nasıl oldun. Aynı problem bende de var. 1 haftadır antibiyotik kullanıyorum profesyonel pompa kiraladım onunla sağoyorum geçmezse pazartesi katater takacaklar çok korkuyorum Bebek Emmeyi bırakacak diye bu arada bebeğim 2 aylık

Aynı durum bende de var ve yaklaşık 1 Aydır böyle cahillik ettim önemsemedim gitmedim ağrısına dayandım anneme gösterince kadın çıldırdı gönderdi doktora antibiyotik verdi doktor ateşim hiç olmadı benim şimdi antibiyotik ve sıcak su sağma vs yapıyorum ams geçeceğe benzemiyor cerrahi müdahale derlerse herslde 4 ay daha çekep yaptırmam oğlum iki aylık 6 ayımız tamamlanır en azından ben acısına alıştım nasılolsa

Merhaba benim sol göğsümde 3 defadır tıkanma oluyor çok acı çekiyorum sıcak duş alıp masaj yapıyorum, süt sağma makinasıyla sağıyorum bu seferki geçmedi sizce doktora gitmemlimiyim.bı tıkanmalar nedeniyle göğüslerimde süt azalıyor bebeğim aç kalıyor

Göğüs ucunda sarı yada beyaz bi yer olacak orası tıkalı olan yer aslında güzel bi sıcak duşa gir benim de başıma geldi 1 haftanın sonunda antibiyotik başladık sonra o beyaz gibi olan kısmı sertleşen kısmın yukarısidan başlayarak sivilce sıkar gibi sıktım önce koyu sarı renkli bişey geldi biraz ugrastim sonra duşa tekrar girdim sıcak su tuttum ve tekrar sıktım 2 gün boyunca sıkıp yumusattim ve bolca emzirdim korkma geçecektir önce bi genelcerrahiye git

Canim sağma değil de hani çocuk acikinca göğsünden süt damlıyor ya tam o anda emzirmelisin pat diye açılıyor bi de biraz hurafe diyeceksiniz ama canının çektiği ve yemedigin birsey oldu mu? Annem senin değil ama sütün çekiyor diyodu denedim her seferinde açıldı.

Sık sık emzir o şişen kısmı sıcak suya gir sonra sivilce sıkar gibi sık beyaz olan o uç kısım tıkalı olan yer hatta küvet varsa doldur gir içine yumusasin sonra hiç usanmadan kendin sağmaya çalış makina değil de elle dene

Göğüs ucunda minicik, toplu iğne ucu kadar beyazlık ya da sarılık varsa sivilce sıkar gibi sıkıp aç...tıkanıklık o yüzden olabilir ilk bebeğimde çok yaşadım gitmediğim dr kalmadı kendim farkedip çözdüm sonradan dr onayladı göğsüme taş doldurmuş gibi oluyordum acısını anlatamam....göğsünü biraz sıcak suyun içinde tut temiz ellerinle bulursan göğüs ucundaki beyazlığı sıkıp aç...

Bir de giydiğin iç çamaşırı çok rahat olmalı ben sıkan emzirme atleti yüzünden yaşamıştım

Herkese Merhabalar. Buğday nişastasını ılık su ile karıştırın lapa halini alsın. Tıkanan gögsünüze sürün üstünü peçete ile kaplayın. 10 dk sonra akmaya başlıyor. Ben ameliyat olacakken kuzenim duymuş arayıp bunu yapmamı söyledi. Kime önerdiysem çözüldü gögsü.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…