• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Süt izni

irmako77

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
3 Temmuz 2010
1.180
5
116
Merhabalar
İşyerinde sorun bitmez. Benim şimdiki sorunum şu:
6 ay önce doğum yaptım. Doğum iznimden döneli 2 hafta oluyor. Çalıştığım ekipte şuanda biri doğum izni, biri yıllık izin olmak üzere 2 kişi izinde. Çalıştığım yer şehir merkezinden uzak, sapa bir yerde. Süt iznimi kullanmak istiyorum. Gün içinde gidip gelmesi zor olacağından haftada bir gün kullanmayı rica ettim. İdareciler tamam dediler ancak izinler bittikten sonra. Bu arada bizim orada izinler asla bitmez. Biri izinden döner, ötekisi çıkar izne. Şimdilik sabahtan 1,5 saat kullan diyerek oyalıyorlar beni sabahtan uygun saati olan vasıta yok. Yani sabahtan kullanmaya kalksam zamanım yollarda geçiyor ve bebeğim için verilen bu iznin bebeğime hiç bir faydası olmuyor. Bunu da amirime açıkça söyledim. Akşamları 1,5 saat erken çıksam diyorum. Yoğun, iş var diyorlar. Bu konuda kanun var arkadaşlar. Süt izni saatlerini idare belirleyemez. Çalışana bırakılmıştır. Ne varki uygulanmıyor. Ne yapayım ben şimdi. İşverenlerle kötü mü olayım? Bebeğim için değmez mi?:enbuyukkk:

Bence değer canım tekrar konus ve bu izni istediğin gibi kullanmanın yasal hakkın oldugu soyle.bende toplu kullanmak ıstıyordum ama bızım kurum o sekılde ızın vermıyor malesef aksam erken cıkıyorum

değer canım...
hatta uzun süreli ise çalıştığın yer, sonuna kadar kullan haklarını...
işlerine gelmiosa versinler tazminatını... sonuçta bu süt izni senin hakkın ve istediğin gibi kullanırsın...

bende daha 2 ay olduğu için süt iznindeyim. Bebeğimiz herşeye değer ben öğretmenim mesleğimide çok seviyorum ama sorunlar yaşarsam bebeğim için mesleğimi bırakabilirim onun iyi gelişmesi büyümesi herşeyden önemli

10 yıldır bu işyerinde çalışıyorum. Sonunda haftada bir gün olarak süt iznimi kullanmaya başladım. Ama hergün bıdıbıdbıdı söylene söylene aldım izni:( Olsun değer bebeğim için yakarım oralarııı:)) Gaza geldim neyse:)

10 yıldır bu işyerinde çalışıyorum. Sonunda haftada bir gün olarak süt iznimi kullanmaya başladım. Ama hergün bıdıbıdbıdı söylene söylene aldım izni:( Olsun değer bebeğim için yakarım oralarııı:)) Gaza geldim neyse:)

hadi gözün aydın (:

Back