Doğuma Hazırlık Süt izni analık izni bitimini takip eden... maddesinin yorumu

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

sunnytb

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
5 Ocak 2017
361
305
33
Memur arkadaşlar sizlere önemli bir sorum var. Yönetmelikte süt izniyle ilgili madde şu şekilde:

2) Süt izni süresi
a) Memura, doğum sonrası analık izni süresinin bitim tarihinden itibaren ilk altı
ayda günde üç saat, ikinci altı ayda günde bir buçuk saat süt izni verilir.

Benim bebeğim 5 Eylül 2018 doğumlu. Analık iznim 7 Kasım 2018'da bitti. Şimdi bu maddeye göre süt iznim 7 Kasim 2019'a kadar devam edecek ve 1 buçuk saat ola al günlük değil mi? Çünkü maddeye göre analık izninin bitim tarihinden itibaren ilk ay ve ikinci 6 ay diyor. Ben o zaman ikinci 6 aylık dilimde oluyorum.

Amirim bebeğin doğum günü 5 Eylül iznin bitti bebeğin 12 aylık diyor. Benim mi yanlışım var lütfen yardımcı oldun bana. Geçen sene ayliksiz izin aldım ve artık çalışmak zorundayım. Şimdiden teşekkürler cevap vere ceklere.

Analık iznim tabii ki bitti süt izninden bahsetmeye çalıştım. Analık izni bitiminden itibaren ilk altı ay ve sonraki 6 diyor ya madde yani süt iznim buna göre 7 Kasım 2019 da bitmiş olmalı mi diye sordum.

Analık izniniz toplamda 16 hafta. 16 haftada bitiminde süt izniniz başlar. Süt izninizin başladığı ilk altı ay 3 saat sonraki altı ay 1,5 saat sürer. Analık izni 16 hafta süt izni 1 sene sürer. 7 kasımda işe başladığınızda ilk altı ay 3 saat.sonraki altı ay 1,5 saat kullanıp bir sene sonraki 7 kasımda bitmiş olacak. doğum tarihi değil işe başlama tarihi baz alınır. müdürünüz yanlış biliyor.

Amirinizin yanlışı var. Ben de 2 doğumumda da analık izni bittiği tarihten itibaren kullandım.

bende birşey sorayım çocuk 2 yaşına girince mi nöbete giriyorum.

Müdürünüz yanlış biliyor süt izniniz 7 kasım 2019a kadar 1,5 saat olarak devam eder. Haklarınızı savunun lütfen. Zaten zamane şartları cocuklarımız daha ufacıkken çalışmak durumundayız birde o kadarcık saatimizi almasınlar elimizden

Teşekkür ederim. İzah ettim müdüre tekrar durumu ki yönetmeliği incelemiş araştırmış olsa gerek kabul etti.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…