• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi Süt içmeye nasıl alıştırıcam?

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

bozo85

Banane, sanane:)
Kayıtlı Üye
4 Şubat 2009
17.940
28
208
Diğer
Merhaba 16 aylık kızım var. Gece gündüz emiyoruz ama ne yaptıysam süt içiremiyorum. Biberonla, pipetle, bardakla herşeyle denedim inat ediyor içmiyor. Gece de 5-6 kez emmeye kalkıyor. Acaba emmeyi bırakınca süt içmeye başlar mı?
Teşekkürler.....

cnm benim kızımda 17 aylık geçen ay emzirmeyi bıraktırdım bende emzirirken herşeyi denedim ama sadece bir yudum içip bırakıyodu ona süt koyduğumda bardağına eşimde bende süt içiyodum hani görüpte o da heves eder diye ama dediğim gibi sadce bir yudum içiyodu devamı gelmiyodu ama emmeyi bıraktığında başladı süt içmeye şimdi çok şükür içiyo bazı çocuklar anneyi emdikleri sürece süt içmeye biliyolarmış sizinde emzirme döneminiz bittiğinde içmeye başlayabilir ama şu sıralar çok ısrar etmemen daha doğru olur
hee bide sütü sulandırıp denedinmi sütün miktarı az olucak su oranı fazla olucak eğer böyle içerse daha sonra suyun oranı azalcak sütün miktarını artırcaksın sonrada sadece süt vericeksin eğer içerse ama dediğim gibi seni emmeyi bıraktıktan sonra içebilir

cnm benim kızımda 17 aylık geçen ay emzirmeyi bıraktırdım bende emzirirken herşeyi denedim ama sadece bir yudum içip bırakıyodu ona süt koyduğumda bardağına eşimde bende süt içiyodum hani görüpte o da heves eder diye ama dediğim gibi sadce bir yudum içiyodu devamı gelmiyodu ama emmeyi bıraktığında başladı süt içmeye şimdi çok şükür içiyo bazı çocuklar anneyi emdikleri sürece süt içmeye biliyolarmış sizinde emzirme döneminiz bittiğinde içmeye başlayabilir ama şu sıralar çok ısrar etmemen daha doğru olur
hee bide sütü sulandırıp denedinmi sütün miktarı az olucak su oranı fazla olucak eğer böyle içerse daha sonra suyun oranı azalcak sütün miktarını artırcaksın sonrada sadece süt vericeksin eğer içerse ama dediğim gibi seni emmeyi bıraktıktan sonra içebilir
mrb siz nasıl bıraktırdınız memeyi bir güne mi yoksa uğraştrdı mı

kızım ne beni emiyor,ne devam sütü istiyor ne inek sütü...pööööfffffffffff

Cevabın için teşekkür ederim. Sütü sulandırıp vermeyi de denedim onuda içmedi:) bayadır süt vermeyi denemiyorum pes ettim. Süt çorbası, krep, kek felan veriyorum. Emzirmeyi bırakırken zorlandınız mı?

Merhaba 16 aylık kızım var. Gece gündüz emiyoruz ama ne yaptıysam süt içiremiyorum. Biberonla, pipetle, bardakla herşeyle denedim inat ediyor içmiyor. Gece de 5-6 kez emmeye kalkıyor. Acaba emmeyi bırakınca süt içmeye başlar mı?
Teşekkürler.....

sütünü sağarak biberonla vermeyi denedin mi, ben öyle yaptım o şekilde biberonu kabul etti, anne sütünü bitirince üzerine biberonda süt verebilirsin ama ara vermeden.

sütünü sağarak biberonla vermeyi denedin mi, ben öyle yaptım o şekilde biberonu kabul etti, anne sütünü bitirince üzerine biberonda süt verebilirsin ama ara vermeden.

Biberonda sadece suyu içiyor oda oynamak için, meyve sularını bile içmedi . Uff ne zormuş :S bebekliğinden ne biberon kullandık nede emzik:S: hiçbirini kabul etmedi

Cevabın için teşekkür ederim. Sütü sulandırıp vermeyi de denedim onuda içmedi:) bayadır süt vermeyi denemiyorum pes ettim. Süt çorbası, krep, kek felan veriyorum. Emzirmeyi bırakırken zorlandınız mı?

biz çok şükür zorlanmadık ben azaltarak bıraktırdım güzdüzleri ve akşam uykuya yatmadan emmek istiyodu gece kalkıyoduk birde sabah uynadığında illaki emicektik önce geceleri azalttım zaten iki kere kalkıyodu emmeye diye önce bire indirdim sonrada gecyi kesmiş vermemiş oldum.daha sonra kızıma hep anlattim anneciğim artık memeişlerde süt kalmadı çok az kaldı sende artık büyüdün ve sütünü bardağından içebilirsin diye hep söyledim sonrada son verdiğim zmn artık senin bu son meme emişin falan dedim sabah çok zorlanacağımı zannediyodum ama sabahta kalkınca hemen kalkıp kahvaltı falan hazırladım öyle geçti kızım normalde sadece memede uyurdu ama şimdi sallamıyoruz bile yatağına koyup müziğini açıp öyle uyuyo :nazar:yani biz zorlanmadan atlattık ama mutlaka onarla konuşun çünkü onlar herşeyi anlıyolar şimd, kzıım göğüslerimi falan görse bitti diyo:)) ondan çok ben zorlandım sanırım birazda üzüldüm ama napalım.umarım sizlerde kolay atlatırsınız bu süreci sadece bu dönemde biz annelerin biraz sabırlı olması gerekiyo. sonuç itibariyle şimdi süt içiyo bardakatan ama bazı çocuklar anneyi emdiği sürece süt içmeyebiliyolarmış benim kızımda böyleydi

biz çok şükür zorlanmadık ben azaltarak bıraktırdım güzdüzleri ve akşam uykuya yatmadan emmek istiyodu gece kalkıyoduk birde sabah uynadığında illaki emicektik önce geceleri azalttım zaten iki kere kalkıyodu emmeye diye önce bire indirdim sonrada gecyi kesmiş vermemiş oldum.daha sonra kızıma hep anlattim anneciğim artık memeişlerde süt kalmadı çok az kaldı sende artık büyüdün ve sütünü bardağından içebilirsin diye hep söyledim sonrada son verdiğim zmn artık senin bu son meme emişin falan dedim sabah çok zorlanacağımı zannediyodum ama sabahta kalkınca hemen kalkıp kahvaltı falan hazırladım öyle geçti kızım normalde sadece memede uyurdu ama şimdi sallamıyoruz bile yatağına koyup müziğini açıp öyle uyuyo :nazar:yani biz zorlanmadan atlattık ama mutlaka onarla konuşun çünkü onlar herşeyi anlıyolar şimd, kzıım göğüslerimi falan görse bitti diyo:)) ondan çok ben zorlandım sanırım birazda üzüldüm ama napalım.umarım sizlerde kolay atlatırsınız bu süreci sadece bu dönemde biz annelerin biraz sabırlı olması gerekiyo. sonuç itibariyle şimdi süt içiyo bardakatan ama bazı çocuklar anneyi emdiği sürece süt içmeyebiliyolarmış benim kızımda böyleydi

mrb gece vermediğinizde ağlamadı mı nasıl indirdiniz ki

inek sütünün hicbir faydasi yokmus niye icirmek istiyorsunuzki 2 yasina kadar emzirin sütünüz var ise , benimde oglum 14 aylik emziriyorum 2 yasina kadar emzirmeyi düsünüyorum sütüm oldukca tabi.

inek sütü 100 gramında insan sütünde 18 mg bulunan fosfordan 97 mg içerir. Fosfor, sindirim yolunda kalsiyum ile birleşir ve aslında kalsiyumun emilimini önler.Bununla beraber, inek sütü daha iyi sindirilen ve sağlığa yararlı olan diğer besinler kadar iyi bir kalsiyum deposu değildir. 100 gramında 118 mg kalsiyum bulunan inek sütünü diğer besinlerin 100 gramı ile karşılaştırın: Badem (254 mg), brokoli (130 mg), kıvırcık lahana (187 mg), susam tohumu (1,160 mg), bir tür su yosunu olan kelp (1,093 mg) ve sardalya balığı (400mg).

Kemik erimesine gelirsek, bunun daha çok beslenmedeki kalsiyum eksikliğinden değil, özelikle şeker gibi kemiklerden ve dişlerden kalsiyumu süzen beslenme etkenlerinden kaynaklandığını görürüz.'Çünkü kalsiyumun emilebilmesi için fosforla belli bir oranı tutturması gerekiyor. Maalesef sütte bire bir gibi oran vardır ve kalsiyum, fosfor iyi emilmez. İyi emilmediği zaman da kana geçmez. En çok süt tüketen ülke ABD'dir, yılda kişi başına 130 litre süt tüketimi vardır. Ve en çok da kemik kırıkları ve kemik erimesi burada görülür. Meksikalı ve siyahlar fazla süt tüketmezler, bunlarda kemik kırıkları son derece derece azdır.''

yainin tamami icinbknz Kutu Stler Tehlike mi Sayor?

Ben süte alışması için içsin istiyorum, zaten 2 yaşına kadar emziricem yada kızım kendisi bırakana kadar. Emzirmeyi bırakıcam demedim ki ben

Ben süte alışması için içsin istiyorum, zaten 2 yaşına kadar emziricem yada kızım kendisi bırakana kadar. Emzirmeyi bırakıcam demedim ki ben

iyi iste iki yasina kadar emzireceksiniz süte niye alistiracaksiniz. yaziyi okuduysaniz sütün bir faydasi yok , insanogluna tek faydali süt var o da anne sütü. onun yerine doktorlar süt ürünlerini tavsiye ediyor yogurt gibi, cünkü süt kaynatildigi icin icindeki faydali mikroplar ölüyor fakat mayalan yogurtta mayalama islemi yogurtu faydali hale getiriyor.
tabi sizin karariniz illa iciricem diyorsaniz siz bilirsiniz.

Benim kızım malesef yoğurdu ve peyniri çokk az yiyor oda zorla:S iştahsız bir kızım var yemek saatleri işkence

Son düzenleme:
Boyumuzda sorun yok ama kilomuz biraz az 10 kilo

acaba istah sorunu ek gidalara gec mi basladiniz ondan mi, peki doktora götürdünüz mü, gerci doktorlar kilo isine kiziyorlar, benim doktorum " bu konuda türkler felaket " diye cikismsti.

hic denedin mi bilmiyorum ama , taze meyve sulari dene mesala ben kahvaltidan sonra muhakkak portakal suyu ögle yemeginde de ya elma ya da artmut suyu veyahut havuc suyu sikar icirim . bence portakali deneyin icindeki meyve sekeri kilo aldirir hemde vitamin kaynagi.
yogurda da tatli meyvelerden katin benim oglumda sadesini begenmemisti meyveli verdim 1 yasindan sonra seker kattim.

damak zevkini yakalamak ici cok caba sarfettim, mesala ev yapimi makarna yaparim yeterki yesin.

ama su da var ki iki yasina kadar emzirin dedim ama genellikle memeye cok düskün cocuklar istahsiz oluyorlar.
memeden kesmek de kolay degil azaltmayi deneyin , en azindan gündüzleri.

Back