Süt helvası tarifi arıyorum

S

sude2008

Ziyaretçi
  • Konu Sahibi sude2008
Süt helvası tarifif bilen varsa yazabilir mi?? Şimdiden teşekkür ederim.İyi günler.
:enbuyukkk:

• Konu Sahibi sude2008
kimsede yokmu bu tarif yahuuu....

• Konu Sahibi sude2008
ben senin mesajını okuyunca emine bederin helvalar kitabına baktım

süt helvası adlı birşey yok ama helva-i hakani var osmanlı helvasaymış un nişasta pirinçunu süt vs var içinde istersen onun tarifini veririm

• Konu Sahibi sude2008
internetten araştırdım ama denenmiş tarfi olsun istiyorum siz yinede yazarmısınız sizdeki tarifi teşekkür

• Konu Sahibi sude2008
internetten araştırdım ama denenmiş tarfi olsun istiyorum siz yinede yazarmısınız sizdeki tarifi teşekkür

o zaman deneyen biri yazsın canım ben bu helvayı hiç denemedim çünkü üstelik senin aradığın helvamı onuda bilmiyorum

• Konu Sahibi sude2008
Aradığım tatlı tarfini ben vereyim geçenlerde lokantada yedim tafini vermediler
bende int. buldum yaptım

1 kilo süt
1 paket margarin
1 su bardagı un
2 bardak şeker
1 paket vanilya

Sütle şekeri bir tencereye koyup kaynatıyorum başka bir tencerede yağı ertip unu atıyyoruz içine kavuruyoruz yalnız pembeleşmeyecek !! Kavrulduktan sonra sütü içine boşaltıyoruz koyulaşıncaya kadar yaklaşık 10 dakika kadar sonra borcama koyup fırında üstü kızarana kadar pişiriyoruz

sıcak yerseniz kaşık kaşık servis yapıyosunuz
soğutursanız dilim dilim servis yapılıyo
ama sıcak daha güzel oluyor....
Afiyet olsun

• Konu Sahibi sude2008
ay bende bu helvayıo birkere yamişdim hala tadı damagımda yapmak istiyorum ama yaptıgnız denenmiş güzel bir tarif istiyorum kızlar

• Konu Sahibi sude2008
ya bursa tatlısı sanırsam o
her düğün yemeğinde yaparlardı
ama tarifini bilmiyorum
çok lezzetli bi tatlı

bursada iyi lokantalarda süt helvası nefis yapılıyor.evde hiç denemedim harika bişiy ama cidden.

annem yapiyo
bayilarak yiyorum
ama o genelde göz karari yapiyo eli alisdigindan
bugün ona gidicem
yaptirabilirsem
resimli
eklerim canlarim
canim cekdi simdi ya

ay cnm bende cok seviyorum ama tarifini bilmiyorum tarifini bekliyorum senden

canim dün kizkardesim oruclu olunca farkli bir pasta yaptik cani cekdi diye
bugünde evimdeydim
ama annemin haberi var
o göz karari yaptigi icin
söz verdi
bbirlikde yapalim ölcüyle dedi
söz en kisa zamanda eklicemopuyorumnanaktan

kızlar süt helvası fırınlanmıs sıcakmı yenir soğukmu
bugün iftara misafirlerimiz gelicek ve ilk kez yapıcaz,ama sıcakmı daha güzel soğukmu bilemedim
bide kimi tarifte 3 su bardağı süt kimi yerde 1 kg yazıyor,esas kıvamı nasıl olmalı?
acil yardım edermisiniz

Sude nin verdiği tarife göre nefis bişeye benziyor alkisalkisalkis

Benim denediğim tarifi vereyim 200 gr margarin,1 bardak un ,2 bardak şeker,3 bardak süt vanilya margarinle unu kavurdum sıcak sütü kavrulan una döktüm şekerini koydum karıştırdım biraz altını kapatıp borcama döktüm 180-200 derecede üstü kızarana kadar(yarım saati buldu) pişirdim.ilk sıcakken tadı çok güzeldi soğuyunca fena değildi ama bence sıcak servis yap.Bence bir yarım bardak daha süt katsam daha iyi olacaktı soğuyunca biraz daha yumuşak olması için.

Aradığım tatlı tarfini ben vereyim geçenlerde lokantada yedim tafini vermediler
bende int. buldum yaptım

1 kilo süt
1 paket margarin
1 su bardagı un
2 bardak şeker
1 paket vanilya

Sütle şekeri bir tencereye koyup kaynatıyorum başka bir tencerede yağı ertip unu atıyyoruz içine kavuruyoruz yalnız pembeleşmeyecek !! Kavrulduktan sonra sütü içine boşaltıyoruz koyulaşıncaya kadar yaklaşık 10 dakika kadar sonra borcama koyup fırında üstü kızarana kadar pişiriyoruz

sıcak yerseniz kaşık kaşık servis yapıyosunuz
soğutursanız dilim dilim servis yapılıyo
ama sıcak daha güzel oluyor....
Afiyet olsun

ilgimi ceken tarifdeki malzemelerde vanilyada var
fakat hazirlanisinda nereye koyynuldugunu eklememissin
kavruldukdan sonra sütü bosaltiyoruz
koyulasincaya kadar yaklasik 10 dakika kadar yazmissin
o ne anlama geliyo hani karistirilcakmi
yoksa agzi kapali dinlendirilcekmi bilemedim aklaim karisdi iyice dogrusu

Bursanın meşhurdur süt helvası toplu yemek davetlerinde mutlaka olur.Normal helvadan farkı fırınlanıyor bunun ustaları nasıl yapıyor bilmiyorum ama tadı harika oluyor ve sıcakken yemesi çok keyifli bende denedim fena olmadı ama biraz az yapmak lazım soğuyunca o lezzeti vermiyor.

X