süt gitti:(

insirah3

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
9 Mart 2011
354
2
46
İstanbul
slm 14 günlük bebegim var çok güzel sütüm vardı dün komşu kadının yanında emzirirken birden gitti gögüslerim yumuşak oldu eşime humana stel tea aldırdım biraz daha düzeldi ama günde kaç defa kaç ölçek kullanılacagını sormamış bende kafama göre iki üç kaşık koyup içtim.bilgisi olan arkadaşlar yardım edin..bide başka süt artırıcı tavsiyeleriniz olursa lütfen söleyin..

uyku en büyük sütü etkileyen şeylerin başında sırasıylsa stres ve güzel yemek lazım.birde beyinde sütün bittiği gibi bir düşüncen olmasın göğüslerin yumuşasada ona yetecektir.hoşaf iç cnm bulgur arttırır rezene ve ıhlamur iç birde en önemlisi su iç en az 3, 4 litre su içmezsen sütün olmaz.en başta doktorlar bile bol su için diyor canım

humana günde 2 3 bardak 2 tatlı kaşığı atıcaksın cnm.
kafanda sütüm yok deme.
sütüm var bebeğime yarıyor de sürekli ki çoğalsın.

bana süt yapanlar
günde 2 3 bardak milupanın rezene çayı
nerdeyse her öğün taze soğan
humana steel tea
kısır (yani bulgur)
bol bol kıvırcık salatası (yeşillik yani)
tavuk göğsü
kuru incir, kuru dut, kayısı
içebildiğin kadar su.

vee en önemlisi moral, uyku, fazla yorulmamak, dinlenmek

ya aslında kayınvalidemde yanımda durup durup senin sütün yetmio dio oda moralimi bozuo aglayınca bende öle sanıyorum ama çocugum güzelce emio sadece iki gündür memede fazla kalıo.

bana da kiraz suyu (komosto şeklinde) acayip süt yapmıştı.bol bol komposto iç canım şekerini az at hatta hiç atma ki kilo yapmasın.

ibrahim saraçoğlu sölemişti sabah öğle aksam birer tutam dereotu yiceksin müthiş süt arttırıomus.bide beyaz üzüm kuru incir de arttırıo dedi

hayatım hiç üzülme sütüm yok diye bebek nekadar emerse okadar sütün çoğalır kendini aç bırakma canın istemese bile 1 2 lokma ye ve üstüne birbardak su iç bolbol da sıvı almaya devam et

canım valla ben humanaya süt mucizesi diyorum günde 3 yada dört bardak içiyorum 2.5 tatlı kaşığı falan koyuyorum su bardağına ve ılık içiyorum...bazen sütümün olmadını hissedince 5 bardağa falanda çıkıyorum..bide günde en az 3 lt su..umarım hemen artar sütün bebişlerimiz sütümüzden mahrum kalmasın

asla sütüm yok diye düşünme bende hep öyle diyodum ama bosuna strese sokmusum kendimi şimdi masallah kızım 1 yasında ve hala emiyo ve mamada hic yemedi :)) ama bide çevrem hep beni iknaya ugrasıyodu sütün var var yetiyo kıza bak kilo alıyo falan heep herkes öyle söylüyodu..ONUN İÇİN EN BASTA BENCE BUNA ENGEL OL..kim olursa olsun DİREKT SÖYLE HAYIR SÜTÜM BEBİŞİME YETİYO DE KIRILIRMI ALINIRMI DÜŞÜNME HİÇ..BEBİŞİN VE SÜTÜN HERKESTEN ÖNEMLİ!!
sonra ;
diğer kızlarında dediği gibi incir,bulgur,rezene,ısırgan otu(ama bunu fazla içme günde 1 fincan yeter),süt,taze m.suları,su iç bol bol..bide dinlenmek ve uyku tabi.. :)

kadın yaşlı kırmakta istemiyorum birazda cahil küçümsededigimden demiyorum ama okumuşlugu bile yok kendi en son çocugu büyüteli yani eşimi 30 sene olmuş öle bölee deiyip duruo ama dediklerinizi yapıyorum herkese çok teşekkür ederim.sanırım birazda uykusuzluktan oluo dogum yaptım yapalı hiç yatmadım daha yanımda kimsem yoktu.kayınvalidem geldi sonra ama oda bi işe yaramıo neyse Allah kerim bakalım.

arkadaşlar benimde durum aynı işe başladığımdan beri sütümde azalma oldu.

Ya sterten ya da sürekli emziremediğim için..

Kayınvalidem de sürekli sütün kesilecek diyip duruyor. Bende var sütüm yetiyo benim filan diye tersliyorum eşimde hak veriyo bana var sütü filan diyor..

Geçen komposto yaptı kayınvalidem iyi geldi ama şu hummanayı bi denicem bakalım inş ii gelir yaa teşekkürler..

200 gr kaynar suya 2 tatlı kaşığı katacaksın cnmm...yanii kutusunda öle yazıyordu bende öle yapıorumm..

arkadaşlar olumsuz düşünmeyin sakın."sütüm yetiyor mu acaba" nın bile sütü azaltabileceğini düşünüyorum.sizi sıkan,geren insanlardan ve cümlelerinden de uzak durun bence.

kimyon ve salep de sütü arttırıo bu arada.kimyonu yemeklerin içine koyabilirsiniz.bi çay bardağı ılık suya 1-2 çay kaşaığı atabilirsiniz.bebeklerimiz bizden süt bekler sadece onlara kulak verelimmm

canım süt gitmez sen emzirmeye devam et o geri gelir benimde kaç sefer bebeğim küçükken bir kaç gün acayip azalıp sonra çoğalmışdı 2 yaşına kadar emzirdim şimdi 2.5 yaşında sıkdımı hala süt geliyor üst işi arz talep meselesi emdikce gelir.Humana iç günde 3-4 kere iç

şekerm al sana süt arttırıcı besin
yarım çay bardağı kadar pekmez
1 çay bardağı su
1yk az olcak şekilde buğday nişastası
yağ
bol ceviz ve susam

tarife gelim
su ile nişastayı öze. tavaya pekmez ve hazırladığın nişastayı karıştıra karıştıra pişir
ayrı tavada yağ koy kararınca 2 yk kadar falan cevizleri bir güzel hafif kavur pembeleşsin kararmasın sakın ,sonra pekmez bir tarafta pişicek ,cevizler bir tarafta .
pekmez olan kaynadımı kapat bir kaseye boşalt hemen.
sonra yağın içindeki cevizi al al kasenin üzerine güzelceee serp bolca
susam da al avucunun tekiyle yarım olcak şekilde serp bacım
sonra otur sen onu bal bastık gibi ye bakalım senin sütün fışkırmıyo napiyo
bunu dene şimdi gece olduğundan tarif böyle aklıma geldi
ben annemi ararım tam olarak tarifi alırım ölcü konusunda çok aşırı katı olmucak bildiğin muhallebiden azcık sıvı olcak.bunu günde bir sefer yap güzelcee ye .üstüne bol su iç
bana dua edersin
bir daha kimsenin yanında emzirmeeee okey

kim olursa olsun kimsenın yanındada sütüm cok deme
ben her dediğimde sıkıntı cekdim soran ollursada idare edıyo işde falan de
bende humana içiyorum iyi geliyo bide ılık ballı süt de bana iiyi gelıyo

Humananın kilo aldırdığını hiç sanmam ben çok zayıflamışdım emzirirken çokda humana tüketmişdim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…