Ben arttirdim. Bende 4. Gününden itibaren sarılığı artınca mama takviyesine başladım. Emzirmeden sonra mama veriyordum 30 CC başlayıp en son her öğün emzirmeden sonra 100 CC ulasmistim 2. Ay kilo kontrolünde 1700 Gr alınca mama yi azalttım ilk önce CC sonra öğün şeklinde. O 2 ay içinde yaptıklarım , uzun uzun emzirme seansları hatta uygulama indirmiştim emzirme ile ilgili sağ sol süre tutuyordum 40-45 dk tek meme sonra öbürü. Bu döngü gece gündüz hiç aksatmadan 2-3 saatte bir bazen 1 saatte oldu. Hatta burayada yazmıştım kim demiş her annenin sütü bebeğine yeter diyeolmuyor işte diye . Sonra kampa soktum kendimi. Çünkü emzirmeyi çok istiyordum. Biberon kullanmadım bazen geceleri sarilikdan uyanmayinca biberon verdim bir kaç kere. Ama mutlaka emmedigi zamanda sağımı gece gündüz atlamadim zaman uzatmadim . Emzirme sonrası sağım yapıyordum . Çıkanı görünce ağlıyordum. Fakat bir yazı okudum. Artıp artmadogini sağımla anlayamayız çünkü en iyi makina bebektir. Ten tene temasla ekstra sütte iniyor ozaman aralığında sağımla olmuyor böyle. Ayrica ne biliyorsun atmadığını belki emzirme sırasında bebek emiyor artan sütü. Bu şekil ölçme olamaz bunu öneren emzirme danışmanı da hiç birşeyi bilmiyormuş. Ayrıca mama öyle pat diye kesilemez dediğim gibi azar azar emzirme süresi şıklığı uzatılacak sağım yapılacak süt artacak moral burda en önemlisi sonra su 3-4 litre tahin tükettim ceviz yulaf kuru meyveler yeşil soğan dere otu , alkolsuz bira mayası e bebekte var. bu uğurda çok kiloda aldım dikkat edince hepsini verdim . 2 aydan sonra ilk bir aylık süre sonra kontrolde 550 Gr almıştı hemşire olsun sen mamayi azaltmaya devam et dedi sık sık emzir. diğer aylarda kilo alımı hep arttı 60-650-700-750-800 şeklinde azalması gerken aylarda bile hep arttı .2. aydan sonra günde 8 -7-6 3-2 1 derken 6 aya kadar günde 2-3 bazen hiç vermedigim oldu bu birazda benim içim rahat etsin diye veriyordum. 60 CC sinirimdi hep 60 CC verdim ve sık sık emzirdim.Emzirme sonrası Çok huysuzlanirsa uyumazsa 60 yapıyordum . Ek gidayla onuda kestim Şuan 22 aylık sütten kesme zamanı aklıma geldikce bu çabalarım aklıma geliyor ve çok hüzünleniyorum.
Benimde memelerim küçük 6 aya kadar sık sık emdi 30dk-1 saatte bir ne zaman isterse verdim. Saat zaman tutmadım. Gecede çok sık uyanirdi emerdi. Şuan bile yemekden sonra anne yat meme diyor. Sadece meme açlık değil onlar için güven sıcaklık anne sevgisi gibi. Bilmiyorum yada ben çok duygusalim. Bu konuda..