• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Süt alerjisi, laktoz intoleransı

sasasa12

Yeni Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
2 Ocak 2025
12
5
1
28
Merhabalar, bebeğim neredeyse iki aylık. 2440 gr doğdu. Sadece anne sütüyle besleniyor. İlk ay kilo alımı gayet iyiydi. 25 aralıkta 4600, bugün yani 7 ocakta 4700 çıktı kilosu. İnanılmaz gazlı bi bebek. Biogaia kullanıyoruz. Gazını çıkarıyor ama çıkarana kadar iki büklüm oluyor yavrum ama sorunumuz bitmek bilmeyen gaz. Rahat uyuyabilsin diye 3 gün üst üste banyo yaptırdığımızda( ilk gün şampuan kullandık diğer iki gün sadece su ile) sırtından kollarına tavuk derisi görünümü oldu ve dokununca çok garip bi hissi vardı biraz göğsünde de vardı bunlardan. Steroidli krem kullandık iki gün geçti. Bugün doktor süt aletjisinden şüphelendi. Her emzirme öncesi kullanmam için laktaz enzimi içeren bi damla verdi. Eğer rahatlatmazsa diyet yapacağım. Kakası da gaz problemleri başladığından beri sanırım mukuslu gibi. Yuttuğu bakgamları kakayla atıyor sanıyordum ama alerjiyle ilişkili olabilirmiş. Bu durumu yaşayanlar ne gibi yol izlediler anlatabilirlerse sevinirim. Tekrar tekrar konu açmış olmayayım diye ikinci sorunumuz da oğlumun birisi yanında olmadan uyumaması. Ne yemek yapabiliyorum ne yiyebiliyorum ne temizlik yapabiliyorum tuvalete dahi yarım yamalak gidebiliyorum. Kucakta mışıl mışıl acıkana kadar uyuyan minik beşiğe koyduktan max 5 dk sonra ağlıyor. Battaniyeyi rulo yaptım kucaktaymış gibi sarıp sarmaladım kundak yaptım üzerimden kıyafetimi çıkarıp yakınına koydum yatacağı yeri ütüyle ısıttım sıcakken koydum ama nafile. İlla o ten temasını istiyor çocuk. Doktor kucağa alıştırmışsın dedi. Ama bazıları da kucağa alışmaz bilmem kaç aya kadar, güvenli bağlanma için ten teması önemli diyor. Bu konuda ne yapabilirim yaşayan varsa çünkü 16. Haftada işe döneceğim her şey daha da zor olacak tavsiyelerinize ihtiyacım var canım annelerim

Bebek yeni doğmuş sizden ayrıldığının farkında bile değil, daha 2 aylık bebegi kucağa alıştırmışsın diyen doktoru da ilk defa duydum sanki 65yaş üstü komşu teyze. Bebeğiniz çok küçük alışkanlık kazanacak yaşta değil ki 🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️

Gaz sancıları 4-5 ay gibi hafifler.
2. Bebeğime emzik vermiştim beni biraz rahatlattı. İşe dönüş zamanınızda da uyku eğitimi alabilirsiniz. Sizin için çok iyi olur.

Alerjisi için diyet yapmadan kremle geçtiyse bence bir alerjisi yoktur kuruluktan falan olabilir, benim bebegimde alerjik bir fıstık tanesi yesem kıpkırmızı oluyor.

Bebek yeni doğmuş sizden ayrıldığının farkında bile değil, daha 2 aylık bebegi kucağa alıştırmışsın diyen doktoru da ilk defa duydum sanki 65yaş üstü komşu teyze. Bebeğiniz çok küçük alışkanlık kazanacak yaşta değil ki 🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️

Gaz sancıları 4-5 ay gibi hafifler.
2. Bebeğime emzik vermiştim beni biraz rahatlattı. İşe dönüş zamanınızda da uyku eğitimi alabilirsiniz. Sizin için çok iyi olur.

Alerjisi için diyet yapmadan kremle geçtiyse bence bir alerjisi yoktur kuruluktan falan olabilir, benim bebegimde alerjik bir fıstık tanesi yesem kıpkırmızı oluyor.
Emzik tutmuyor şaşkaloz. İnşallah dediğiniz gibi sadece normal gaz sancısıdır ve ilerleyen aylarda geçer. Peki artık onu doğurduğumun farkına ne zaman varır acaba cidden ona da yazık bana da, kanguruda uyurken bişeyler atıştırıyorum ayakta, ekmek kırıntıları yüzüne fln düşüyo çok üzülüyorum 7 24 yapışığız resmen

Emzik tutmuyor şaşkaloz. İnşallah dediğiniz gibi sadece normal gaz sancısıdır ve ilerleyen aylarda geçer. Peki artık onu doğurduğumun farkına ne zaman varır acaba cidden ona da yazık bana da, kanguruda uyurken bişeyler atıştırıyorum ayakta, ekmek kırıntıları yüzüne fln düşüyo çok üzülüyorum 7 24 yapışığız resmen
Gerçekten kendimi gördüm yapışıklık konusunda 😂, takipteyim ☺️.

Gaz konusunda ben çok uzun süre sabrettim bebeğim 2 ay 14 günlük ve bir süre önce uykuya direnç başladı (uykuyu sevmesine rağmen) doktorum bir de gazı deneyelim huzursuzluk devam ederse gelin muayene edeyim dedi. Damla olarak Vicol verdi dün akşam ilk defa kullandım ve işe yaradı bence huzursuzluğu için. ( uyurken çıkartıyor veya gevşemişken, uyanıkken çıkartmıyır gaz). Belki biliyorsunuzdur gaz damlası çeşitleri de var bia gaita kültür bakteri içeriyor, benim kullandığım bitkisel içerikli. Size o türü yaramamış olabilir.

Son düzenleme:

Gaz konusunda ben çok uzun süre sabrettim bebeğim 2 ay 14 günlük ve bir süre önce uykuya direnç başladı (uykuyu sevmesine rağmen) doktorum bir de gazı deneyelim huzursuzluk devam ederse gelin muayene edeyim dedi. Damla olarak Vicol verdi dün akşam ilk defa kullandım ve işe yaradı bence huzursuzluğu için. ( uyurken çıkartıyor veya gevşemişken, uyanıkken çıkartmıyır gaz). Belki biliyorsunuzdur gaz damlası çeşitleri de var bia gaita kültür bakteri içeriyor, benim kullandığım bitkisel içerikli. Size o türü yaramamış olabilir.
Pardon, yarıyor demişsiniz. Laktoz damlası mantıklı bir bakış açısı, gaz olmadan yok etmek için. Benimki kas kontrolü yapamıyor gibime geliyordu ve sanırım doğru anlamışım :). Zaten bu gazlı bebek diye tabir edilen çoğu bebek laktoza parçalamakta sorun yaşayan bebekler. (Anne sütünde de laktoz var) Bir süre sonra vücutları alışınca gaz problemi kalkıyor.

Süt alerjisi ve laktoz intoleransı aynı şey değil bu arada doktor bunun ayrımına varıyordur umarım. Bazıları dümdüz alerjik mamaya başlatıyormuş çünkü

3aydan sonra farkına varır☺️ sonra da 4. Ay uyku gerilemesi başlıyor etrafındakilerin farkında vardığı için dikkati dağılıyor uyumak istemiyorlar. Emzik tutsaydı bakacak kişi için iyi olabilirdi. Ya da ayakta sallayarak bile uyutmaya alıştırsanız başkası uyutabilir. En iyi fikrim izninizi biraz daha uzatmanız olucak ama boş yapmayayım onu da siz daha iyi bilirsiniz tabi ki 😂

Bi metsil kullandık bir de biogaia, yani gazı çıkarma konusunda bi sıkıntısı yok bence ama dediğim gibi çıkarabildiğinden çok daha fazlası var ve sancı yapıyor, emerken çıkardığı seslerden, kendini sıkıp kasmasından, emmiyorken de çılgınlar gibi ağlamasından hatta bazen sancı nedeniyle uykudan uyanışlarından anlaşılıyor. Mommys bliss denicem bir de. Dün akşamdan beri her emzirmeden önce olamasa da sık sık vermeye çalışıyorum laktaz enzimini. Çünkü bizimki tekte doyana kadar emmiyor, damlayı veriyorum, beş dk emiyor bırakıyor, e yarım saat sonra tekrar emmek istiyor bu defa tekrar damla vermiyorum. E haliyle gazları bitti diyemem ama en azından kendi halinde tatlı tatlı çıkarabiliyor gibi geldi bana. Acı elma yağı ve kimyon tohumu da aldım. Bütün tuşlara basıyorum inşallah geçer amin

Back