Bebek Beslenmesi süt alerjisi (kaka resmi var)

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

nymphedoraa

❤️
Kayıtlı Üye
24 Mayıs 2017
818
1.547
30
merhaba bebeğim 4 hafta önce köpüklü kahverengi sulu kaka yapmaya başlamıştı gürültülü daha sonra kırmızı sulu yapmaya başladı hafif kanlı görünce de a götürdüm rota virüs çıktı konusunu da açmıştım anne sütü çok az alıyordu şimdi hiç yok kesildi sütten neyse o günden beri sulu kaka yapıyordu ama gelişiminde VS Bi problem olmadığı sürece sıkıntı yok demişti Dr taki 3 gün önceye kadar bir anda aşırı gaz sancısı ve aşırı bağırsak hareketi başladı yavrum karın ağrısından kıvranıyordu bu arada aptamil 1 ile golden goat kullanıyordn 3 gün öncesindede internetten aptamil aaldm büyük kutu daha uygun oluyor diye kırmızıbeyazeczane diye Bi sitede o gün başladı problem tesadüfü bilmiyorum ve 3. gün sonunda yine kanlı kaka yaptı kanlı derken nokta şeklinde küçücük bayram dolayısıyla Dr da yok Bi şekilde Bi tanıdığımız prof bir Dr a yönlendirdi süt alerjisi olabilicrğini ve neocate kullanmamızı söyledi dün aldık kullanmaya başladık gazımız azaldı kaka bu öğlene kadar yapmadık öğlen biraz bulaşık şeklinde yeşil kaka yapmış tabi beslenmeside eskiye göre azaldı bez sayısında idrarımızda.. benm sorum şu sizde süt alerjisi belirtileri nasıldı iki kez kanlı kaka olunca süt alerjisi mi demek.. benm araştırmalarıma göre kızımın belirtileri daha çok laktoz intoleransına daha çok benziyor çünkü sindirim sistemi dışında pek mi reaksiyon yok.. alerjili bebek anneleri sizlerde durum nasıldı? kakasında ekliyorum belirttim başlıkta midesi bulanan girmesin

Benim bebeğimde süt ve çoklu besin alerjisi var. Benim gozlemleyebildigim tek belirti aşırı gaz. Karın agrisi da vardır ama yavrum anlatamıyor tabi. Bir de dokunan yiyecekten sonra bir kaç kez ishal kaka yapar, ardından kıvam koyulasir.

Sadece neocate ya da pregomin as ile bir süre devam edin. Bebeğiniz iyileştikten sonra doktora danışarak laktaz damlasiyla herhangi bir mama verin. Laktoz intoleransi ise damlayla birlikte verdiğiniz mama dokunmaz. Dokunuyorsa alerjidir.

Hemen ertesi gun alerjik besin etkisini gosteriyor mu ben hala neye alerjisi oldugunu anlayamiyorum 5.5 aylık bebegim 3 aydir mukuslu kaka yapiyor ve nokta seklinde kanda gordum kakasinda bi kac kez

Üzerinden çok vakit geçmiş ama başka birinin işine yarar diye yazıyorum . Bebeğim ilk doğduğunda sütüm olmadığından mama verdim yavrum hem çıkaramıyor çıkardığı da tıpkı bunun gibiydi doktora gösterdik mamayı değiştirin dedi sorun biraz azaldı. Markası kalitesi önemli değil değişmekte fayda var. Piyasanın en pahalı mama yaramadı organik mamalardan birini verdik bizim sorun çözüldü . Doktorunuza danışın o sizi yönlendirecektir tabi

mamnın kailtesi önemli ki mamanın en önemli özelliği anne sütüne yakınlığıdır , organik demek anne sütü yakınlığı değilidr

Hemen ertesi gun alerjik besin etkisini gosteriyor mu ben hala neye alerjisi oldugunu anlayamiyorum 5.5 aylık bebegim 3 aydir mukuslu kaka yapiyor ve nokta seklinde kanda gordum kakasinda bi kac kez
Benim kızımda öyle canım. Süt alerjisi olabilir. Diyete başla bir hafta on gün takip et şikayetler sürüyor mu diye. Ben sütlü bişey yediğim günün ertesi günü çocuğum sancıdan kıvrım kıvrım kıvranıyor.

mamnın kailtesi önemli ki mamanın en önemli özelliği anne sütüne yakınlığıdır , organik demek anne sütü yakınlığı değilidr
Dediğim yanlış anlaşıldı pahalı mama iyidir diye anlaşılmasın demek istemiştim. Tek marka mama ile kalmayın demek istedim çocuğun bünyesinin hangisini kabul edeceği belli olmaz demek istemiştim.

Merhaba, durumunuz bizimkiyle aynı. Bizde de sadece mukuslu kaka ve noktacık şeklinde kan oluyordu. Onun haricinde döküntü vs yoktu. Bende bu deneyimlerimi bizimle aynı sıkıntıları yaşayan annelerle paylaşmak adına bir youtube kanalı açtım. Kızım şu an çok şükür iyi yaklaşık 25 gündür hiç kan ve mukus olmadı. Yaşadıklarımızı dinlemek isterseniz linki paylaşıyorum. Ayrıca alerjik bebekler ve anneleri için yemek tarifleri de yer alıyor kanalda.

Son düzenleyen: Moderatör:
Benim küçük oğlumda da süt alerjisi çıkmıştı.
15 günlükken aynı fotoğraftaki şekilde kaka gördüm.
O günün ertesi günü zaten doktor randevumuz vardı, randevuda sorunu dile getirdim.
Tesadüfen yine bezine yapmıştı ve doktor süt alerjisi bu dedi.
Süt ve süt ürünlerini kesmeniz gerek dedi.
Sadece emdiği için, benden geçiyordu o yüzden alerjik reaksiyon göstermişti.
Sonra süt alımı azaldığında mamaya ihtiyaç duyduğumuzda, doktorumuz rapor yazdı.
Neocate kullandık bizde, aylarca.

Dönem dönem test ediyordum, alerjisi devam ediyor mu diye.
Mesela peynir yiyordum, sütlü tatlı yiyordum ve bekliyordum.
Aynı gün veya ertesi gün yine kanlı kaka çıkıyordu.

Bir çok hastaneye gittim bu konuda, araştırma hastanelerine özellikle.
Doktorlar endişe etmememi söylemişlerdi o zaman.
Kimi çocuğun bünyesi bunu 5-6 aylıkken yeniyor, kimi çocuk 6 yaşına kadar yenemez demişti.

Süt alerjisinin neden oluştuğunu, neyin geçirdiği hala bilinmeyen bir durum.
Bünye bağışıklık gösterdikçe sanırım yeniyor bunu. Bende bilmiyorum net olarak sebebini gerçekten.

Nitekim şu anda 2 yaşında, her akşam yatmadan sütünü içiyor yavrum.
Hamd olsun biz 6 aylıkken yedik bu sorunu.
Ancak daha ileri yaşlarda bile bu alerji ile muhattap olan çocuklar var, bu da zor bir süreç.
Çünkü hemen hemen herşeyde süt ve türevi katkılar mevcut.

Bunu yaşayanlara tek tavsiyem, çok strese girmeden bu süreci atlatmanız.
Beni zamanında çok strese soktular malesef ki, ancak kısa zamanda yendik.

Link yok..?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…