Kızlar merhaba bir arkadaşım için bebeğini emziren ve süt alerjisi olan annelerden yardım istiyorum. Arkadaşım gerekli kan tahlillerini yaptırdı. Doktor emin olamadı ama yediklerine dikkat et dedi. Şimdi bu dönemi geçirmiş geçirmekte olan annelerin nasıl beslendiği ve arkadaşımın neler yapabileceğine dair bilgilerinizi paylaşırsanız çok sevinirim. Şimdiden teşekkürler
Milena, tahlil yapamadi emin olunamadi diye birsey yok once onu bi netlestirelim.
Sadece kan degil, gaita, bulasma, ayristirma testleri vs yapilmali.
Arkadasinin bebegi neler yasiyor onu da tam anlatman gerekiyor.
Ankara'daysa ya da gelme imkani varsa Ankara'ya Hacettepe Üni Cocuk hastanesi Gastroentroloji bolumunden randevu alsin. Bastan sona olabilecek her hastaliga bakilmali. Cunku sut alerjisi sanilip, kisa surede cok riskli boyutlara donusebilecek rahatsizliklar var.
Oyle aman alerjiymis diye gecistirilecek bir hikaye degil bebekte sut alerjisi.
Bunlar disinda bebegimde anne sutune alerji teshisi konmustu baska bir hastanede mamayla beslemem icin rapor dahi cikartilmisti.
Ben mamayla beslemek istemedigim icin Hacettepe'nin kapisini calmistim. Bebegime sut alerjisi teshisi kondugunda 18 gunluktu.
Gunde 8 kez asiri civik kaka yapiyordu.
Kakasinda kan ya da mukus cikiyordu ama her seferinde cikmiyordu. Sarilik degerleri tehlikeli degildi ama dusmuyordu bi turlu.
Çok teşekkür ederim. Sizede geçmiş olsun evet zor bi süreç arkadaşım forumuda kullanamıyor yardımcı olmak istedim. Zor bir durumdaBir aralar sadece patates zeytin soğanla yulaf kuzu eti koymasi mantar yesillik türevleriyle beslendim surekli karbonhidrat almaktan kilo aldım cok zordu diyete giren annelere Allah yardım etsin.3 yasina girecek kizim hala diyetteyiz kirmizi meyveler domates ve fermente olmayan süt ürünleri de yasak beni psikolojik olarak cok yipratti cocuk makarnayi bile anne yiyebiliyorum dimi diye sorarak yiyor bol sabir diliyorum
Merhabalar öncelikle çok teşekkür ederim ilk sinek ısırığı gibi vücudunda benekler cıktı sonra bu benekler enfekte oldu göğsünde kalcasında çıkmaya başladı doktora götürdüm kan tahlilleri istedi kan tahlilleri temiz cıktı 1 yaşına kadar testler net sonuç vermez dedi alerjik gibi gözükmüyor ama olatabilir dedi şunalık çiğ süt ve dana etini yeme bukadar az kızarıklığa diyet vermiyorum dedi doktor net konuşmadı çıkan kızarıklıklar söndü şu an yara gibi kuruyor vücudundakilerde geçti dün tekrar kızarıklık cıktı vücudundan kakasında hiçbirşeyde bi problem yok sadece huzursuz sürekli bu yüzden şüphelendim tekrardan ilginize teşekkür ederimMilena, tahlil yapamadi emin olunamadi diye birsey yok once onu bi netlestirelim.
Sadece kan degil, gaita, bulasma, ayristirma testleri vs yapilmali.
Arkadasinin bebegi neler yasiyor onu da tam anlatman gerekiyor.
Ankara'daysa ya da gelme imkani varsa Ankara'ya Hacettepe Üni Cocuk hastanesi Gastroentroloji bolumunden randevu alsin. Bastan sona olabilecek her hastaliga bakilmali. Cunku sut alerjisi sanilip, kisa surede cok riskli boyutlara donusebilecek rahatsizliklar var.
Oyle aman alerjiymis diye gecistirilecek bir hikaye degil bebekte sut alerjisi.
Bunlar disinda bebegimde anne sutune alerji teshisi konmustu baska bir hastanede mamayla beslemem icin rapor dahi cikartilmisti.
Ben mamayla beslemek istemedigim icin Hacettepe'nin kapisini calmistim. Bebegime sut alerjisi teshisi kondugunda 18 gunluktu.
Gunde 8 kez asiri civik kaka yapiyordu.
Kakasinda kan ya da mukus cikiyordu ama her seferinde cikmiyordu. Sarilik degerleri tehlikeli degildi ama dusmuyordu bi turlu.
Kucuk bebekte tahlildense deneme yanilma ile tespit edilebiliyor. Cok kucukken kan testinde cikmayabiliyor. Ek gidaya gecince deri testi yapmisti bize doktorumuz. Deri testi daha guvenilir sonuc veriyormus.Kızlar merhaba bir arkadaşım için bebeğini emziren ve süt alerjisi olan annelerden yardım istiyorum. Arkadaşım gerekli kan tahlillerini yaptırdı. Doktor emin olamadı ama yediklerine dikkat et dedi. Şimdi bu dönemi geçirmiş geçirmekte olan annelerin nasıl beslendiği ve arkadaşımın neler yapabileceğine dair bilgilerinizi paylaşırsanız çok sevinirim. Şimdiden teşekkürler
Cevabınız için teşekkürler. Makarna yı glutensiz mi alıyordunuz?Kucuk bebekte tahlildense deneme yanilma ile tespit edilebiliyor. Cok kucukken kan testinde cikmayabiliyor. Ek gidaya gecince deri testi yapmisti bize doktorumuz. Deri testi daha guvenilir sonuc veriyormus.
Ben siki bi alerji diyeti yaptim. Sebze, makarna, pirinc, kurubaklagiller ve kuzu eti yiyordum. Iceriginde yumurta da olabilir makarnanin. Onu da tepkiye gore deneyip gormek gerekebilir. Paketli urunlee yok. En onemlisi kalsiyum takviyesi.
Hayir gluten diyeti yapmadim, normal makarna aldim. Ankara makarnada yumueta yok onu tercih edebilirsiniz olasi yumurta alerjisine karsiCevabınız için teşekkürler. Makarna yı glutensiz mi alıyordunuz?
Çok teşekkürlerHayir gluten diyeti yapmadim, normal makarna aldim. Ankara makarnada yumueta yok onu tercih edebilirsiniz olasi yumurta alerjisine karsi
Çok teşekkürler inşallah sizde atlatmışsınızdır7bucuk aylik oglum var. 2.ayinda mukuslu kaka ile sut alerjisi olabileceği soylendi ve diyete girdim 1 ay onceye kadar sut ve sut urunu iceren hic bisey tuketmiyordum 1 aydir diyet acma donemindeyiz cok sukur şuana kadar sorunsuz geldik sira ogluma sut urunleri vermekte. Cok zor bi donem ne yiyecegimi sasirmis haldeydim herseyde sut türevi oldugu icin resmen iskence gibiydi cok kilo verdim buna ragmen emzirmeye devam ettim asla dayanamıyorum mamaya gecelim demedim. Karbonhidrat et balik tavuk agirlikli beslenmeye çalıştım bi sure sonra artik hic bisey yiyesim yoktu istahimda gitmisti. Ayni seyleri yemekte keyif vermiyordu. Kolayliklar diliyorim süreç zor ve biraz yipratici insallah atlatir ufak bebis bakalim oglum da gectimi bende onu bekliyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?