Çocuk Hastalıkları Süt alerjisi belirtileri nelerdir

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

Peygim

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
6 Ekim 2019
38
5
34
Merhaba 1,5 aylik kizim var 20 gundur ishal ama sayi olarak gunde en fazla 5 kere yapiyor başlarda su gibiydi kakasi ama suan biraz yogun olmakla birlikte icinde tanecikler var yani su gibi degil test yapildi amip cikti antibyotik kullandi ve bir hafta sonra testler yenilendi temiz cikti. Ilk gunden buyana anne sutu ve mama ile besleniyir. Ishal henuz gecmedi ve memeyide bes dakikadan fazla emmiyor kendini geriye atiyor biberona alistgi icinmi bilmiyorum yada sut alerjisi olabilir mi bilgisi olan var mi

Belki içtiği mamadan da olabilir. Değiştirmeyi denedin mi? Süt alerjisi tam tersi olur, kanlı dışkı, kabızlık, deride döküntü, ciltte kızarıklık, vs. Yani anne sütü alan bir bebek ishal olamaz.

mamayı değiştir, kabul etmiyor bunu demek ki.

Cok mama degistirdik aptamil hn25 yine aptamilin inek sutu alerjisi icin gelistrilmis mamasi suanda evolvia deniyoruz yani pure kivaminda bir kaka olmuyor gastroentolejiye yonlendirildi ama yasadigimiz srhirde yok ozur diliyerek kaka fotosunu ekliyorum belki normaldir buyutuyorda olabilirim

Eklentiler

• 20191005_154803.jpg
    20191005_154803.jpg
    108,8 KB · Görüntüleme: 4.710
Canım alerjide aşırı kusma oluyor egzma tarzı pişik ler oluyor. Kanlı mukuslu kaka oluyor. Senin yolladığın fotoğrafa göre gayet sağlıklı bebek kakası gibi geldi. En iyisini doktor bilir tabş

Canım alerjide aşırı kusma oluyor egzma tarzı pişik ler oluyor. Kanlı mukuslu kaka oluyor. Senin yolladığın fotoğrafa göre gayet sağlıklı bebek kakası gibi geldi. En iyisini doktor bilir tabş
Bahsettiginiz belirtiler yok doktor sadece biraz sivi gastroentolejiye gosterin istersrniz dedi tesekkur ederim cevaplarniz icin

Bahsettiginiz belirtiler yok doktor sadece biraz sivi gastroentolejiye gosterin istersrniz dedi tesekkur ederim cevaplarniz icin

Yine de inek sütü tüketme istersen için rahat etsin diye canım. Zaten gaz yapıyor bebeklere

Sut ve sut utunleri tuketmiyorum ama yeterli mi
Yine de inek sütü tüketme istersen için rahat etsin diye canım. Zaten gaz yapıyor bebeklere
Sut ve sut urunleri hazir gida tuketmiyorum ama yeterli mi ornegin kirmizi et yani ne yiyecegimi de bilemiyorum

Sut ve sut urunleri hazir gida tuketmiyorum ama yeterli mi ornegin kirmizi et yani ne yiyecegimi de bilemiyorum

Alerji yoksa zaten tüketebilirsin canım. Sütü de sırf gaz yaptığı için tüketme demiştim. Tahin bulgur brokoli karnı bahar mandalina portakal da gaz yapabilir tüketme demişti doktorum. Ben bir de yer fıstığı yediğimde çocuğuma dokunduğunu fark ettim ve bıraktım.

Tamam tesekkurler sizinde bebeginiz fotograftaki gibi mi kaka yapiyor acaba

Cok tesekkurler icim rahatladi ilk cocugum oldugu icin tecrubesizlikle bazi seyler abartabiliyor insan sanirim bebisinizi opuyorum saglikla buyusun

Ne demek canım. Sağolasın sen de sağlıcakla büyüt inşallah kuzunu😘
Meme reddi için ağzının içinde pamukçuk var mı diye kontrol edebilirsin. Hatta önlem olarak karbonatlı suya batırılmış gazlı bez veya temiz bir ince tülbentle ağzının içini temizleyebilirsin. Benim ilk oğlumda pamukçuk olmuştu o yüzden meme reddi yaşamıştık

Merhaba 1,5 aylik kizim var 20 gundur ishal ama sayi olarak gunde en fazla 5 kere yapiyor başlarda su gibiydi kakasi ama suan biraz yogun olmakla birlikte icinde tanecikler var yani su gibi degil test yapildi amip cikti antibyotik kullandi ve bir hafta sonra testler yenilendi temiz cikti. Ilk gunden buyana anne sutu ve mama ile besleniyir. Ishal henuz gecmedi ve memeyide bes dakikadan fazla emmiyor kendini geriye atiyor biberona alistgi icinmi bilmiyorum yada sut alerjisi olabilir mi bilgisi olan var mi
Hep mi bu şekilde yapıyor bence normal görünüyor birde meraktan soruyorum 5 dakikadan fazla emiyormuş neden mama veriyorsunuz 😞

Hep mi bu şekilde yapıyor bence normal görünüyor birde meraktan soruyorum 5 dakikadan fazla emiyormuş neden mama veriyorsunuz 😞
Onceden su gibi yapiyordu sanirim biraz duzeldi ama yine biraz sivi bes dakikadan fazla emmiyor agliyor ve kendini geriye atiyor sagip veriyorum mrcburen yetmediginde mama takviyesi

Onceden su gibi yapiyordu sanirim biraz duzeldi ama yine biraz sivi bes dakikadan fazla emmiyor agliyor ve kendini geriye atiyor sagip veriyorum mrcburen yetmediginde mama takviyesi
Hım anladım benim oğlum üşüttüğü zaman bu şekilde yapıyor üşütüyor falan mı acaba 🙄

Dana eti de yememeniz gerekiyor. Biberonla yerken sıkıntı çıkarmıyorsa onu istiyordur. Biberon vermeyin. Finger feeding diye bi yöntem var. Ben öyle yapmıştım. Hem biberonu bırakmış oluyor hem meme gibi emmiş oluyor. Meme reddi sona eriyor.

Mrb kızlar. Bizimde böyle kakası ya bugün sanki kan vardı biraz perşembe ye randevu aldım alerji doktoruna gideceğiz. 1 aydır süt ve süt ürünleri yemiyordum akşam profiterol yedim sabah böyle oldu :KK43:

Eklentiler

• IMG_20191022_104146.jpg
    IMG_20191022_104146.jpg
    96,8 KB · Görüntüleme: 724
Mrb kızlar. Bizimde böyle kakası ya bugün sanki kan vardı biraz perşembe ye randevu aldım alerji doktoruna gideceğiz. 1 aydır süt ve süt ürünleri yemiyordum akşam profiterol yedim sabah böyle oldu :KK43:
Merhaba kac aylik bebis sadece anne sutu mu aliyor bizde alerji dr gittik diyetteyim ve ozel mama verdi

X