- 25 Temmuz 2013
- 3.822
- 12.043
- Konu Sahibi SusmayanKalem
kızlar deneme çözmüyor musunuz ? ben yazdım denemeleri sizinkileri de öğrenelim bakalım
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Ben hiç çözmüyorum sebebi konuları bitirmememkızlar deneme çözmüyor musunuz ? ben yazdım denemeleri sizinkileri de öğrenelim bakalım
Ben hiç çözmüyorum sebebi konuları bitirmemem
kızlar deneme çözmüyor musunuz ? ben yazdım denemeleri sizinkileri de öğrenelim bakalım
En son 2016 Ygs yi çözdüm ki bundan yaklaşık 3 ay önceydi. Aslında deneme çözmek istiyorum. Elimde pdf olarak var ve çıktı almam gerekiyor. Burada kırtasiyeler çok pahalı, kitapçıdan alsam da en az 25 demişti en son gittiğimde. Şuan elimde sıkışık o yüzden konuları bitirip konu sonu testlerini çözüyorum bir iki tane de soru bankası var. İdare ediyorum.
Canım sen nereden çözüyorsun denemeleri ? İnternet'ten çöz dersen kalem oynatmadığım zaman yapamıyorum. Benim konuya çalışırken yada soru çözerken altını çizmek gibi bir takıntım var Ne yapmamı tavsiye edersin? Deneme olmazsa olmaz mı? Bir de deneme çözsem bilemediğim soruların cevabını sorabileceğim kimse yok. İyi olan derslerim Türkçe ve Sosyal. Diğerlerinde en az 20 30 soru boş bırakıyorum.
Halk eğitim kursuna başvurdum. Ve inanır mısın kurs Şubat ayında başlayabilir dediler. Ygs ye bir ay kala başlayabilirmiş.
Bir ay boyunca haftada bir gün hiç yoktan iyidir ama pek de işe yarayacağını sanmıyorum. Dershaneler milyarlar ister özel ders almaktan hiç bahsetmiyorum bile. Biz bu kadar öğrenme aşkıyla yanarken bu yaptıkları kenarda köşede ölün gibi bir şey.
Dışarıda bir sürü rakibimiz var ve çoğu yıllardır iyi bir eğitim görüyorken, kendime baktıkça umutsuzluğa kapılıyorum. Açık liseden mezun olup, olmayan temelle çabalıyorum. Hiç çıkış kapısı bulamamak da böyle isyanlara sürüklüyor.
Kusura bakma canım bir anda kendimi tutamayıp destan yazdım. Dert köşesi yaptım burayı da
Kizlar ya benim ki biraz marjinal ama sozel dersleri tarih felsefe gibi son 2 veya 3 ay calismak yonunde ben yeni yeni başladım cunku istesekte istemesekte bu dersleri unutuyorum benn. Ama bir kitabin biten konularini kiskandim. Daha yeni kalktim ben bu gun sabah 8 de yatmistim simdi ders calisicam bakalim
Ayrıca bugün ders planı hazırlamak için hocalara geldikten video izlemiştim. Nasıl yol izlememiz gerektiği, hani diyorlar ya Ygs nin %40 Lys nin %60-70 i baz alınıyor. Lys mi daha önemli Ygs mi ikilemi. Yine bu ezber gerektiren konuları şimdi mi yoksa 3-4 ay kala mı çalışmalıyız hepsini ele almışlar. Bana çok yardımcı oldu. Senin de dinlemeni isterim. Linkini bırakıyorum.Kizlar ya benim ki biraz marjinal ama sozel dersleri tarih felsefe gibi son 2 veya 3 ay calismak yonunde ben yeni yeni başladım cunku istesekte istemesekte bu dersleri unutuyorum benn. Ama bir kitabin biten konularini kiskandim. Daha yeni kalktim ben bu gun sabah 8 de yatmistim simdi ders calisicam bakalim
çok teşekürler paylaştığın için bu arada konuları bitirmen süper soru çözüyormusun canımAyrıca bugün ders planı hazırlamak için hocalara geldikten video izlemiştim. Nasıl yol izlememiz gerektiği, hani diyorlar ya Ygs nin %40 Lys nin %60-70 i baz alınıyor. Lys mi daha önemli Ygs mi ikilemi. Yine bu ezber gerektiren konuları şimdi mi yoksa 3-4 ay kala mı çalışmalıyız hepsini ele almışlar. Bana çok yardımcı oldu. Senin de dinlemeni isterim. Linkini bırakıyorum.
Bende unutuyorum canım ama şöyle;
Detayları unutup, konunun genelini biliyorum. O yüzden tüm konuları bitirince mesela ygs tarih hakkında genel bir bilgiye sahip oluyorum. Üstünden zaman geçince detay çıkan soruları yapamadığımda yeniden o bölüme göz gezdiriyorum. Yorum sorularını ise gayet kolay yapabiliyorum.
Ygs türkçeyi dil bilgisi konularından birkaçı hariç bitirdim. Kolay konular sürekli paragraf çözen insan unutmaz bence.
Ama Lys Edebiyat çok zor ve sıkı ezber gerektiren bir ders. Bence 3-4 ay kala bitmez.
O yüzden yavaş yavaş Lys ye başlayıp, Ygs ile paralel götürmek istiyorum.
Eğer çalışacağım ders Tarih gibi konuları birbiriyle bağlantılı değilse;
Zorluklarına ve ezber gerektirip gerektirmediğine göre değer verip yavaş yavaş bitiriyorum.
Bende unutuyorum canım ama şöyle;
Detayları unutup, konunun genelini biliyorum. O yüzden tüm konuları bitirince mesela ygs tarih hakkında genel bir bilgiye sahip oluyorum. Üstünden zaman geçince detay çıkan soruları yapamadığımda yeniden o bölüme göz gezdiriyorum. Yorum sorularını ise gayet kolay yapabiliyorum.
Ygs türkçeyi dil bilgisi konularından birkaçı hariç bitirdim. Kolay konular sürekli paragraf çözen insan unutmaz bence.
Ama Lys Edebiyat çok zor ve sıkı ezber gerektiren bir ders. Bence 3-4 ay kala bitmez.
O yüzden yavaş yavaş Lys ye başlayıp, Ygs ile paralel götürmek istiyorum.
Eğer çalışacağım ders Tarih gibi konuları birbiriyle bağlantılı değilse;
Zorluklarına ve ezber gerektirip gerektirmediğine göre değer verip yavaş yavaş bitiriyorum.
Soru çözmeyi hiç sevmiyorum yaçok teşekürler paylaştığın için bu arada konuları bitirmen süper soru çözüyormusun canım
Soru çözmeyi hiç sevmiyorum ya
Bitirdiğim konuları sorularını genellikle gün içinde yada hafta içinde çözüyorum.
Bir adım atarak bu ay sonuna kadar deneme alıcam.
Konu anlatım izlerken çıkan sorular sayılıyor mu
Bitirdiğim konular sadece sözel o yüzden içi seni dışı beni yakar.
Sayısalım berbat. Matematik temelim hiç yoktu.
O artı eksi muhabbetini bile yapamıyordum. İşlem önceliğini bile unutmuştum desem :)
İlk olarak antrenmanlarla matematik kitabını aldım. Toplama çıkarma ilkokul konularından başlıyor. Bitirdim ortaokul temelimi attım diyebilirim. Tabi kabusum köklü sayılar konusu dışında. ( ne videolar izledim bir sürü kaynaktan öğrenmeye çalıştım yapamadım ) Şimdi antrenmanlarla matematik 2. kitaptayım. Karekök sıfır aldım zor geldi. 40 seansta matematik aldım uğraşınca yapabiliyorum. Köklü sayılar içeren konuları geçtiğim için bölük pörçük çalışıyorum. Geometri ise üçgenin iç açılarını bitirdim. Ama sonra gelen konularda hep köklü sayılar var Kenarda bekliyor öyle. Kimya birazcık anlıyorum. Fizikte çok çok zorlanıyorum. En kötü dersim diyebilirim. Biyoloji ezber olduğu için mutlu mesut geçiniyoruz.
Dipnot: Ben yamulmuyorsam 2012 başında 9. sınıfı bıraktım şimdi 2017 ye giriyoruz. Çok uzun zaman geçti ve ben her şeyi unuttum. O zamanlar iyiydi derslerim matematik de yapardım sayısal da. Şu ansa isyaaan
Ben geçen sene giridğim için biliyorum bir çoğunu zaten . Benim felsefem biraz sağlam o yüzden sıkıntı yok geçen sene lys tarihten de 32 net yapmıştım birazda ona güveniyorum çalışmamakta :)) öyle yani
Ama geçen sene ygs matta 25 neti gören ben bu sene 8 nette takılı kaldım
Gayet güzelmiş netlerin temelin var sonuçta sınava doğru kitabı hatmetsen yeter o zaman. Matematik için yorum yapamayacağım maalesef.
Ben de yazın 2016 ygs yi dakika tutarak aynı sınava girmiş gibi çözmüştüm sonuçları yazayım
türkçe 4 yanlış 34 doğru
sosyal 2 yanlış 29 doğru
Matematik 0 yanlış 7 doğru
Fen 0 yanlış 10 doğru
yapamayacağım sorulara hiç dokunmadım boş bıraktım sence nasıl
How? nasıl nasıl nasıl üstlü sayıları bile zor yapıyorum hele üstlü sayılarda toplama çıkarma, üstlü sayının üssünün üssü bölme çıkarma çarpmacanım köklü sayıları üslü sayılara çevirerek çözebilirsin
Teşekkür ederim umut verdin bana :) Ben ygs 4 ten zihinsel engelliler öğretmenliğini istiyorum ama tüm lys sınavlarına da gireceğim. Amaç seçeneğim bol olsun.çok iyi ygs için en mantıklısı bu ... ben fen çözmüyorum :))
üstlü sayıları iyi öğren köklü sayılar üstlü şekilde yazılabiliyor bu sayede daha rahat yaparsın .How? nasıl nasıl nasıl üstlü sayıları bile zor yapıyorum hele üstlü sayılarda toplama çıkarma, üstlü sayının üssünün üssü bölme çıkarma çarpma