susmayankalem ve yoldaşlarının üni. kazanmak için ne yaptım topiği

Bu akşam akrabamızın oğluna ders vermesi için görüşmeye gittik. Tm öğrencisi ve şuan lise 3te. En azından harçlık parası çıkar o kadar büyük bir bütçe ayıramayız. Daha ücreti de konuşmadık. Sizce nasıl bir rakam belirlenmeli?

hiç anlamam gerçekten sadece öğrenci sayısı filan etkiliyor diye biliyorum :) Onların kendi algoritması var :KK66:

hiç anlamam gerçekten sadece öğrenci sayısı filan etkiliyor diye biliyorum :) Onların kendi algoritması var :KK66:
Yok kız öğretmen değil bu tm öğrencisi lise 3 teki akrabamız ders vericek bana. Yoksa özel öğretmene para mı yetişir. Haftada bir gün sorularımı eksik konularımı çalıştıracak. Aslında gerek yok diyorlar ama hiç bişey vermeden de karşılığında sürekli bana bunu anlat, anlamadım ben falan diyemezsin. Harçlık gibi çok olmasa da bir ücret vericez. Ama onlar da tutup şu kadar verin demezler. Sizce doğrusu ne kadar?

Yok kız öğretmen değil bu tm öğrencisi lise 3 teki akrabamız ders vericek bana. Yoksa özel öğretmene para mı yetişir. Haftada bir gün sorularımı eksik konularımı çalıştıracak. Aslında gerek yok diyorlar ama hiç bişey vermeden de karşılığında sürekli bana bunu anlat, anlamadım ben falan diyemezsin. Harçlık gibi çok olmasa da bir ücret vericez. Ama onlar da tutup şu kadar verin demezler. Sizce doğrusu ne kadar?

Aylık 20 25 lira durumunuz varsa 50 lira iyi olur yani :)

Haftada bir gün için bu fiyatı düşünüyordum bende. Aylık çok az kalmaz mı 20 25 hatta 50 bile az gibi geliyor. Çünkü sadece matematik değil iyi olduğu tüm sayısal derslerden gösterecek ve uzun sürer sanırım. Öyle bir saatlik değil de daha çok öğleden akşama kadar çalıştırsa diyorum. Bu şartlarda ayda 150 nasıl?

Canım önceki yazılarımda şuan deneme alamam demiştim ona göre yazmış olabilirsin. Açıklık getireyim ayın 17 sinde gelecek bir para var da onu bekliyoruz. Gelir giderleri hesapladık. Ailemin bana ayırabildiği para en fazla 250. Bunun içinde kitap, deneme işte bu danıştığım özel ders ve ufak tefek harcamalarım var.

Canım önceki yazılarımda şuan deneme alamam demiştim ona göre yazmış olabilirsin. Açıklık getireyim ayın 17 sinde gelecek bir para var da onu bekliyoruz. Gelir giderleri hesapladık. Ailemin bana ayırabildiği para en fazla 250. Bunun içinde kitap, deneme işte bu danıştığım özel ders ve ufak tefek harcamalarım var.
şimdi canım sen durumu karşındakine anlat . Hem sana hangi denmeleri veya kaynak kitapları filan konuşursun hemde de ki haftalık 40 lira nasıl 4 haftaya çarpınca 160 tl oluyor :KK66:

şimdi canım sen durumu karşındakine anlat . Hem sana hangi denmeleri veya kaynak kitapları filan konuşursun hemde de ki haftalık 40 lira nasıl 4 haftaya çarpınca 160 tl oluyor :KK66:
Teşekkür ederim canım çok sağol. Bir de bugün bunları yaptım tarzında ilerlemelerini bizimle paylaşabilir misin? En ufak 5 6 soru bile yapsan burada okuyunca yaptıklarınızı şevk geliyor bana

Yada herkes günlük hedeflerini yazsa, diğerleri de günlük hedeflerini bitirdin mi diye sorarak teşvik etse, destek olsa ne dersin?

Bugünkü hedeflerim
Anlatmaya Bağlı Metinler 8 sayfa + 35 soru
Coşku ve Heyecanı Dile Getiren Metinler 8 sayfa + 22 soru
Birinci Dünya Savaşı 8 sayfa+ 24 soru
Hücre Zarından Madde Geçişleri 7 sayfa +37 soru
Tüm bunları bitirip vaktim kalırsa hocalara geldikten mat, fizik, kimya, biraz dil bilgisi izlemeyi düşünüyorum.
Ayrıca 150 sayfalık Kürk Mantolu Madonna'yı bitirip özet çıkarmalıyım.
Şuan 50. sayfadayım ve 2 sayfa yazdım.

Olur benim icin fark etmez cografyadan1 konu bitecek matematikten üstlü sayılara tekrardan bakacağım 1 tane ygs matemati senemesini yazarak çözeceğim iste öyle

bir yarım saate başlayacağım ama kafa zum şuan :KK43: . Kızlar sizce ben bu sene kazanmaz mıyım ya ? okul puanım kırılmayacak :KK43: Babam sürekli moralimi bozuyor :KK43:( hiç birini görmek istemiyorum

bir yarım saate başlayacağım ama kafa zum şuan :KK43: . Kızlar sizce ben bu sene kazanmaz mıyım ya ? okul puanım kırılmayacak :KK43: Babam sürekli moralimi bozuyor :KK43:( hiç birini görmek istemiyorum
Sözel derslerin baya güzel ayrıca matematikte de en son bi atak yapmıştın. Başarının yolu inanmaktan geçer. Umudunu hiç kaybetme. Bunlar en fazla bir hafta devam eden depresyon halleri herkeste ara ara olur. Ben böyle karamsarlığa düştüğümde bir iki gün ara verip hoşlandığım şeyleri yapıyorum. Dizi izle biraz kitap oku yürüyüş yap kafan dağılsın. Zaten bir süre sonra vicdan yapıyorsun bugün çalışmadım diyerek. Önce kendine güven ben yapabilirim, elimden geleni yapacağım de. Duygu durum değişiklikleri bende çok oluyordu hatta bir ara antidepresan bile kullanmaya başlamıştım. Çıkış yolu arıyorum. Tanıdık yada çalabileceğim her kapıyı çalmaya yardım almaya bakıyorum ders bakımından. Bana sorarsan eski öğretmenlerinle sürekli görüş ve en önemlisi rehberlikçi ile konuş bütün bu sorunlarını. Ben rastgele diplomamı almak için gittiğim halk eğitim merkezinde öylesine rehberliğe gireyim sorularımı sorayım dedim. Şimdi yarın için de çağırdı. Neredeyse hayat hikayemi neden okulu bıraktığımı, sorunlarımı, mutsuzluklarımı hepsini anlattım. Bir hedef koyduk en önemlisi kendime güvenim gelmeye başladı. Oturduğum yerde umutsuzluğa kapılmaktansa şimdi zamanım ne yapabilirim diye düşünmekle geçiyor? Nerelere başvurabilirim? Kimlerden yardım alabilirim?
Bu dünyada sen istemezsen talep edip aramazsan kimse hazır bir şeyi vermiyor canım ben bunu anladım. Gerekirse kapı kapı dolaşmaya razıyım bana birazcık bilgi katabilecek birini bulabilmek için. Bence rehberlik desteği al ve önüne bak. Hiç yapamam diye düşünme. Kazanmak için daha başka ne yapabilirim de. Mesela ben telefondan vazgeçtim hattım bile yok şuan. Hiç bir çevrem yok arkadaşlarım da uzakta. Bir tek buraya giriyorum arada bir de günde 1 2 bölüm dizi izliyorum internetten o kadar. Canım yeni konuya bakmak istemiyorsa tekrar yapıyorum. Sayısal baydıysa sözel yada tam tersi. İlk başta kendine yardım etmelisin.

Sözel derslerin baya güzel ayrıca matematikte de en son bi atak yapmıştın. Başarının yolu inanmaktan geçer. Umudunu hiç kaybetme. Bunlar en fazla bir hafta devam eden depresyon halleri herkeste ara ara olur. Ben böyle karamsarlığa düştüğümde bir iki gün ara verip hoşlandığım şeyleri yapıyorum. Dizi izle biraz kitap oku yürüyüş yap kafan dağılsın. Zaten bir süre sonra vicdan yapıyorsun bugün çalışmadım diyerek. Önce kendine güven ben yapabilirim, elimden geleni yapacağım de. Duygu durum değişiklikleri bende çok oluyordu hatta bir ara antidepresan bile kullanmaya başlamıştım. Çıkış yolu arıyorum. Tanıdık yada çalabileceğim her kapıyı çalmaya yardım almaya bakıyorum ders bakımından. Bana sorarsan eski öğretmenlerinle sürekli görüş ve en önemlisi rehberlikçi ile konuş bütün bu sorunlarını. Ben rastgele diplomamı almak için gittiğim halk eğitim merkezinde öylesine rehberliğe gireyim sorularımı sorayım dedim. Şimdi yarın için de çağırdı. Neredeyse hayat hikayemi neden okulu bıraktığımı, sorunlarımı, mutsuzluklarımı hepsini anlattım. Bir hedef koyduk en önemlisi kendime güvenim gelmeye başladı. Oturduğum yerde umutsuzluğa kapılmaktansa şimdi zamanım ne yapabilirim diye düşünmekle geçiyor? Nerelere başvurabilirim? Kimlerden yardım alabilirim?
Bu dünyada sen istemezsen talep edip aramazsan kimse hazır bir şeyi vermiyor canım ben bunu anladım. Gerekirse kapı kapı dolaşmaya razıyım bana birazcık bilgi katabilecek birini bulabilmek için. Bence rehberlik desteği al ve önüne bak. Hiç yapamam diye düşünme. Kazanmak için daha başka ne yapabilirim de. Mesela ben telefondan vazgeçtim hattım bile yok şuan. Hiç bir çevrem yok arkadaşlarım da uzakta. Bir tek buraya giriyorum arada bir de günde 1 2 bölüm dizi izliyorum internetten o kadar. Canım yeni konuya bakmak istemiyorsa tekrar yapıyorum. Sayısal baydıysa sözel yada tam tersi. İlk başta kendine yardım etmelisin.

Saol be kuzu iyi geldi :KK70: :KK70: Ay biraz silkilendim şuan ... Bende hep sizin için dua ediyorum . Yoldaşız sonuçta :KK66:

@EvvelAhir Ahuu14 Ahuu14 siz bu gün neler yaptınız anlatın bakem ben bir tane matemetik denemsinin ilk 15 sorusunu çözdüm . Sonra coğrafyadan dünyanın hareketleri konusuna baktım :) 39 sorudan 4 yalış 3 boş finalin soru kitabıydı :)

Saol be kuzu iyi geldi :KK70: :KK70: Ay biraz silkelendim şuan ... Bende hep sizin için dua ediyorum . Yoldaşız sonuçta :KK66:

Allah razı olsun canım benim,sende kendimi gördüm bir an. Benim ailem de tam tersiydi. O kadar para harcadıktan sonra çalışmazsın sınava bile girmezsin diye kitap bile almaya çekiniyorlardı. Çünkü nişanlım vardı o zamanlar git gelli bir ilişkiydi. Açık öğretim sınavlarına girmemi bile engellerdi. Asla okumamı istemiyordu.

Ailem artık ben okuyacağım dediğimde bile inanmıyordu. Ben de en son açık öğretim sınavlarına çok çalışıp full kredi aldım üst üste. Bir anda yaza doğru atağa geçip eylülde mezun oldum. Azmimi görünce ve hatta o zamanlar sınava girmeyeceksin diyen herkese resti çekince inandılar.

Daha ilk senem üniversite sınavına hazırlıkta. Açıkçası etrafta hazırlanıyorum dediğim herkes böyle acıyan gözlerle bakıyor. Hatta kendi abim bile iki yıllık sıradan bir üni kazanabilir mi diye soruyor anneme.
Çoğu kişinin benim başaracağıma dair inançları çok az. Ben de yoluma engel olarak çıkanlara inat daha çok çalışıyorum. Çünkü en büyük cevap kazanmam olacak şuan ben ne dersem diyeyim susmazlar zaten. Senin de ailen yada akraba yada çevren böyle olabilir o yüzden hiç takmayıp onlara kazanarak cevap ver canım. Başarılar

@EvvelAhir Ahuu14 Ahuu14 siz bu gün neler yaptınız anlatın bakem ben bir tane matemetik denemsinin ilk 15 sorusunu çözdüm . Sonra coğrafyadan dünyanın hareketleri konusuna baktım :) 39 sorudan 4 yalış 3 boş finalin soru kitabıydı :)
Çok iyi net çıkarmışsın canım :KK9:Dünyanın hareketleri benim için çok zor bir konu.
Ekinoks ve solstis tarihlerini aklımda tutamıyorum bir de güneş ışığının düşme açısını hesaplama mı ne vardı :)
Coğrafyada harita hesaplamaları ve dünyanın şekli ve hareketi konularında zorlanıyorum.
Zaten en severek çalıştığım ders coğrafya ama bu saydığım konuları çat pat yapıyorum.

X