- 18 Ocak 2012
- 8.284
- 3.937
- Konu Sahibi sepetteki_son_curuk_elma
Balayında denemiştik iğrenç.eşim beğenmişti ama:-(
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Offf ya 2dir ofsayta düşüyorum.Aydar Aydar dost Aydar
olabilü
56 lira ödedim i
Taze yufka arasına ton balığı, kaju, kavun, soya ve tatlı biber sosu, sigara gibi sararaktan.Nasıl yapıyorsunuz kendiniz ay merak ettim şimdi..
Off cok guzel tarif, kendin mi buldun yoksa bir yerden mi ogrendin? Ton baligi yerine somon fume daha iyi gidebilir. Ya da ton baligi kullanilacaksa kavun olmasa daha iyi olabilir.Taze yufka arasına ton balığı, kaju, kavun, soya ve tatlı biber sosu, sigara gibi sararaktan.
Ben bunu bizim bi abladan aldım, o nerden almış bilmiyorum.Off cok guzel tarif, kendin mi buldun yoksa bir yerden mi ogrendin? Ton baligi yerine somon fume daha iyi gidebilir. Ya da ton baligi kullanilacaksa kavun olmasa daha iyi olabilir.
Ben bunu bizim bi abladan aldım, o nerden almış bilmiyorum.
Hafif tatlı oluyor, o yüzden fümeyle nasıl olur bilmiyorum, servis ederken hafif bal da damlatıyorum üstüne, enfes oluyor.
Tam tarif: yufka yeni açılmış, çok ama çok taze olmalı, marketlerden alınan poşetlenmişlerden değil.
Yufkanın kenarlarını kesip büyük bir kare haline getirip, iki parçaya ayırın, parçalardan birinin kenardan biraz boşluk bırakıp uzunlamasına olan kenarına bir kutu ton balığını paralel dizin, küçük parçalanmış kaju fıstıklarını da dizin, ince ve 4-5 cm uzunlukta kavun dilimlerini de dizip uzun kenardan sıkı sıkı sarın. Diğer yufkayı çok az, 1 çay kaşığı kadar yağlayıp üstünden sarın, uzun bir sigara gibi olunca 4-5 cm lik parçalara ayırın, parçaları tabaklara dik yerleştirip içlerine sızacak şekilde tatlı biber sosu ve soya sosu damlatın, tabaklara biraz da bal damlatın. Bu kadan :)