Kekler - Pastalar Susamlı Kek-Bizim Mutfak Şekerli Vanilin Sponsorluğunda

Datlum sen hic ugramiyonki buraya.. kac gun oldu tarif paylasali daha yeni goruyonda yeni geliyon : (
Eh canım takım kaptanıyım ben kendi işim oluyor kaç gündür tarhana yapıyorum salça doğradım daha bitmedi işlerim 24 saat bana yetmiyor

Tarhanayi yapiyosun ya simdi malzeme olarak ne katiyosun mesela?Kimisi yogurtta katiyo mesela kimi katmiyo. Hic cesaretim yok onu yapmaya
Soğan kırmızı biber az domates burada tarhana otu diye birşey var dağlarda yetişir pişerken onu da katıyoruz biz bu malzemeleri pişirip buğday yarması var göce deriz onu eleyip üstünün kepeğinide pişiriyoruz soğumaya birakıyoruz tuz un elediğimiz göcenin unu yoğurt bizim tarhana kırmızı olur yoğurup bezin üstüne serip kurutuyoruz ufalayıp kaldırıyoruz sadece unla da olur otu katmadan yaparsın korkacak birşey değil yıllardır kendi başıma yapıyorum

Soğan kırmızı biber az domates burada tarhana otu diye birşey var dağlarda yetişir pişerken onu da katıyoruz biz bu malzemeleri pişirip buğday yarması var göce deriz onu eleyip üstünün kepeğinide pişiriyoruz soğumaya birakıyoruz tuz un elediğimiz göcenin unu yoğurt bizim tarhana kırmızı olur yoğurup bezin üstüne serip kurutuyoruz ufalayıp kaldırıyoruz sadece unla da olur otu katmadan yaparsın korkacak birşey değil yıllardır kendi başıma yapıyorum
Hazir yarma olurmu ki? Yarma cok kullanirim bemde.. kavurmasi cok guzel olur birde yayla corbasinada ondan koyarim.. ama bunlari blenderden gecirip pisirip doksek unla kivam aldirsak mesela?? Gerci yarmayi ole pisirip koysam tane tane durur galiba.. sicak sicak dokuluyo galiba bezin uzerine dimi? Cocuklara yapsam iyiydi aslinda.. haziri en organik dedigin olsun evde yapilanla ayni olmuyo bemce

Hazir yarma olurmu ki? Yarma cok kullanirim bemde.. kavurmasi cok guzel olur birde yayla corbasinada ondan koyarim.. ama bunlari blenderden gecirip pisirip doksek unla kivam aldirsak mesela?? Gerci yarmayi ole pisirip koysam tane tane durur galiba.. sicak sicak dokuluyo galiba bezin uzerine dimi? Cocuklara yapsam iyiydi aslinda.. haziri en organik dedigin olsun evde yapilanla ayni olmuyo bemce
Gülüm kepekli oluyor benim dediğim ama olur sanırım hepsini pişir yarma hariç blendır tut sonra yarmayı koy tekrar ocağa piştikten sonra soğuyacak un yoğurt koyup yoğuracaksın soğukken beze önce un eleyip üstüne kaşıkla koyacaksın aralıklı aralıklı

Gülüm kepekli oluyor benim dediğim ama olur sanırım hepsini pişir yarma hariç blendır tut sonra yarmayı koy tekrar ocağa piştikten sonra soğuyacak un yoğurt koyup yoğuracaksın soğukken beze önce un eleyip üstüne kaşıkla koyacaksın aralıklı aralıklı
Sagol canim biraz daha arastirim en iyisi : (

Tamam anlastik:) sonra vaktim yok demiycen ama :))
Yok sadece pazar olmam ben salıda yarım gün yokum
Yarım kilo yarmaya 2 kilo soğan 2 kilo kırmızı kapya biber yarım kilo domates bir kilo süzme yoğurt un alabildiğine olacak yoğurdu kendin yap bezin içine dök süzülsün daha güzel olur

Ellerine sağlık canım...
Bol şans diliyorum...
Gerçekten güzel görünüyor...:KK15:

Bakalım bende ilk defa katılacağım...
İyi olan kazansın:rapci:

kızzz ben sana yorum yapmamışımm yaaaa :skandal::skandal:

Çok farklı bir tarif olmuş . Bir tane kurabıye var susamlı aynı zamanda tatlı kekını görünce onun tadı geldı resmen damağıma :KK45:

Ellerıne sağlık yarışmada başarılar dilerimm :KK200:

Back
X