Kekler - Pastalar Susamlı Kek-Bizim Mutfak Şekerli Vanilin Sponsorluğunda

kızzz ben sana yorum yapmamışımm yaaaa :skandal::skandal:

Çok farklı bir tarif olmuş . Bir tane kurabıye var susamlı aynı zamanda tatlı kekını görünce onun tadı geldı resmen damağıma :KK45:

Ellerıne sağlık yarışmada başarılar dilerimm :KK200:
Demek bana yorum yapmadin : ( hmmm bi daa olmasin : ) canim ya o kadar cok tarif varki suanda:) hem sen cilek derdine dustun benim tarifimi gorcektin:) neyseki buldunda rahatladik :) tesekkur ederim hayatim sanada basarilar dilerim :)

• Beğen
Reactions: H E
Aaaa benim oğlum kesin buna bayılır mutlaka denemeliyim :) başarılar dilerim canım :KK68:

Bana susamlı kek nasib oldu, yılların kekçisi olarak çok beğeniyordum bu tarifi zaten. Umarım birilerine ilham olur ve bu özel tadi sizlerde keşfedersiniz:)) reklamlar bittiğine göre tarife geçebilirim:)

Malzemeler:
Eki Görüntüle 2175621
-3 yumurta
-1 su bardağı şeker
-1 su bardağı sıvı yağ
-1 su bardağı süt
-2,5-3 su bardaği un
-1 paket kabartma tozu
-1 paket sekerli vanilin
-5-10 damla limon suyu

Yapılışı:
-yumurtaları ve şekeri güzelce çırpın
Eki Görüntüle 2175622

-süt ve yağıda ekleyip tekrar güzelce çırpın
Eki Görüntüle 2175623

-ununu yavaş yavaş ilave edin ve çırpın. Kıvama göre un ekleyin

Eki Görüntüle 2175624
Eki Görüntüle 2175625
- kabartma tozu ve vanilini ekleyin karışımın üzerine.

-limon suyunu kabartma tozunu uzerine ekleyin

Eki Görüntüle 2175626
-tekrar biraz çırpın ve karışım hazır

-Kek kalıbını sıvı yağ ile yağlayın
Eki Görüntüle 2175627

-bol susam serpin kalıba ve karışımı dökün
Eki Görüntüle 2176153

-önceden ısıtılmış 160 derece fırında pişirin
Eki Görüntüle 2176154 Eki Görüntüle 2176155 Eki Görüntüle 2176156 Eki Görüntüle 2176157 Eki Görüntüle 2176158
Eskiden hepduz davul firini tepsisi e yapar üzerine susam serperdik nerde böle bol malzeme cikulata krem sti falan cayla ne guzel yenirdi eskileri ankmsadim sahol bol sanslar

Eskiden hepduz davul firini tepsisi e yapar üzerine susam serperdik nerde böle bol malzeme cikulata krem sti falan cayla ne guzel yenirdi eskileri ankmsadim sahol bol sanslar
Ah eskinin keki bile baskaydi.. malzeme ayniydi ama o tadi asla yakalayamiyorum biliyo musun? Sayende bende eskileri hatirladim:) sanada basarilar canim

Back
X