Bisküvi - Kurabiye Tarifi Susamlı Kalp,Kırmızı Yıldız Bisküvilerim(Resimli)

pinaripekci

pinaripekci.blogspot.com
Kayıtlı Üye
6 Nisan 2009
3.830
14
45
mahlepli bisküviler..

..

1,5 bardak süt
1 yumurta
1 su bardağı yoğurt
1 çay bardağı zeytin yağı
yarım paket eritilmiş margarin
1 tatlı kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı mahlep
kabartma tozu
aldığı kadar un(yumuşak bir hamur olacak)
susam
çörekotu
toz kırmızı biber

yumurtanın sarısı,sıvı yağ,margarin,yoğurt ve süt çırpılır.üzerine un elenir.mahlep ve kabartma tozu ile tuz ve şeker de ilave edilir ve yoğurulur..sonra hamur iki parçaya ayrılır. ilk parça tezgahta düz bir hale getirilip kalıpla kesilir.pişirme kağıdı serilmiş tepsiye sıralanır.üzerine yumurta akı sürülüp susam ilave edilir..ikinci parça hamura toz kırmızı biber ilave edilip yeniden yoğurulur ve şekil verildikten sonra yumurta akı sürülüp çörekotu serpilir..170 derece fırında üzerleri pembeleşene kadar pişirilir.

yemeklerim12.jpg

amanda aman canima benim
epeydir takilamiyorum adam akilli
döktürmüssün canim
bide bana dersin
accayip lezzetli görünüyolar
ellerine emegine saglik tatlisim
mahlep bulabilirsem burda denerim insallah

amanda aman canima benim
epeydir takilamiyorum adam akilli
döktürmüssün canim
bide bana dersin
accayip lezzetli görünüyolar
ellerine emegine saglik tatlisim
mahlep bulabilirsem burda denerim insallah

kendim yemiyorum diye kuzucuğumu ve misafirlerimi mahrummu edeyim??değilmi ama??

işte böyle can..
en azından yaparak hevesimi alıyorum..ve aslında farkettim ki ben yemekten çok yapmayı seviyorum böyle şeyleri..çok mutluum bööle çoookmafoldumben kaydirigubbakcemile3nası kandırdım kendimi??kaydirigubbakcemile3

mahlep vardır aktarlarda..orada da vardır ama ismi nedir onu bilmek gerek..teşekkürler yorumun için bitnm..opuyorumnanaktan

Abooooo bu ne yaaa, nasilda nefis görûnûyorlarr, ellerine kolarina saglukkk. Canimi çektirdin giii

Abooooo bu ne yaaa, nasilda nefis görûnûyorlarr, ellerine kolarina saglukkk. Canimi çektirdin giii

cnm bnm..senin muazzam tariflerinin yanında bu çocuk işi..sen hemen bi koşu mutfağa cnm..ikram etme butonu icat oluncaya değinnnn mecburen boole yapıciiiiiz.kaydirigubbakcemile3opuyorumnanaktanopuyorumnanaktankaydirigubbakcemile3

pastane kurabiyeleri gibi olmuş.bensiz nasıl boğazınızdan geçti bakim

yok vallahi yengoşm..yemedim ben sadece izledim..zaten herşeyi izliyorum artıkmafoldumbenmafoldumben

bunu hemen evden uzaklaştırdım..yoksa sensiz yaparmıym..sen iste ben biryani yapayım,musul köftesi yapayım yengem..kurabiye dediğin fani şeykaydirigubbakcemile3

Pınarcım ellerine sağlık cnm benim çok hoş görünüyorlar.Kırmızı biberlisini hiç denememiştim mutlaka deneyeceğim.

Ayrıca bende sendenim yaptığım şeylerin sadece ucundan alıyorum,eşim ve dostlarım için yapmayı çok seviyorum:))))

Pınarcım ellerine sağlık cnm benim çok hoş görünüyorlar.Kırmızı biberlisini hiç denememiştim mutlaka deneyeceğim.

Ayrıca bende sendenim yaptığım şeylerin sadece ucundan alıyorum,eşim ve dostlarım için yapmayı çok seviyorum:))))

teşekkürler ediorm mısracığm..cidden hoş oluyor tavsiye ederm..kocaman öpüorm tatlışm..opuyorumnanaktan

X