Ben bugün işim olmamasına rağmen izlemiyorum. Hiç içimden gelmiyor. Dün gece de Extra'yı izlemedim. Hele bugün kumandayla rehberde dolaşırken Panorama'nın sadece adını bile görünce "ıyyyh" oldum.
Eldeki verilere bakıyorum:
1) Hakan potadan en fazla 1-2 hafta önce Volkan'ın destekçisi olmadığını, oy potansiyelinin olmadığını söyledi.
2) Pota belli olduğunda daha oylama devam ederken anket açmayacağını duyurdu.
3) Gitme adayı olarak sadece Anıl ve Survy'nin olduğu bir anket açtı.
4) "%97 Anıl, %3 Survi gider" yazdı. Yani, %100 Anıl'ın gideceğini söyledi.
1. yaptığı ile 4. yaptığı birbiriyle çelişiyor. 2. yaptığı hareket çok şüphe uyandırdı, 3. yaptığı da çok ayıptı. Ayrıca, Twitter'ı yoğun kullanıyor, anket sonuçlarını görmüştür. Yine de ertesi gün kesinlikle Anıl'ın gideceğini söyledi.
Daha önce de anketlere aykırı yorum yapmıştı. Tüm anketlerde Sema Şahika'dan az oy alıyordu ama bu adam yine de çok emin şekilde Şahika elenecek demişti. Hatta hatırladığım kadarıyla %95 Şahika, %5 Sabriye gidecek demişti. Ama anketlerde Sema en sondaydı.
Mesele anketlerde Sema'nın sonuncuyken Şahika'nın elenmesi veya anketlerde Anıl Volkan'dan 2.5 kat oy alıyorken Anıl'ın elenmesi değil.
Mesele anketlerde Sema sonuncuyken adamın Sema'nın %100 elenmeyeceğini söylemesi; anketlerde Anıl Volkan'dan 2.5 kat oy alıyorken Anıl'ın %100 eleneceğini söylemesi.
Diyelim bu adama "Şahika'yı eleyeceğiz, Anıl'ı eleyeceğiz, insanları buna hazırla" denmedi. Hiçbir bilgisi yoktu diyelim. O zaman bu kadar kesin (%100 diyecek kadar kesin) konuşamaması gerekirdi. Çünkü haksız çıkınca "kötü tahmin yapan yorumcu" olurdu.
Bir yandan da düşünüyorum bu adam bunları yapınca tüm saygınlığını, prestijini yitireceğini düşünmüyor mu diye. Ama ya önemsemiyor ya da bunları hesaplayacak kadar akıllı değil. Ekşisözlük konusunda da aynı şeyi yapıyordu. Adam oradan okuyup okuyup birebir aynı yorumları yapıyor. Hiç rezil oluyorum, saygınlığım azalır diye düşünmüyor. Ya önemsemiyor veya bunun uzun dönemli sonuçlarını hesaplayacak kadar akıllı değil. Bir keresinde programa bir psikolog konuk olmuştu, sanki bambaşka bir program izliyor gibi olmuştum, şaşırmıştım. Adamın her söylediği, her yorumu orijinaldi. Öyle alışmışım ki sağdan soldan alınmış bir şeyler dinlemeye, bir garip gelmişti.
Yine aynı şekilde saygınlığını iyice yitirmiş olmayı ya önemsemiyor ya da bunları akıl edemiyor.