• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Suriyeli çocukları tartaklayarak iftar çadırından kovdular!

Muslumanlik bu degil orucun anlamı bu degil dersiniz ama yeri gelr dini/seriati yanlış yaşıyorlar şeriat bu degil dedigimizde yan cizersiniz.

Sekurlerlik dini yutarsa sonuçları da bu olur iste hersey şekilde ve sembolde

Sanirim sekülerlik ve kapitalizmi karistiriyorsun. Ikisi ayni sey degil. Ve evet kapitalizm nasil hiristyan dinine yansidiysa, islamada yansiyor artik. Marka marka basörtüler, tesettürlü kiyafetler, en absürd seyi bile "helal" sertifikasi altinda satmak, oruc zamani yemeler ile gezmeler ile hava atmak,..

Yalniz bu yine müslümanlarin yaptigi bir secenektir. Sistem seni tüm bunlari yapmaya zorlamiyor.

Ayrica evet milyonlarca Süriyeli Türkiyeye girmemeliydi cünkü Türkiye bu yükün altinda kalkamadi. Önemli olan sadece o insanlari ülkeye almak degil, ayni zamanda onlara iyi hayat sarti sunmak, var olan toplumuda bozmamak, emniyeti göz önünde bulubdurmak,.. Bunlarin hicbiri yapilmadi.

Ve bu yukardaki yazdigim ve bu konuda gecen olay iki ayri seylerdir. Sirf gelmemelerini istemedigimiz icin bu onlari tartaklayalim, asaglayalim anlamina gelmez, özelikle cocuklarin. Vicdan denilen sey var sonucta.

Sanirim sekülerlik ve kapitalizmi karistiriyorsun. Ikisi ayni sey degil. Ve evet kapitalizm nasil hiristyan dinine yansidiysa, islamada yansiyor artik. Marka marka basörtüler, tesettürlü kiyafetler, en absürd seyi bile "helal" sertifikasi altinda satmak, oruc zamani yemeler ile gezmeler ile hava atmak,..

Yalniz bu yine müslümanlarin yaptigi bir secenektir. Sistem seni tüm bunlari yapmaya zorlamiyor.

Ayrica evet milyonlarca Süriyeli Türkiyeye girmemeliydi cünkü Türkiye bu yükün altinda kalkamadi. Önemli olan sadece o insanlari ülkeye almak degil, ayni zamanda onlara iyi hayat sarti sunmak, var olan toplumuda bozmamak, emniyeti göz önünde bulubdurmak,.. Bunlarin hicbiri yapilmadi.

Ve bu yukardaki yazdigim ve bu konuda gecen olay iki ayri seylerdir. Sirf gelmemelerini istemedigimiz icin bu onlari tartaklayalim, asaglayalim anlamina gelmez, özelikle cocuklarin. Vicdan denilen sey var sonucta.
Karistirmiyorum sekulerlik kapitalizm birbiri ile aviklanabilecek seyler zaten. Sekulerligi destekleyen sey kapitalizmdir.
Dini sadece zor anlarda hatirlamak bunu sadece sekilsel olarak yasamak sekulerligin bir sonucu bunu destekleyen sey ise kapitalizm.
Aurica yine soylem karmasasi olusturuyorsunuz sonra itham ediliyorum.
Ben gelip-gitme konusunda devletin uygulamalarını eleştirmekten bahsetmiyorym. Suriyeli multeciler hakkında ne zaman bu turde bir haber olsa aman canim gelmesin onlar da denildi ta ki isin icine din girene kadar.

Karistirmiyorum sekulerlik kapitalizm birbiri ile aviklanabilecek seyler zaten. Sekulerligi destekleyen sey kapitalizmdir.
Dini sadece zor anlarda hatirlamak bunu sadece sekilsel olarak yasamak sekulerligin bir sonucu bunu destekleyen sey ise kapitalizm.
Aurica yine soylem karmasasi olusturuyorsunuz sonra itham ediliyorum.
Ben gelip-gitme konusunda devletin uygulamalarını eleştirmekten bahsetmiyorym. Suriyeli multeciler hakkında ne zaman bu turde bir yorum olsa aman canim gelmesin onlar da denildi ta ki isin icine din girene kadar.

Hayir, seküler din ve devletin ayrimi demektir. Bu komunizmdede olur. Ki komunizm ve kapitalizmin birbirinden farkini umarim anlatmama gerekmiyor.

Seküler yada laik bir ülkede dini nasil yasandigina karar verilmiyor. Sadece devletin buna karismamasina karar veriliyor. Seküler bir sistemde kimse sana git markali basörtü al demiyor. Kapitalist bir sistemde onun icin evet reklam yapilabilir, gercek olmayan bir ihtiyac yaratilabilir. Aradaki fark budur.

Hayir, seküler din ve devletin ayrimi demektir. Bu komunizmdede olur. Ki komunizm ve kapitalizmin birbirinden farkini umarim anlatmama gerekmiyor.

Seküler yada laik bir ülkede dini nasil yasandigina karar verilmiyor. Sadece devletin buna karismamasina karar veriliyor. Seküler bir sistemde kimse sana git markali basörtü al demiyor. Kapitalist bir sistemde onun icin evet reklam yapilabilir, gercek olmayan bir ihtiyac yaratilabilir. Aradaki fark budur.
Din ve devlet ayrimi laikliktir
Devletin icinde dinin de barinmasi sekulerliktir
Ayrica sekulerlik dunyevilikle açıklanabilir en iyi ve pazar haline getiren yani basta da dedigim gibi destekleyen kapitalizmdir.
Once dine de madde olarak bakiyorsun sonra da bunu pazar haline getiriyorlar. Olay budur.
Anlatmam gerekmiyor herhalde demissiniz. Evet gerekmiyor ihtiyacım yok.

İçim paramparça oldu yaa. Kıyamam yavrularım benm o an ne hisettirlr acaba? O zabıtaların yaprıkları nasıl cezalandıralacak...

Sekulerlik de dine mudahale ediyor ama laiklik kadar degil fark sadece bu.
Dinini ozgurce yasayabilirsin dini simge taşıdığın halde resmi kuruma girebilirsin bu sekulerizm oluyor ama laiklikte bunu yapamazsın.
Dolayısıyla din kisitlanma yaşıyor . Oysa din boyle bir kavram degildir. Bugün dini bos zamanlara zor gunlere sikistirip hobi gibi yaşıyoruz bunun sebeplerinden biridir sekulerizm bunu guclendiren de kapitalizm dir

Sekulerlik de dine mudahale ediyor ama laiklik kadar degil fark sadece bu.
Dinini ozgurce yasayabilirsin dini simge taşıdığın halde resmi kuruma girebilirsin bu sekulerizm oluyor ama laiklikte bunu yapamazsın.
Dolayısıyla din kisitlanma yaşıyor . Oysa din boyle bir kavram degildir. Bugün dini bos zamanlara zor gunlere sikistirip hobi gibi yaşıyoruz bunun sebeplerinden biridir sekulerizm bunu guclendiren de kapitalizm dir
Kusura bakma ama laiklik mevzu olunca yazmak istedim, bugün laiklik siyasilerde dahil birçok insanca yanlış biliniyor.
Laiklik dini kısıtlamaz, devletin dini olmaz insanların dini olur, laiklik halkın inançlarına eşit yaklaşmayı, ibadetlerini ve inançlarını yaşama özgürlüğünü teminat altına almak demektir.
Laiklik, insanın inanç, ibadet, vicdan ve düşünce hürriyetinin devlet tarafından güvence altına alınması, herhangi bir din veya mezhebe inananların başka din veya mezhebe inananlara karşı ya da kişinin inanç, ibadet, vicdan ve düşünce hürriyetini yaşamasına yönelik her türlü baskı ve zorlamayı önlemek demektir.

Ama laiklik gerçek kavramına rağmen siyasilerce suistimal edilmiş ve laik olmak dini hayattan çıkarmakmış gibi algılanmasına sebep olmuştur, oysa laiklik ilkesinin kabul ediliş amacı bu değildir.

Kusura bakma ama laiklik mevzu olunca yazmak istedim, bugün laiklik siyasilerde dahil birçok insanca yanlış biliniyor.
Laiklik dini kısıtlamaz, devletin dini olmaz insanların dini olur, laiklik halkın inançlarına eşit yaklaşmayı, ibadetlerini ve inançlarını yaşama özgürlüğünü teminat altına almak demektir.
Laiklik, insanın inanç, ibadet, vicdan ve düşünce hürriyetinin devlet tarafından güvence altına alınması, herhangi bir din veya mezhebe inananların başka din veya mezhebe inananlara karşı ya da kişinin inanç, ibadet, vicdan ve düşünce hürriyetini yaşamasına yönelik her türlü baskı ve zorlamayı önlemek demektir.

Ama laiklik gerçek kavramına rağmen siyasilerce suistimal edilmiş ve laik olmak dini hayattan çıkarmakmış gibi algılanmasına sebep olmuştur, oysa laiklik ilkesinin kabul ediliş amacı bu değildir.
Laiklik dini hayattan cikarir demedim devlet kurumlarında yeri yoktur dedim. Bu acidan dini kisitlar.
Yer yer suistimal edilmiş yer yer gereğini yapmistir

Mesela 'devletin dini olmaz' laiklik gerekliligidir. Oysa hz. Muhammed ve Hulefa-i Rasidin ( bas ornekler) devletin dini oldugu dogrultusunda yönetim şeklini benimsemişlerdir.
Ha bugün bu ortamda olmali midir ? Hazir miyiz buna? Bunlar tartışılır. Bu ayrı .
Bunu da neden diyorum. Iki engel var
Birincisi yeterince adil islami tam anlami ile uygulayan lider var mi ? Yokk.
Ikincisi de insanlar islam kavramini ici o kadar boş yaşıyor ki . Bugun bunu kaldıramayiz. Bir diriliş olursa olabilir.
Peki bugün neyi tercih ederdim. Laikligi degil en azından sekulerizmi. Cunku devletin içinde dini kimliğinle barinabiliyorsun. Laiklik bunu saglamaz

Mesela 'devletin dini olmaz' laiklik gerekliligidir. Oysa hz. Muhammed ve Hulefa-i Rasidin ( bas ornekler) devletin dini oldugu dogrultusunda yönetim şeklini benimsemişlerdir.
Ha bugün bu ortamda olmali midir ? Hazir miyiz buna? Bunlar tartışılır. Bu ayrı .
Bunu da neden diyorum. Iki engel var
Birincisi yeterince adil islami tam anlami ile uygulayan lider var mi ? Yokk.
Ikincisi de insanlar islam kavramini ici o kadar boş yaşıyor ki . Bugun bunu kaldıramayiz. Bir diriliş olursa olabilir.
Peki bugün neyi tercih ederdim. Laikligi degil en azından sekulerizmi. Cunku devletin içinde dini kimliğinle barinabiliyorsun. Laiklik bunu saglamaz
Şu an laik bir devletiz, 44 yaşındayım çocukluğumdan beri oruç tutarım, namazımı elimden geldiğince kılmaya çalışırım, caminin Kuran kursuna da gittim hiçbir kısıtlama yaşamadım, evimizde Kuran'da okundu, Mevlidde okutuldu, senin sağlayamaz dediğin tek unsur vardı o da zaten artık serbest, devlet dairesinde dini inanca uygun kıyafetle çalışabiliyor insanlar.
Bunu laikliğe yüklemeyelim, siyasilerin kafalarına göre uygulamaları dersek daha doğru olur.

Ne faydasi oldu o çadırın? Tok insanin karnini doyurmak icin mi acmislar?
O vebali nasil alabildiler? O minicik cocuklarin kalplerini kırmak otelemek?
Keske hic cadir kurmasalarmis.
Yetimlerin babasiyim diyor peygamber efendimiz s.a.v. O mubarek zatin çocuklarına revami bu yapilanlar?

ALLAH yetim hakkini affetmez.

Videodaki cok buyuk bir yanlis ayni kemeraltinda esnafin cocugu yerden yere carpmasi gibi ama...Ama'si var.Hukumetin Suriyeliler uzerinden izledigi yanlis politika yuzunden 3-5 seneye sehirlerde yasanmayacak hale gelecek.Bu mesajim da burda dursun !! Evimin yol ustu dortyoldan gecemiyorum isiklarda duramiyorum.Neden? Her kirmizi isikta arabanin onune atliyorlar.Yaninda bozuk para varsa sanslisin yoksa ya arabaya yumruk ya da tekme.Yalvariyosun resmen para yok diye !! Bunlar 5 seneye sayet önü alinmazsa azili hirsiz olacaklar herkes farkinda degil mi ? Baslarim suriyelisine bilmemnesine !! Yok yani gunluk yovmiyeleri benim kazandigim paranin cok ustunde ve millet eminim yardim diye degil basina birsey gelmesin diye para vermeye basladi bunlara.Eminim ac falan da degiller.Parselledikleri alanda 1 dk da bir 4 isikta kirmizi isik yaniyor ve azicik matematigi olan hesap etsin gunluk ellerine geceni ! Eskiden acirdim.Artik zerre acimiyorum.Benim can ve mal guvenligimin olmadigi yerde cok ta vicdan yapamayacagim iyice azittilar cunku denetleyen yok,basibosluk had safhada,kimse karis(a)miyor.Oldu ya kendi evime giderken bu belalara bulasmayayim diye yolumu degistiriyorum ben.Bilmeyen etmeyen o yoldan gecen yandi.Gelecek tepkileri simdiden duyar gibiyim.Umrum da degil.Vicdanim da icim de fakire,fukaraya,ihtiyacliya yardim konusunda o kadar rahat ki isin bu yonunden vurulmasina bile firsat verdirmem.

:( en çok onun hakkı var be o çadırda sen Allah rızası için bir iş yaptığını sanıp en fazla muhtaç olana nasıl bu muameleyi reva görürsün vicdansız

Adamların iç işlerine karış, adamları ülkesiz bırak... Şimdi de aç bırak. Allahım sebep olanları sen biliyorsun

Konu yine laikliğe gelmiş dayanmış.

Sevgili müslüman kardeşim, laiklik senin inancını yaşama özgürlüğünü korur. Seninkinin yanında hristiyanın, musevinin, alevinin, ezidinin, zerdüştün daha sayılabilecek bir çok dine mensup insanın inancını yaşama özgürlüğünü korur. Aynı zamanda inanmama özgürlüğünü de korur. Laiklik o elinde kuran sallayanların anlattığı şey değil, artık açın gözünüzü.

Konuya gelince aç bir çocuğu yemekten, özellikle hayır amacıyla sunulan bir yemekten alıkoyan varlık insan değildir.

Back