- 3 Şubat 2021
- 9
- 0
- 25
Merhaba hpv kaynaklı cın1 var bende. kandida da var 7 aydır geçip tekrar başlıyor. Bir türlü tam geçmiyor. Doktora sordum ama hpv nin akıntı yaptığından bahsetmedi. Siz nerden öğrendiniz bu bilgiyi?merhaba sikayetiniz rahim agzi yarasina benziyor bnece. spekulum ile muayene oldunuz mu vajina acilinca giruyor genel de dr lar yarayi. kolposkopi isteyin direk olmazsa hpv virusu var ise rahin agzinda bozukluk yapio akintiya sebep oluyor hpv olmadan da yara olabilir tabii ki ana bana yara varmis izlenimu verdi. birde vajinal kultur isteyin klamidya urraplasma gbi bakterikrr cikiyor ona gore tedavi uygulaniyor
bnde cin1 var akinti vardi sebebi buymus dr dedi bana da herjeste olmamuyirdur belki.Merhaba hpv kaynaklı cın1 var bende. kandida da var 7 aydır geçip tekrar başlıyor. Bir türlü tam geçmiyor. Doktora sordum ama hpv nin akıntı yaptığından bahsetmedi. Siz nerden öğrendiniz bu bilgiyi?
Bende de tekrarlayan mantar vardi, yilda bir kere olurdum zaten yine oyle bir sey sanmistim. Daha once doktorlarin verdigi mantar ilaclarindan aldim kullandim kullandim gecmedi. Doktora gidince ureaplasma oldugunu ogrendim. Bu sure zarfinda da dediginiz gibi agir kokulu bir akintiya donustu. Sari-yesil bir akintim vardi. Ureaplasmadan kurtuldum neyse ki ama ondan kurtulacagim diye ictigim antibiyotiklerin haddi hesabi kalmadi ve artik vajina ph'ım bozuldugu icin kronik enfeksiyonum varMerhaba,
7 aydır neredeyse hiç geçmeyen vajinal mantar yaşıyorum. 7 ay öncesine kadar tek eşli cinsel ilişkim vardı, o sıralar başka bir erkekle cinsel ilişki yaşadım. 1 hafta sonra süt kesiği akıntım olunca araştırıp mantar olduğumu anladım. Daha önce hiç yaşamamıştım.
Önce sağlık ocağına gidip fitil ve krem kullandım. Geçti fakat 1 hafta sonra yine tekrarladı. Be defa kadın doğuma gidip muayene olarak fitil hap krem tedavisi gördüm. Yine geçti fakat 1 hafta sonra tekrarladı. Bu 7 aydır bu şekilde gidiyor. En son kültür testi yapıldı sadece candida çıktı. Smear yapılacaktı fakat akıntım hiç kesilmediği için yapamıyoruz.
Sorun şu ki 5 aydır akıntım beyaz süt kesiği değil ara ara sarı süt kesiği ara ara sarı sıvı ve kokulu. Ekşi bir kokusu var sanki. Cinsel ilişki sırasında acı oluyor yanma oluyor, sonrasında 1 gün idrar yollarımda da yanma oluyor.
Mikrop mu kaptım enfeksiyon mu nedir artık delireceğim sanırım. Doktorlar candida diyor başka da bir şey demiyor. Bu süreci yaşayıp başka bir teşhis konulan var mı?
Teşekkürler şimdiden.
Merhaba,
7 aydır neredeyse hiç geçmeyen vajinal mantar yaşıyorum. 7 ay öncesine kadar tek eşli cinsel ilişkim vardı, o sıralar başka bir erkekle cinsel ilişki yaşadım. 1 hafta sonra süt kesiği akıntım olunca araştırıp mantar olduğumu anladım. Daha önce hiç yaşamamıştım.
Önce sağlık ocağına gidip fitil ve krem kullandım. Geçti fakat 1 hafta sonra yine tekrarladı. Be defa kadın doğuma gidip muayene olarak fitil hap krem tedavisi gördüm. Yine geçti fakat 1 hafta sonra tekrarladı. Bu 7 aydır bu şekilde gidiyor. En son kültür testi yapıldı sadece candida çıktı. Smear yapılacaktı fakat akıntım hiç kesilmediği için yapamıyoruz.
Sorun şu ki 5 aydır akıntım beyaz süt kesiği değil ara ara sarı süt kesiği ara ara sarı sıvı ve kokulu. Ekşi bir kokusu var sanki. Cinsel ilişki sırasında acı oluyor yanma oluyor, sonrasında 1 gün idrar yollarımda da yanma oluyor.
Mikrop mu kaptım enfeksiyon mu nedir artık delireceğim sanırım. Doktorlar candida diyor başka da bir şey demiyor. Bu süreci yaşayıp başka bir teşhis konulan var mı?
Teşekkü
doktorun vermiş olduğu fitil hapları ne kadar kullandın hastalığın hergun devam edıyormu yoksa sadece adet sonrasımıMerhaba,
Teşekkürler şimdiden.