Sürekli tekrarlayan demir eksikligi

Mavikelebenk

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
20 Kasım 2021
1.065
884
73
Arkadaşlar ne zaman kan tahlili versem ferritin hep çok düşük çıkıyor. Daha önce ilaç da kullandım ama nafile bırakınca yine düşüyor. Sonucumu ekliyorum 3.5 çıkmış böyle olan ve etkili bir çözümü olan var mı?

Normal değerler arasında aslında. Bazen bağırsaklarda emilim bozukluğı nedeniyle bu tür değerler düşük çıkabiliyor. O yüzden sordum. Bu arada sağlık çalısanı değilim. Benim de bir dönem düşük çıkıyordu. O yüzden biliyorum. Umarım sizin ki de kısa sürede normal döner

Benimde bundan 7-8 ay öncesinde ferritin değerim ve bağlama değeri çok düşmüştü serum şeklinde takıldı ve kapsül yazmıştı doktorum ama eczanedeki kızlar demir ilaçlarını C vitamini ile kullanirsan emilimi daha hızlı ve kalıcı olur demişti , bir süre öyle kullandım ilaçlarım bitince 2-3 hafta bekledim sonrasında pekmez sulandirip içtim mandalina ile beraber iyi geldi normale döndü yani Beslenme şekliniz nasıl yeşillik kırmızı et tüketiminiz

Kırmızı et çok sık değil ayda 3 4 kere anca. Ama adetim çok yoğun oluyor ondan kaynaklı sanirim

Benimde aynı, adetin yoğun olması yüzünden, devamlı iğne tedavisi... Neyse bir ilaç var. Dr sorup kullanabilirsiniz, transamin. Ama bana diğer hormonlu tedaviler olmadığı için bu verildi.

Kırmızı et çok sık değil ayda 3 4 kere anca. Ama adetim çok yoğun oluyor ondan kaynaklı sanirim
Aaa evet ben dahiliyeye gittiğimde oda sormuştu çok yoğun mu ne kadar sürüyor regl döngün nasıl diye , oda çok etkiliyor dediğiniz gibi benim arkadaşıminda 10 gün süren yoğun regli dönemi vardı sapsarı olmuştu yüzü sonuç kansızlık çıkmıştı , ama siz dediğim gibi demir ilacı falan yazarsa doktorunuz c vitamini ile kullanabilir miyim diye sorun emilimi açısından iyi gelmisti bana

Annemin doktoru "türk kadınlarının çoğunun demir oranı düşük" demiş ,tahlillerini incelerken..bunun da genelde kadınların evde durması - dışardaki güneş isigindan yararlanamamasi, güneşlenme - tatil kültürünün olmaması - kapalı kıyafetler giyinme - beslenme gibi sebepleri varmış .
Sizin güneşle aranız nasıl? Doktorunuzun yazdığı ilaçları, önerdiği vitaminleri alır, gunesle biraz daha sıkı fıkı olursanız belki d vitamini değerleriniz normale döner.
Yaz tatili alışkanlığınız /bütçeniz yoksa bile şehrin bir parkında /varsa sahilde ince kiyafetlerle yürüyus yapmak, piknik yapmak,uyumak bile iyi gelir. Kendinize böyle alanlar yaratmaya çalışın

Valla bu yaz 1 hafta tatil yaptım doğru düzgün güneş kremi bile sürmedim benimki adetin fazla olmasından kaynaklanıyor sanırım

Kızlar yoğun adet görenler ve kan değerleri düşenler için hormonlu spiral var süper bir şey taktırdım ben regly görmüyorum rahatım kan değerlerim çok iyi doktorunuza sorun mutlaka

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…