- 22 Kasım 2010
- 11.125
- 19.577
- 498
- Konu Sahibi TheQueeninthenorth
Ocak 2019 doğumlu bir oğlum var. Eylülden beri yarım gün kreşe gidiyor, son bir aydır da tam gün olarak devam ediyor. Ancak hastalıklardan ötürü toplasanız belki 2 ay gitmiştir toplamda. Butik bir kreş, sahibi ve öğretmenleri tanıdığım güvendiğim insanlar. Bazı konularda beklentilerimi karşılamasa ve kurumsallıktan çok uzak olsalar da da sırf iyi bir öğretmeni var ve güvenilir bir yer diye verdim. Oğlum ilk başladığında 2018 doğumlularla aynı sınıftaydı çünkü bilişsel olarak o sınıfla daha uyumlu olacağını düşündüler, artı 2019 doğumlularda konuşamayanlar vardı. Oğlumun uzun zamandır net konuşması, yaşının üzerinde pek çok kavramı bilmesi sebebiyle 2018lilerle aynı sınıfta başladı ancak bizim ilk kreş tecrübemizdi. Zaman geçtikçe sınıfındaki çocuklarla duygusal ve sosyal olarak aradaki fark gün yüzüne çıktı. Evde hareketli, bıcır bıcır olan oğlum okulda hiç konuşmuyor ve çok durgun kalıyordu. Ayrıca o sınıftakilerin wc eğitimini tamamlamış olmaları, öğlen uykusu uyumamaları sebebiyle de oğlumun 2019 lularla devam etmesinin daha doğru olacağını söylediler. Bu arada 2019 lu grupta ağustos,eylül, kasım doğumlu 3 çocuk ve gene oğlum gibi ocak 2019 doğumlu bir çocuk var. yani toplamda 5 kişi oldular. Oğlum bu yeni grubunun en büyüğü oldu şu anda. Gel gelelim bu grupta da oğlum gibi ocak doğumlu olan çocuk hariç konuşabilen çocuk yok. Bu yaş grubunda aradaki bir iki aylık fark bile ciddi gelişimsel farklar yaratabiliyor. Oğlumun yeni öğretmeninin oğlu da bu sınıfta (ağustos doğumlu) ve oğlum bu çocuğun konuşamamasını, tüm hareketlerini birebir taklit ediyor. Hatta çocuğun adı emre olsun, ben emreyim diye geziyor sürekli. Ondan hiç görmediğim ağlama numaraları, konuşamama numaralarından bezmiş durumdayım. Sürekli bana diğer 3 çocuğu kastedip onlar daha bebek ben de bebek oldum vs deyip duruyor. Öğretmeni de okuldaki psikolog da taklit etmesinin normal olduğunu, bu sınıfa yeni geçtiği için henüz uyum sürecinde olduğunu ve üstüne düşmememi söylediler. Özellikle öğretmenin oğlunu , anne deyişlerini vs taklit etmesinin bu durumun ona değişik geldiği için olduğunu, okulda başka bir sürü çocuğun da o çocuğu taklit ettiğini söylediler.
Ben de bir eğitimci olarak bu yaş grubunda en fazla arada 3 ay kadar bir fark olmasının doğru olacağını düşünüyorum ancak öğrenci sayısı az olduğu için öğrencileri doğum yıllarına göre bölmüşler. bu da bahsettiğim gibi uyum sorunlarına yol açıyor. kısacası oğlum ilk grubu için küçük, yeni grubu için de büyük kalıyor ( yıl olarak aynı olsa da gelişimsel olarak çok önde, bunu öğretmenler de söylüyor). Ancak duygusal olarak yeni sınıfında daha mutlu olduğunu, aktivitelere daha fazla katıldığını söylüyor öğretmeni. Sizce bu emreyi ve diğer küçük çocukları taklit etme süreci ne zaman biter? oğlumun gelişimini kötü etkileyen bir durum mu? yoksa geçicidir deyip sabır mı etmeliyim? hastalıktan dolayı 2 haftadır okula gönderemiyorum mesela bu süreçte normale döndü ama okula döndüğü gibi benimki de küçük bir emre olacak gene![KK43 :( :(](/styles/default/xenforo/icons/kk/xenforo-smilies-kk43.gif)
Ben de bir eğitimci olarak bu yaş grubunda en fazla arada 3 ay kadar bir fark olmasının doğru olacağını düşünüyorum ancak öğrenci sayısı az olduğu için öğrencileri doğum yıllarına göre bölmüşler. bu da bahsettiğim gibi uyum sorunlarına yol açıyor. kısacası oğlum ilk grubu için küçük, yeni grubu için de büyük kalıyor ( yıl olarak aynı olsa da gelişimsel olarak çok önde, bunu öğretmenler de söylüyor). Ancak duygusal olarak yeni sınıfında daha mutlu olduğunu, aktivitelere daha fazla katıldığını söylüyor öğretmeni. Sizce bu emreyi ve diğer küçük çocukları taklit etme süreci ne zaman biter? oğlumun gelişimini kötü etkileyen bir durum mu? yoksa geçicidir deyip sabır mı etmeliyim? hastalıktan dolayı 2 haftadır okula gönderemiyorum mesela bu süreçte normale döndü ama okula döndüğü gibi benimki de küçük bir emre olacak gene
![KK43 :( :(](/styles/default/xenforo/icons/kk/xenforo-smilies-kk43.gif)