Sürekli taklit eden oğlum

TheQueeninthenorth

Guru
Kayıtlı Üye
22 Kasım 2010
11.125
19.577
498
Ocak 2019 doğumlu bir oğlum var. Eylülden beri yarım gün kreşe gidiyor, son bir aydır da tam gün olarak devam ediyor. Ancak hastalıklardan ötürü toplasanız belki 2 ay gitmiştir toplamda. Butik bir kreş, sahibi ve öğretmenleri tanıdığım güvendiğim insanlar. Bazı konularda beklentilerimi karşılamasa ve kurumsallıktan çok uzak olsalar da da sırf iyi bir öğretmeni var ve güvenilir bir yer diye verdim. Oğlum ilk başladığında 2018 doğumlularla aynı sınıftaydı çünkü bilişsel olarak o sınıfla daha uyumlu olacağını düşündüler, artı 2019 doğumlularda konuşamayanlar vardı. Oğlumun uzun zamandır net konuşması, yaşının üzerinde pek çok kavramı bilmesi sebebiyle 2018lilerle aynı sınıfta başladı ancak bizim ilk kreş tecrübemizdi. Zaman geçtikçe sınıfındaki çocuklarla duygusal ve sosyal olarak aradaki fark gün yüzüne çıktı. Evde hareketli, bıcır bıcır olan oğlum okulda hiç konuşmuyor ve çok durgun kalıyordu. Ayrıca o sınıftakilerin wc eğitimini tamamlamış olmaları, öğlen uykusu uyumamaları sebebiyle de oğlumun 2019 lularla devam etmesinin daha doğru olacağını söylediler. Bu arada 2019 lu grupta ağustos,eylül, kasım doğumlu 3 çocuk ve gene oğlum gibi ocak 2019 doğumlu bir çocuk var. yani toplamda 5 kişi oldular. Oğlum bu yeni grubunun en büyüğü oldu şu anda. Gel gelelim bu grupta da oğlum gibi ocak doğumlu olan çocuk hariç konuşabilen çocuk yok. Bu yaş grubunda aradaki bir iki aylık fark bile ciddi gelişimsel farklar yaratabiliyor. Oğlumun yeni öğretmeninin oğlu da bu sınıfta (ağustos doğumlu) ve oğlum bu çocuğun konuşamamasını, tüm hareketlerini birebir taklit ediyor. Hatta çocuğun adı emre olsun, ben emreyim diye geziyor sürekli. Ondan hiç görmediğim ağlama numaraları, konuşamama numaralarından bezmiş durumdayım. Sürekli bana diğer 3 çocuğu kastedip onlar daha bebek ben de bebek oldum vs deyip duruyor. Öğretmeni de okuldaki psikolog da taklit etmesinin normal olduğunu, bu sınıfa yeni geçtiği için henüz uyum sürecinde olduğunu ve üstüne düşmememi söylediler. Özellikle öğretmenin oğlunu , anne deyişlerini vs taklit etmesinin bu durumun ona değişik geldiği için olduğunu, okulda başka bir sürü çocuğun da o çocuğu taklit ettiğini söylediler.

Ben de bir eğitimci olarak bu yaş grubunda en fazla arada 3 ay kadar bir fark olmasının doğru olacağını düşünüyorum ancak öğrenci sayısı az olduğu için öğrencileri doğum yıllarına göre bölmüşler. bu da bahsettiğim gibi uyum sorunlarına yol açıyor. kısacası oğlum ilk grubu için küçük, yeni grubu için de büyük kalıyor ( yıl olarak aynı olsa da gelişimsel olarak çok önde, bunu öğretmenler de söylüyor). Ancak duygusal olarak yeni sınıfında daha mutlu olduğunu, aktivitelere daha fazla katıldığını söylüyor öğretmeni. Sizce bu emreyi ve diğer küçük çocukları taklit etme süreci ne zaman biter? oğlumun gelişimini kötü etkileyen bir durum mu? yoksa geçicidir deyip sabır mı etmeliyim? hastalıktan dolayı 2 haftadır okula gönderemiyorum mesela bu süreçte normale döndü ama okula döndüğü gibi benimki de küçük bir emre olacak gene :(

bence oğlunuzu o kreşten alın. Evde bakıcı ve ya başka kreş seçeneklerini değerlendirin. Zira çocuğunuz zihninin pırıl pırıl ve gelişime açık olduğu en önemli dönemleri yerinde sayarak ve hatta geriye giderek geçiriyor.
Psikolojik olarak bir etkisi olmaz belki olaya vakıf değilim ancak pırıl pırıl bir zihin gelişime en açık olduğu dönemde heba oluyor.

bence oğlunuzu o kreşten alın. Evde bakıcı ve ya başka kreş seçeneklerini değerlendirin. Zira çocuğunuz zihninin pırıl pırıl ve gelişime açık olduğu en önemli dönemleri yerinde sayarak ve hatta geriye giderek geçiriyor.
Psikolojik olarak bir etkisi olmaz belki olaya vakıf değilim ancak pırıl pırıl bir zihin gelişime en açık olduğu dönemde heba oluyor.
işte benim de en büyük çekincem bu. çocuğu sosyal anlamda gelişsin diye gönderiyoruz ancak aksine konuşması gerilemiş, hareketleri daha bebeksileşmiş ve taklit ederken bulmak canımı sıkıyor.

işte benim de en büyük çekincem bu. çocuğu sosyal anlamda gelişsin diye gönderiyoruz ancak aksine konuşması gerilemiş, hareketleri daha bebeksileşmiş ve taklit ederken bulmak canımı sıkıyor.
Onun hergün bahçede doğa keşifleri yapması, sayılarla içli dışlı olması, renkleri daha iyi tanıması, kalem tutma çalışmaları yapması gibi gibi bir sürü şeyi deneyimlemesi gerekiyor. Siz ise konuşması bozuluyor diyorsunuz.
Bence kesinlikle alın oradan.

+++++++++++++

başka kreş alternatifi yok mu acaba?devam ettiği çocuğa faydadan çok zarar getirmiş.kafası karışmış hatta çocuğun

Emreyi ( öğretmeninin çocuğunu) öğretmenine yakın olmak için taklit ediyor olabilir mi? Çünkü diğer çocuklarda taklit ediyormuş
öğretmenin çocuğunun olduğu sınıflarda çoğu çocuk mutlu değildir.kızım da anaokulunda benzer durumu yaşadı.çocuk 2.5 yaş küçüktü kızıma aşırı baskı yapıyordu yönetmek istiyordu.kendine arkadaş seçmişti.aktivitelerde bile rahat bırakmıyordu.aradan yıllar geçti hala o günleri iyi anmaz.kesinlikle başka bir kreş diyorum ben.

Ogretmenin çocuğunun orada olması çok yanlış degilmi ya, hele okulda anne demesi.
Muhtemelen cocuk dikkatini çekti anne ve okul bir arada.
Ben başka kreş arardım
kesinlikle çok yanlış.benim çocuğun eğitiminde yaptığım en büyük hataydı.o yüzden herkesi uyarırım bu konuda.mutsuz oluyor kendi çocuğumuz.söyleyemiyor da kendini ifade edip

kesinlikle çok yanlış.benim çocuğun eğitiminde yaptığım en büyük hataydı.o yüzden herkesi uyarırım bu konuda.mutsuz oluyor kendi çocuğumuz.söyleyemiyor da kendini ifade edip

Benim sinifimda yan sınıfın ogretmeninin kızi vardı o bile dikkatimizi çekerdi
İster ev hanimi ister çalışan anne olsun çocuk okulun ciddiyetini ortamı kavramali. Bana çok kötü geldi

Ocak 2019 doğumlu bir oğlum var. Eylülden beri yarım gün kreşe gidiyor, son bir aydır da tam gün olarak devam ediyor. Ancak hastalıklardan ötürü toplasanız belki 2 ay gitmiştir toplamda. Butik bir kreş, sahibi ve öğretmenleri tanıdığım güvendiğim insanlar. Bazı konularda beklentilerimi karşılamasa ve kurumsallıktan çok uzak olsalar da da sırf iyi bir öğretmeni var ve güvenilir bir yer diye verdim. Oğlum ilk başladığında 2018 doğumlularla aynı sınıftaydı çünkü bilişsel olarak o sınıfla daha uyumlu olacağını düşündüler, artı 2019 doğumlularda konuşamayanlar vardı. Oğlumun uzun zamandır net konuşması, yaşının üzerinde pek çok kavramı bilmesi sebebiyle 2018lilerle aynı sınıfta başladı ancak bizim ilk kreş tecrübemizdi. Zaman geçtikçe sınıfındaki çocuklarla duygusal ve sosyal olarak aradaki fark gün yüzüne çıktı. Evde hareketli, bıcır bıcır olan oğlum okulda hiç konuşmuyor ve çok durgun kalıyordu. Ayrıca o sınıftakilerin wc eğitimini tamamlamış olmaları, öğlen uykusu uyumamaları sebebiyle de oğlumun 2019 lularla devam etmesinin daha doğru olacağını söylediler. Bu arada 2019 lu grupta ağustos,eylül, kasım doğumlu 3 çocuk ve gene oğlum gibi ocak 2019 doğumlu bir çocuk var. yani toplamda 5 kişi oldular. Oğlum bu yeni grubunun en büyüğü oldu şu anda. Gel gelelim bu grupta da oğlum gibi ocak doğumlu olan çocuk hariç konuşabilen çocuk yok. Bu yaş grubunda aradaki bir iki aylık fark bile ciddi gelişimsel farklar yaratabiliyor. Oğlumun yeni öğretmeninin oğlu da bu sınıfta (ağustos doğumlu) ve oğlum bu çocuğun konuşamamasını, tüm hareketlerini birebir taklit ediyor. Hatta çocuğun adı emre olsun, ben emreyim diye geziyor sürekli. Ondan hiç görmediğim ağlama numaraları, konuşamama numaralarından bezmiş durumdayım. Sürekli bana diğer 3 çocuğu kastedip onlar daha bebek ben de bebek oldum vs deyip duruyor. Öğretmeni de okuldaki psikolog da taklit etmesinin normal olduğunu, bu sınıfa yeni geçtiği için henüz uyum sürecinde olduğunu ve üstüne düşmememi söylediler. Özellikle öğretmenin oğlunu , anne deyişlerini vs taklit etmesinin bu durumun ona değişik geldiği için olduğunu, okulda başka bir sürü çocuğun da o çocuğu taklit ettiğini söylediler.

Ben de bir eğitimci olarak bu yaş grubunda en fazla arada 3 ay kadar bir fark olmasının doğru olacağını düşünüyorum ancak öğrenci sayısı az olduğu için öğrencileri doğum yıllarına göre bölmüşler. bu da bahsettiğim gibi uyum sorunlarına yol açıyor. kısacası oğlum ilk grubu için küçük, yeni grubu için de büyük kalıyor ( yıl olarak aynı olsa da gelişimsel olarak çok önde, bunu öğretmenler de söylüyor). Ancak duygusal olarak yeni sınıfında daha mutlu olduğunu, aktivitelere daha fazla katıldığını söylüyor öğretmeni. Sizce bu emreyi ve diğer küçük çocukları taklit etme süreci ne zaman biter? oğlumun gelişimini kötü etkileyen bir durum mu? yoksa geçicidir deyip sabır mı etmeliyim? hastalıktan dolayı 2 haftadır okula gönderemiyorum mesela bu süreçte normale döndü ama okula döndüğü gibi benimki de küçük bir emre olacak gene :KK43:
Çocukları yıllara göre bölmek kötü olmuş. Farklı bir seçenek değerlendirilmeli. Çünkü oğlunuz gerileyecek diye düşünüyorum

Ben de bir eğitimci olarak bu yaş grubunda en fazla arada 3 ay kadar bir fark olmasının doğru olacağını düşünüyorum ancak öğrenci sayısı az olduğu için öğrencileri doğum yıllarına göre bölmüşler. bu da bahsettiğim gibi uyum sorunlarına yol açıyor. kısacası oğlum ilk grubu için küçük, yeni grubu için de büyük kalıyor ( yıl olarak aynı olsa da gelişimsel olarak çok önde, bunu öğretmenler de söylüyor). Ancak duygusal olarak yeni sınıfında daha mutlu olduğunu, aktivitelere daha fazla katıldığını söylüyor öğretmeni. Sizce bu emreyi ve diğer küçük çocukları taklit etme süreci ne zaman biter? oğlumun gelişimini kötü etkileyen bir durum mu? yoksa geçicidir deyip sabır mı etmeliyim? hastalıktan dolayı 2 haftadır okula gönderemiyorum mesela bu süreçte normale döndü ama okula döndüğü gibi benimki de küçük bir emre olacak gene :KK43:

kusura bakmayın ama benim hissettiğim çocuğun gelişimini biraz abartıyorsunuz gibi. Üç ay farktan bir şey olmaz, üç aylık sınıflar mı yapacaklar? Tabii ki sınıfta farklı farklı çocuklar olacak Ve çocuğunuz da onlarla nasıl iletişim kurması gerektiğini öğrenecek.

Taklit etmesine ne sıkıntı var ki zamanla geçer bence

Taklit konusuna çok takılmayın. Taklit yapa yapa öğreniyor. Zamanla söner ya da başka şeye yönlenir. Ama sınıfta öğretmeninin çocuğu olması kafasını karıştırmış olmalı. Bir iki ay bile bu yaşlarda farkediyor. Tamamen aynı gelişim düzeyinde bir sınıf bulmanız da zor. Bana kalırsa başka bir kreşe bakın içiniz rahat etsin. Eğer öyle bir imkanınız yoksa da takılmayın. Normal bir durum.

kusura bakmayın ama benim hissettiğim çocuğun gelişimini biraz abartıyorsunuz gibi. Üç ay farktan bir şey olmaz, üç aylık sınıflar mı yapacaklar? Tabii ki sınıfta farklı farklı çocuklar olacak Ve çocuğunuz da onlarla nasıl iletişim kurması gerektiğini öğrenecek.
daha büyük yaşlarda problem olmaz elbette çünkü aradaki fark bu kadar bariz belli olmaz ama şu anda oğlumla diğer 3 çocuk arasında bariz gelişimsel farklar var. kasım doğumlu olanla arasında 10 ay var, nerdeyse bir yaş. gezdiğim kreşlerden birinde aynen bahsettiğiniz gibi 3 aylık sınıflar vardı.

Çok yersiz bir korku yaşıyorsunuz. Çocuklar evde kendinden küçük kardeşleriyle bile etkileşim kurabilir. Birbirini taklit edebilir. Çocuk bu. Çok normal. Etrafınızda 3 yaş ocak doğumlu olmayan herkesten kaçın o zaman. Ocak doğumlu çocuklar bile denk olmayabilir. Bazı çocuklar 4 yaşında konuşuyor. Olabilir yani. Lütfen çocuğunuza çok yüklenmeyin. Büyük sınıfa verilince de sıkılmış. Onlar birbiriyle akran olduğu için sizin çocuğunuzu aralarına almamış olabilir. Bir tek sözel iletişim değil ki. Siz de biliyorsunuzdur. İnce motor kaba motor sosyal davranışlar paylaşma vs. birçok faktör var. Kreşlerde çocuklar taklit yoluyla etkileşime geçerler. Sevmedikleri yemekleri yerler. Uykusu yoksa bile uyumak isterler. Yoğun etkileşim merkezleridir kreşler.

Tek problem sınıfta anne-çocuk ilişkisinin olması bence. Öğretmene sizin çocuğunuzda anne diyor mu mesela. Bu taklit değil kıskanmadır. Her çocuk annesini yanında ister. Ben olsam kreş değiştirirdim. 3 yaşındaki bir çocuk onun annesi yanında benimki değil bocalaması yaşar bence. Nasıl anlasın anlam versin. Bu olaya başlı başına sinir oluyorum zaten. Zinhar karşıyım. Bütün öğretmenler çocuğuna öğretmenlik yapabiliyor. Devlette de özelde de. Ama veliler oryantasyon sonrası kreşe sokulmuyor. Neden. Çünkü çocuk uyum sağlayamıyormuş. 🤷🏻‍♀️ Çocuklar anne- çocuk ikilisi gördükçe de uyum sağlayamıyor.

Öğretmenin kendi çocuğunu okutmasının derdi bu. Benim de oğlumun anaokulunda aynı dert var, bizde öğretmenin oğlu büyük sekiz ay kadar bizimkilerden. Benim oğlum da x varken o oyuncakla oynamam sonuçta o annesi anne fln diyor. Seneye kurumu değiştireceğim sırf bu sebeple. Ufak olması değil öğretmenin çocuğu olması dert aslında

Sıkıntı öğretmenin çocuğunun orada olması. Diğer çocuklar da sizinki de onun annesi yanında bizimki değil diye düşünerek onun gibi davranıyorlar. Yani emre dediğiniz çocuk 2 yaş büyük olsa da onun gibi davranacaklardı. Bunu kreş yönetimiyle görüşebilirsiniz. Baştan hata yapmışlar.

Sadece kreşler de değil devlet okullarında da sınıflar doğum yılına göre belirleniyor. Kalabalık olan yerlerde birden fazla sınıf varsa 6 4 ya da 3 aylık gruplar yapılabiliyor. Ama çocuğunuz 1. sınıfa başladığında aynı yılın Aralık ayı doğumlu çocuklarıyla aynı sınıfta olacak.

Back