Sürekli size gelip sizi evine davet etmeyen insanlar.

umutluveumutsuz

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
30 Aralık 2019
72
29
88
24
Merhaba kızlar, benim bir arkadaşım var. Bize gelip gidiyor her geldiği zaman mutlaka dışarıdan yemek sipariş kahve vs tabii ki ben ev sahibi olarak yapıyorum. Ama kaç senelik arkadaşız bir kere bile evine beni davet etmedi. Bazen laf arasında söylüyor bir ara gel diye sonra ses seda yok. Kendimi bir süre sonra kullanılmış hissediyorum sizin başınıza da böyle olaylar geldi mi, ne tepki verdiniz?
İkimizde aile yanındayız bu arada.

Şu gün sana geliyorum boş musun diyip gidin? O kadar samimiyetiniz yok mu? Biz apartmanda 3-4 aile sık görüşürüz ama genelde iki ailenin evinde olur. Arada diğerleri de davet eder ama ağırlık %95 iki ailededir. Öyle bir dinamik gelişti. Küçük çocuğu olanlar davet etmiyor genelde, etse de diğer taraf erken kalkmak zorunda kalıyoruz diye kabul etmiyor 😅

Merhaba kızlar, benim bir arkadaşım var. Bize gelip gidiyor her geldiği zaman mutlaka dışarıdan yemek sipariş kahve vs tabii ki ben ev sahibi olarak yapıyorum. Ama kaç senelik arkadaşız bir kere bile evine beni davet etmedi. Bazen laf arasında söylüyor bir ara gel diye sonra ses seda yok. Kendimi bir süre sonra kullanılmış hissediyorum sizin başınıza da böyle olaylar geldi mi, ne tepki verdiniz?
Merhaba konunuzu görünce ilk defa yorum yapmak istedim çünkü ben de benzer bir durumdayım. Biz de üç arkadaşız. Ben tek yaşıyorum bu arkadaşlarımı ilk tanıştığımız yıl içerisinde birkaç sefer ağırladım bekar evi gibi düşünmeyin ana yemekli ara sıcaklı tatlılı vs davet menüsü şeklinde.onlar aile evinde kalıyorlardı ben de böyle bişey beklemedim zaten.Daha sonra ikisi de üst üste evlendi. Düğün süreçlerinde vs beraberdik. Ben evlendikten sonra evlerine çağırırlar diye düşünmüştüm açıkçası yeni gelin hevesi falan olur diye çünkü misafir çağırıyorlar bunu biliyorum ama beni çağırmadılar , dillerinin ucunda bir ara bana gelin diyorlar. Öyle olunca ben de 1.5 senedir onları çağırmadım dışarda görüşüyoruz. Bence o sizi çağırana kadar siz de onu çağırmayı bırakın ben onlar beni çağırana kadar çağırmayı düşünmüyorum.

O size, siz davet etmeden mi geliyor? Öyleyse siz de o davet etmeden gidin.
Yok eğer siz davet ediyorsanız da öyle geliyorsa davet etmeyin siz de.

Evde erkek olunca ben de arkadaşlarımı çağıramıyorum. Genel de bir arkadaşım davet eder. Yemek ya da tatlı yaparız. Eli boş gitmem mutlaka malzeme götürürüm. Bir kere bile lafını etmedi. Bence üzerine düşünüyorsanız davet etmeyin. Samimi olmuyor. Zaten çıkar ve sömürü görüyorsanız yakınlığı azaltın.

Bi ara böyle bi komşum vardı. Samimi arkadaşım falan değil bildiğiniz komşum. Ben bekarım diye sürekli pat diye çıkıp gelirdi. Kendisi bi kere bile çağırmadı. Bi gün bilerek msj attım sana gelcem kahve içmeye diye msjımı açmadı geç saate kadar sonra da ayy canım görmemişim yazdı 😂😂😂 kızı başımdan atamıyodum yorgunum dinlenicem diyordum ben yabancı mıyım diyodu😂😂 evet yabancısın aq 😂😂 her gün türlü bahaneler uydurarak bir nebze azalttım ama taşınana kadar tam olarak kurtulamadım. Sizinki arkadaşmış yarın sana gelcem diyin. Tavrına göre hareket edersiniz.

Bendede var bir tane. Müsait değilim vs diyerek yavaş yavaş ayağını kestim. Dışarda buluşuyoruz şimdi. İster istemez enayi durumuna düşüyorsun

Keriz olduğumuz için, bende alnıma çakılmış nal gibi enayilik gene var atamıyorum.
Gerçi çok yol kat ettim.

Uzun uzun yazmayayım, beni artık bir kişi bir kere kerizleyebilir. İkinci ıııı yok.
Leş akraba, devamlı gelen arkadaş, komşu vs evime giremez…

Hak eden arkadaşımı dostumu önce yemek sonra pastası, böreği ile karşılıyorum. AMA HAK EDENİ.
Hak edene de halali hoş olsun canı gönülden yapıyorum.

Benim arkadaşlarımdan hiç biri böyle değil çünkü ben battan hissedince engelliyorum.örnekleyeceğim;
Bize kendini zorla davet ettiren bir arkadaşı oldu esimin geldiler masa ortadayken apar topar köpekleri evde diye gittiler. Ben bi nevi garson gibi sadece yemek ikram ettim bundan rahatsız oldum ve bir daha gelmek istediklerinde 3 kez denediler bir gün bakarız evde değiliz falan dedim. Evi taşıdık bütün arkadaşlarımız geldiler çünkü biz davet ettik onları etmedik. Ve onlar bunu bi noktada anladılar, biz sizi davet edemedik size geldik sonra yemeğe alamadık falan dediler, davetlerine de bir ay Türkiye’deyiz hurdayız surdayız dedik pes ettiler . Böyle insanları cidden çekmemek uzaklaşarak yüzgöz olmadan kesmek lazım

ya kendimden biliyorum ayrı yaşayan arkadaşlarıma daha sık gidiyoruz. ben ailemle yaşadığım için nadir ağırlayabiliyorum veya ufak bi kahve saati ama illaki boş bir zaman dilimi oluyordur herkesin. bence artık tavrını koyup müsait olmadığını söyle sana geleceğim de.

Ben böyle insanları tutmam hayatımda bu yüzden böyle bir arkadaşım yok şuanda.Ama annemin böyle bir arkadaşı var 😁Kadın sürekli gelip yiyip içip gidiyor.Ama hiç çağırmıyor.Daha doğrusu annemin gitmeyeceğini bildiği için laf olsun diye çağırıyor.Çok tartıştım kavga ettim evine kabul etme diye bu insanlar ı.Ama anneme dinletemedim.

Ben böyle insanları tutmam hayatımda bu yüzden böyle bir arkadaşım yok şuanda.Ama annemin böyle bir arkadaşı var 😁Kadın sürekli gelip yiyip içip gidiyor.Ama hiç çağırmıyor.Daha doğrusu annemin gitmeyeceğini bildiği için laf olsun diye çağırıyor.Çok tartıştım kavga ettim evine kabul etme diye bu insanlar ı.Ama anneme dinletemedim.
Evet kullanılmış oluyorsunuz.Anneme de diyorum kadın seni kullanıyor ama annem çok inat ve sabit fikirli.Herkesin kendi hayatı artık bir yerden sonra karışamıyorsun

Aa arkadaşınız benim eltim mi acaba 😳 benim elti de öyleydi utanmadan ben misafirliğe gitmeyi çok seviyorum diyordu. Evime 3 kez adım atabildi o da kızımın doğum günlerinde.. daha da almadım evime almam da. Aksi takdirde kendi kul hakkıma girerdim. misafirliğe gitmeyi bilen misafir ağırlamayı da bilecek..

Benim komşum öyleydi 2 ay arayla doğum yaptık
Bebeğini alıp alıp surekli bize gelirdi
Her mesafe koymaya calistigimda bir sekilde beni kıvama getirirdi.
Cocuklarimiz buyudu yine ayni sekilde.. asla evine cagirmazdi çat kapi kapimda biterdi.
Son 1 senedir sağlam sekilde mesafemi koydum asla taviz vermedim.. şimdi gelemiyor
Aylar üzerine aradı beni kızı, oğlumla oynamak istiyormus gönderebilir misin diye.
Hayır dedim.
Benim oğlum kimsenin can sıkıntısını giderecek, eğlence aracı değil.

Ben çok insan seven biriyim çok fazla arkadaş cevrem var
Geliriz gideriz gorusuruz bunun gibisini gormedim.
Iyiligi, enayiliğe donusturen insanlardan nefret ediyorum. Adam kullanıyorlar resmen.

Back
X