• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sürekli Şikayet Eden Anaokulu Öğretmeni

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

vermelho-

Özgür kadın; özgür toplum!
Kayıtlı Üye
16 Mart 2015
318
452
103
Arkadaşlar merhaba.

Onceki konularimdan hatirlayaniniz vardir belki. Oglum 4 yasinda ve gelisim problemleri yasayan bir cocuk. 2 hafta once anaokuluna basladi. Okula basladigi ikinci gunden beri araliksiz olarak hareketliligi, yerinde durmadigi, arkadaslarina hamur attigi, soz dinlemedigi ile alakali sikayetler aliyorum. Evet bu davranislarin birer sorun oldugunu ben de biliyorum ama kendini torpuleyebilmesi icin oglumun o ortamda bulunmaya ihtiyaci var. Biraz mutedil yaklasarak onu kazanmaya calismasi cok mu zor? Neden surekli olarak ayristirici bir tavir takindigini anlayamiyorum. Sanki ben problemli ogrenci istemiyorum, al çocuğunu git der gibi davraniyor. Oglumun durumu zaten beni cok cok uzuyor, simdi bir de her okula gittigimde ayri bir stres yasiyorum.

Lutfen yanlis anlamayin, kimseyi kimseye sikayet etmek gibi bir arzum yok. Ogretmeni de anliyorum, huzurlu bir ortamda faaliyet yapmak istiyor. Sadece ben kendimi ogretmene nasil anlatabilirim, onyargisini nasil yikabilirim, oglumun problemlerini nasil aşabiliriz bu konuda fikirlerinizi bekliyorum arkadaşlar. Bir de bu sartlar altinda saglikli bir iliski kuramayacagiz ama ogretmenin oglumu okuldan uzaklastirma gibi bir etkisi olabilir mi?

Gelişim probleminden kastınız nedir? Özel eğitim merkezine gidiyor mu mesela?

Gölge öğretmen konusunu arastırın,okul kabul ederse ,ve maddi açıdan zorlamayacaksa sizi,bir düşünün derim.
Geçen yıl kızımın okulunda vardı bir öğrenci,gölge öğretmeni ile,öğretmen uyarmak,müdahale etmek durumunda kalmıyordu,çocuğun dikkati dağılıp ,o an yapılan faaliyetten uzaklaşınca gölge öğretmen uyarıp devam etmesini sağlıyordu.
Bilemedim,öğretmen açısından bakınca da zor,orda ona emanet en az 10 çocuk vardır(büyük ihtimalle daha fazla)tek çalışıyorsa eminim zorlanıyordur.

Diğer çocuklara karşı sadece hamur atmakmı şikayeti ?
Tamam dinlemiyor , hareketli bir çocuk peki diğer çocuklarla iletişimi nasılmış?

iyi de napsın kadın başka başka çocuklara zarar verip sözünü dinlemiyorsa tabi ki size bildirecek. eğer gerçekten çok sorunluysa ona göre bir merkeze götürmelisiniz. sizin oğlunuzun psikolojisi düzelsin diye diğer çocukların psikolojisi mi bozulsun anlamadım.

Farkindaysaniz bana bildirmesinden yana bir sikayetim yok. Öğretmen surekli sikayet edip "bilemiyorum, bu sekilde devam edemeyiz" deyip duruyor. Sadece biraz yapici yaklasmasini bekliyorum. Her problemli cocuga kapiyi mi gostermek gerekiyor?

Diğer çocuklara karşı sadece hamur atmakmı şikayeti ?
Tamam dinlemiyor , hareketli bir çocuk peki diğer çocuklarla iletişimi nasılmış?

Akranlarina karsi saldirgan bir cocuk degil ama satasiyor bazen. Ilgilerini cekmeye calisiyor. Aslinda oynamak istiyor ama dogru yontemi bulamiyor. Sinifta ayakkabilarini cikariyor, masalarin altina giriyor, tuvalette suyla oynuyor gibi gibi sikayetleri var ogretmenin...

Yaygın gelişimsel bozukluk tanılı bir çocuksa özel eğitim alması gerekir çocuğunuzun gelişimi açısından.
Aslinda belirli bir tanisi yok. Surekli doktor takibindeyiz. Onceki durumunu anlattigimda atlatmis diyorlar ama bu tarz problemler yasiyoruz.

Ben de ilkokulda idareciyim. Bence siz kendini çok iyi ifade eden birisiniz. Öğretmene de bu şekilde ifade ederseniz tavrının değişeceğini düşünüyorum. Değişmezse o zaman bir üst amire gidin. Bu şikayet değil, müdüre gidip çocuğumu önemseyen bir öğretmen istiyorum diyin. Çalıştığım kurumda durumu parlak olmayan her öğrenciye kapıu göstersek okulu kapayıp gitmemiz gerekirdi. Çocuğunuzun durumu utanmanız ya da geri durmanız gerken bir durum değil. Aksine çözüm üretmeye çalışmalı öğretmen.

Ozel egitim almiyor. Yaygin gelisimsel bozukluk.
Biraz açar mısınız?
Bu tarz çocuklar da özel eğitimden faydalanabilir diye düşünüyorum.
Davranışsal problemlerde öğretmen ile elele bu konuyu çözebilirsiniz.

Siz bu durumu aşamayıp sadece öğretmenden ne bekliyorsunuz?

O sinifta çocuğunuz dışında en az 20 öğrenci daha vardır.

O kaosun icinde diğer 20 çocuğun ne günahı var.

Açıkçası siz bu konuda Öğretmenden daha fazla çaba harcamalısınız.

Rehberlik hocasıyla görüşüp Bir pedegogdan destek almalısınız.

Arkadaşlar merhaba.

Onceki konularimdan hatirlayaniniz vardir belki. Oglum 4 yasinda ve gelisim problemleri yasayan bir cocuk. 2 hafta once anaokuluna basladi. Okula basladigi ikinci gunden beri araliksiz olarak hareketliligi, yerinde durmadigi, arkadaslarina hamur attigi, soz dinlemedigi ile alakali sikayetler aliyorum. Evet bu davranislarin birer sorun oldugunu ben de biliyorum ama kendini torpuleyebilmesi icin oglumun o ortamda bulunmaya ihtiyaci var. Biraz mutedil yaklasarak onu kazanmaya calismasi cok mu zor? Neden surekli olarak ayristirici bir tavir takindigini anlayamiyorum. Sanki ben problemli ogrenci istemiyorum, al çocuğunu git der gibi davraniyor. Oglumun durumu zaten beni cok cok uzuyor, simdi bir de her okula gittigimde ayri bir stres yasiyorum.

Lutfen yanlis anlamayin, kimseyi kimseye sikayet etmek gibi bir arzum yok. Ogretmeni de anliyorum, huzurlu bir ortamda faaliyet yapmak istiyor. Sadece ben kendimi ogretmene nasil anlatabilirim, onyargisini nasil yikabilirim, oglumun problemlerini nasil aşabiliriz bu konuda fikirlerinizi bekliyorum arkadaşlar. Bir de bu sartlar altinda saglikli bir iliski kuramayacagiz ama ogretmenin oglumu okuldan uzaklastirma gibi bir etkisi olabilir mi?
Diger velilerden sikayet aliyordur. Onların size ulaşmasını engelliyor büyük ihtimalle. Yakında diğer veliler size ulaşabilir. Şimdi eğer çocuğunuzun durumu söylediğiniz gibiyse özel eğitim alması gerekiyor. Veliler bazen direnebiliyor bu duruma. Eğer ayni seyi yapıyorsanız lütfen yapmayın. Özel eğitim almasina izin verin.
Bir de şöyle düşünün diğer çocukların suçu ne? O çocuklar sizin çocuğunuz terapi ortamı sağlamak için orada değiller. Kimse cocuguna vurulmasını, bir şeyler atılmasını istemez. Siz kendi çocuğunuz için haklı olarak endiseleniyorsunuz. Peki sizin çocuğunuz yüzünden diğer çocuklar okuldan sogursa ne olacak?

Son düzenleme:
Yaygın gelişimsel bozukluk tanılı bir çocuksa özel eğitim alması gerekir çocuğunuzun gelişimi açısından.
O zaman neden kaynaştırma eğitimi var? Eğer saldırgan değilse diğer çocuklara zarar vermiyorsa, normal anaokuluna gidebilir.

Biraz açar mısınız?
Bu tarz çocuklar da özel eğitimden faydalanabilir diye düşünüyorum.
Davranışsal problemlerde öğretmen ile elele bu konuyu çözebilirsiniz.

Siz bu durumu aşamayıp sadece öğretmenden ne bekliyorsunuz?

O sinifta çocuğunuz dışında en az 20 öğrenci daha vardır.

O kaosun icinde diğer 20 çocuğun ne günahı var.

Açıkçası siz bu konuda Öğretmenden daha fazla çaba harcamalısınız.

Rehberlik hocasıyla görüşüp Bir pedegogdan destek almalısınız.

Ben sadece ogretmenden bir sey beklemiyorum. Hatta problemleri asmak adina beraber hareket etmek istedigimi, Oglumdan umidini kesmedigi muddetce gerek okulda gerekse evde her turlu konuda onun sergiledigi iletisimi destekleyici bi tavir takinacagimdan emin olmasini soyledim. Ben cozum uretmeye çalışıyorum. Oglum iflah olmaz bir cocuk degil.

Ben de öğretmenim. Anlayamadığım şu bazı arkadaşlar ‘hazır’ oturan, laf dinleyen, her şeyi şak diye anlayan öğrenciler istiyorlar olmayınca da şikayet şikayet. Gerçi çocuğuna uygulanan eğitimi, metodları beğenmeyen veliler de var sonra benim çucuğum neden şöyle neden böyle diye kıyameti koparıyorlar. Olması gereken şu öğretmen öğrenciye karşı tavrını, metodlarını belirleyecek (etik olacak tabi ki bunlar) veli de karışmayacak. Aman onu şöyle yap bunu böyle yap demeyecek (sizin için söylemiyorum). Size gelince öğretmene “Hocam eğitimci olan sizsiniz evladımın problem davranışları ile alakalı da davranış değiştirme programı hazırlamak da sizin göreviniz zira benim yapabildiğim bu” diyin. Şikayetler devam ederse okul müdürü ile görüşüp probleminizi bildirin, o halletsin öğretmeni ile.

Akranlarina karsi saldirgan bir cocuk degil ama satasiyor bazen. Ilgilerini cekmeye calisiyor. Aslinda oynamak istiyor ama dogru yontemi bulamiyor. Sinifta ayakkabilarini cikariyor, masalarin altina giriyor, tuvalette suyla oynuyor gibi gibi sikayetleri var ogretmenin...
Benim tanıdığım tüm çocuklar bu saydiklarinizi yapıyor. Acaba başka bir durum söz konusu olabilir mi.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.