• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sürekli ölüm korkusu

Angel4545

Kalbim Mahşer Yeri....
Kayıtlı Üye
16 Eylül 2017
10
10
38
39
Selam bayanlar... Yaklaşık 2 yıldır panik atak ile uğraşıyorum bunun son bir yılı yoğun olarak ölüm korkusu çarpıntı bayılma hissi göğüste daralma binlerce şey sayabilirim.. Varmı benim gibi cebelleşen :(

Selam bayanlar... Yaklaşık 2 yıldır panik atak ile uğraşıyorum bunun son bir yılı yoğun olarak ölüm korkusu çarpıntı bayılma hissi göğüste daralma binlerce şey sayabilirim.. Varmı benim gibi cebelleşen :KK43:
Merhaba,
panik atak teşhisini bir doktor mu koydu? eğer öyle değilse, önce bir dahiliye uzmanına görünmenizi tavsiye ederim.

Tanınızı psikiyat koyduysa şayet,
ilaç ve psikoterapi desteğinin birlikte yürütülmesini öneririm. Bahsettiğiniz belirtiler, panik atağın belirtileridir. Panik ataktan bu zamana kadar ölen kimsenin olmadığını söylüyor yapılan araştırmalar. Ve, bu hastalık için; beynin oyunu deniliyor. Vücudunuzun en normal hareketlerini bile felaket senaryoları kurarak algılayıp yanlış yorumlamanıza sebep oluyor şakacı(!) beynimiz. :) Düşüncelerinizi yeniden şekillendirmeniz etkili bir adım olacaktır.

Bilişsel Davranışçı Terapi ekolüyle çalışan klinik psikologların size yardımcı olabileceğini düşünüyorum.
Geçmiş olsun.

bende de her an deprem olacak korkusu var bazen bir gurultu oluyor disardan odum kopuyor yada ev sallaniyor hissediyorum kizimla hep evdeyiz olsa ne yapariz bilmiyorum kizim cok korkar keza bende oyle Allah yardimcimiz olsun

Masmavi öncelikle çok teşekkür ederim cevabınız için... Panik atak anksiyete bozukluğu teşhisini psikiyatrist koydu.. Ayrıca bir ay önce dahiliyeye gittim vitamin eksikliği dışında herşey normal çıktı... Beni en çok korkutan ekstrasistoller bayılma hissi göğüste daralma yığılıp kalma hissi ve ayaklarım yere basmıyor gibi oluyorum uçuyor gibi bişi

Masmavi öncelikle çok teşekkür ederim cevabınız için... Panik atak anksiyete bozukluğu teşhisini psikiyatrist koydu.. Ayrıca bir ay önce dahiliyeye gittim vitamin eksikliği dışında herşey normal çıktı... Beni en çok korkutan ekstrasistoller bayılma hissi göğüste daralma yığılıp kalma hissi ve ayaklarım yere basmıyor gibi oluyorum uçuyor gibi bişi
Rica ederim. Belirtilerin ne kadar yorucu olduğunu ve sıkıntı verdiğini tahmin edebiliyorum. Tüm bunlarla baş etmeye çalışmak sizi zorluyor olmalı.
Psikoterapi desteği alıyor musunuz?

Eskudo bi ara manisada depremler sıkça oluyordu bende aynı srn gibiydim anksiyete tavan yaptı.. Şuan klimanın motoru çalıştığı an beni ateş basıyor korkudan deprem sanıyorum

Rica ederim. Belirtilerin ne kadar yorucu olduğunu ve sıkıntı verdiğini tahmin edebiliyorum. Tüm bunlarla baş etmeye çalışmak sizi zorluyor olmalı.
Psikoterapi desteği alıyor musunuz?
Hyr 1 yıl antidepresan kullandım 9 ay oldu bırakalı herşey alt üst oldu... Ayrıca 4-5 vitamin eksikliği çıktı acaba bunlar tetikler mi

Hyr 1 yıl antidepresan kullandım 9 ay oldu bırakalı herşey alt üst oldu... Ayrıca 4-5 vitamin eksikliği çıktı acaba bunlar tetikler mi
Belirtileri daha şiddetli yaşamanıza sebep olabilir. Panik Atak tedavisinde sadece ilaç pek önerilmez; kalıcı bir iyileşme için psikoterapi ile desteklemeniz daha faydalı olur. Nerde yaşıyorsunuz bilmiyorum; ama psikologa ayıracak bütçeniz yoksa ve İstanbul'da yaşıyorsanız 153'ü arayarak belediyenin ücretsiz verdiği hizmetten yararlanabilirsiniz. Gittiğiniz psikologun klinik psikoloji alanında uzmanlık yapıp yapmadığını araştırın gidecekseniz. Bence kendiniz için böyle güzel bir adım atmayı deneyin çünkü siz buna değersiniz. Tedavisi mümkün olan bir durum için hayatınızı zorlaştırmayın.

Psikonet Yayınları'nın Panik Atakta adı kitabını alıp okuyabilirsiniz isterseniz. Bu rahatsızlıktan muzdarip olan kişilerin hayatını kolaylaştırmayı amaçlayarak yazmışlar. :)

Belirtileri daha şiddetli yaşamanıza sebep olabilir. Panik Atak tedavisinde sadece ilaç pek önerilmez; kalıcı bir iyileşme için psikoterapi ile desteklemeniz daha faydalı olur. Nerde yaşıyorsunuz bilmiyorum; ama psikologa ayıracak bütçeniz yoksa ve İstanbul'da yaşıyorsanız 153'ü arayarak belediyenin ücretsiz verdiği hizmetten yararlanabilirsiniz. Gittiğiniz psikologun klinik psikoloji alanında uzmanlık yapıp yapmadığını araştırın gidecekseniz. Bence kendiniz için böyle güzel bir adım atmayı deneyin çünkü siz buna değersiniz. Tedavisi mümkün olan bir durum için hayatınızı zorlaştırmayın.

Psikonet Yayınları'nın Panik Atakta adı kitabını alıp okuyabilirsiniz isterseniz. Bu rahatsızlıktan muzdarip olan kişilerin hayatını kolaylaştırmayı amaçlayarak yazmışlar. :)
Manisada yaşıyorum Burada öyle bi imkan yok ölüm korkusu iliğime kemiğime işledi :(

Çok teşekkür ederim

Back