Pudra, Fondöten, Kapatıcılar Sürekli kızaran yüz :(

fuume

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
15 Ocak 2013
514
72
kızlar merhaba,

Ben yıllardır bir dertle uğraşıyorum ama net bir çözüm bulamadım. cildim çok hassas ve yağlı. sürekli kızarıyorum, duştan çık kırmızı hafif utan kırmızı, sinirlen kırmızı, başın ağrısın kırmızı artık ... Artık çok bıktım ve insanların sürekli sormaları da beni yordu. Tabii bu durum sürekli olan birşey değil , bazen hiç kızarmıyor pürüssüz bazense durduk yere kızarıyor. Bu kızarmalarda t bölgesinde tabii ki.
şuan maybelline affinitone kullanıyorum hafif bir fondoten ama işte kızarıklığımı engellemiyor ne yazık ki.

benimle aynı sıkıntıyı yaşayan var mı ve bir çözüm bulabildi mi?? Yardımlarını bekliyorum kızlar..

canım bnmde olurdu lısedeyken ve ünıversıtede nasıl utanırdım tam anlattıgın yerde t bölgesı ve elmacık kemıklere doğru nefret ederdım kızardıkça utanır utandıkça kızarırdım ama baslangıç utanma degıl cilt problemıydı sanırım zonklar acırdı çünkü aklım süreklı suratımda olurdu yıne kızardım kızaracam dıye kapalı ortamlarda hele pancar olurdum dr a gıttım kortızonlu bı krem verdı ama bu ilerde daha kötü hale getırırmış kullanmadım
nette baktım rozase dıyo bı de gecmez dönem dönem tekrarlar demiş ama bnm kendılıgınden geçti çok sıcak olmassa kızarmıyorum.. kızarıklık canıma tak dedıgınde dermokozmetık ürünler satan bı eczaneye gıdıp anlattım beyaz oldugun için olabılır dedi 3 yıl yaz kış süreklı güneş koruyucu kullandım 50 faktor öncedende süreklı föndöten kullanırdım düşün hiç makyaj sevmezdımama yüzüme resmen bı maske takıyo gıbı günlük fondötenle badana yapardım sonra nişanlandım o sıra fondötenı çok azalttım evde bıle fondötensız duramayan ben bazen fondöten sürmedıgım oluyodu çünkü o sıra aldıgım güneş koruyucum beyazdı kırec gıbı isim verılıyomu bılmıyorum vıchy +50 faktor o da kızarıklıkları bayagı bı kapatıyodu evlenıncede hiç sürmedım fondöten şimdi garnıer 3 ü bi aradayla yıkıyorum yüzümü fazla ovmadan ve hiç nemlendırıcı kullanmıyorum çok kurursa azıcık arko klasık o da çok az yada pişik kremı kullanıyorum azıcık ama hametan yada bepanten ıyı gelıyo şimdi arada azıcık herkeste oldugu gıbı kızarıyo ama hiç takmıyorum gecıyo hemen napalım herkes allık kullanıyo şimdi özel zamanlarda föndöten kullanıyorum sadece hassas cıltler bnce sadece mıneral makyaj ürünlerı kullannmalılar onun dışında la roche posay ın kızarıklık için ürünlri var rosalıac xl dıye damar çeperlerını güçlendırıyo kızarıklık dısardan olmuyo görünmuyo..

bu arada ben 23 yaşındayım ve bu yıl bu çok fazla kızarma olmaya başladı. hergün fondoten kullanıyorum ve bu da çok etkiliyor sanırım. Bir dönem doktora gittim ve bana bir ilaç verdi bir hafta kullanmam gerektiğini söyledi. kullandığım dönem yüzüm hiç kızarmadı ve fondoten hiç kullanmadım. ilacı bıraktıktan sonra hemen yine aynı şekilde kızarma devam etti. Güneş kremi hiç kullanmadım ama sanırım en mantıklısı o. bugün ilk işim onu almak olacak.
bu konu beni çok rahatsız ediyor gerçekten. çünkü yöneticiyim ve sürekli personelime eğitim veriyorum ve her konuşma sonunda kızarmış bir şekilde bitiriyorum. Umarım işe yarar çok istiyorum :)

vichy nin güneş koruyucusunu almaya gittiğimde sebamedi önerdiler ama karar veremedim. bir de clinique daha iyi dediler hangisini alsam acaba???

vichy nin güneş koruyucusunu almaya gittiğimde sebamedi önerdiler ama karar veremedim. bir de clinique daha iyi dediler hangisini alsam acaba???

bnde 24 yasındayım canım 20 yasından 23 yasına kadar evde dahıl hergun ve kışlarıda tabı kullandım yüksek faktör guneş koruyucu vıchy her eczanede olmuyo o yüzden baska bişi satmaya calışıyolar bnm sana soledıgım güneş koruyucu yaglı degıl sebamed ürünleri ucuz ve fazla etkılı degıl bnce.. bıde hamılton kullandım ben 50 tl ye almıştım o da etkılı degıldı hiç ama vıchy nın +50 si çok iyi geldi ama yagsız ve kireç gıbı beyaz renk olanı sebamedler çok yaglı ve kesınlıkle +50 faktorun altını önermıyorum..bı de bu söyledıgım krem 70 80 tl civarı 50 ml dı sanırım....

o zaman kesinlikle vichy denemem lazım işe yarasın parası hiç umrumda değil :) dediğin gibi eczanede yoktu sebamed vardı direk onu satmaya çalıştılar ama sebamedin sabununu kullanıyorum aşırı kurutuyor cildimi. yarın ilk işim onu temin etmek olacak :)

Kızlar roactuanne kullanıcısı olarak yuz kızarıklıgı yasayan bırıyım gercekten cok cok zor bır durum suan sıvılcem olmasa bıle kalan kızarıklar nedenıyle en ufak bırseyde kızarıp yuzum cok kotu gorunuyor. Sızler neler yapıyorsunuz yardım edın delırıcem !

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…