• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sürekli kırılan eş ailesi

🤦🏼
Ben olabilir misiniz?
Tabi önemli bir farkla... En önemli günlerimde kırılır. Düğün günü, doğum yaptığım gün gibi.
Ben 2.de affettim ama eşime söyledim. Bir daha benim özel bir günüm katledilirse hepinizi katlederim. Ana tana dinlemem dedim.
Bu ne ya milletin nazını cazını çekemem ben dedim. Görüştürmüyor şuan bizi 😂 Hoş istesede görüşmek gelmiyor içimden.
Başkası yapınca ben alınganlık gösteriyorum ama ben yapınca (bişeyde yapmadım geleneklere uymuyor bahanesiyle) kırıldım, üzüldüm, darıldım. İkide gözyaşı tamam oğulcuğu gelmiş hesap soruyor.
Adamın totosundan kan alırım ben yükseltme beni dedim korktu 😂😂

Hanımlar 3 senelik evliyim kaynanam sürekli bana kırılıyor niye gelmediniz gitmediniz niye böyle yapmadınız görümcelerim sürekli eşimi arıyor annem size kırılmış babam size kırılmış diyip duruyorlar. Hamileyim bi şöyle ağız tadıyla kimseye kırılamadım valla gelen giden bana kırılıyor anlamıyorum. Çocuk gibi küsmece barışmaca oynamaktan çok sıkıldım artık. Takmamaya çalışıyorum ama artık inanın dayanamıyorum. Kaynanamla telefonda normal konuşmamızda bile en son gelmezseniz kırılırım diyor. Nedense bi tek onların duyguları var benim yok ben bir şeye alınsam abartıyor oluyorum… eşim başlarda onların lafını bana getirirdi, tepkilerimden sonra yapmamaya başladı ama bu sefer de çok sessiz oldu ne onlara bir şey der ne bana, bir gerginlik olsa çekilir kenara susar. İlk baştan beri hep birlikte olalım istediler çok karıştılar beni eşime şikayet ettiler ben hep mesafeli ama saygılı davrandım. En ufak bir şey de niye aramadınız, niye niye… aramıyorum işte zorla mı ? Tavrımı bildikleri halde 3 senedir aynı muhabbet. Çok şey yaşadık tartışmalar oldu yine de yakınlık istiyorlar ama bu yakınlık sadece onların istediği gibi olacak yani benim düşüncelerimin hiç bir önemi yok. Sürekli bizde şöyle bizde böyle diyip duruyorlar kendi adetlerini anlatıyorlar. Geçen yine gittiğimizde kaynanam, çocuk doğsun ağzına acı biber sürücem bizde böyledir acıya alışsın diye yapılır dedi. Görümcem senin çocuğunada lakaplar takıcaz diyip durdu. Hayır yani görümcem kendisi beni her yerden engelledi şimdi nerden geliyor bu samimiyet bilmiyorum. Bir şeyler yaşayıp sonra hiçbir şey olmamış gibi davranmaktan tiksiniyorum artık gitmek istemiyorum birileri kırılır diye yaşamaktan yoruldum zaten ne yapsan yaranamıyorsun. Geçende eşimle resim paylaştık diye görümcem kırıldı. Kendi ailemdende alttan al boş ver duyma tarzında yorumlar aldım zaten tek yaptığım bu. Görmüyorum duymuyorum, cevap vermiyorum ama her seferinde daha fazla yapıyorlar. Herkesin bir sabır sınırı var, benimde kendi içimde yaşadıklarım var… psikolojik olarak kötü bir dönemden geçiyorum zaten bide saçma sapan şeylerle uğraşmak zorunda kalıyorum bi kerede beni anlamaya çalışan yok bu zamana kadar yüzlerine karşı bi saygısızlık yapmadım, mesafeli ve saygılı durdum. Ama ne yapılanları hazmedebiliyorum ne aynı şeyleri tekrar tekrar yaşayıp hiçbir şey olmamış gibi davranmayı. Ne yapıyım sizce
Kocanızla resim paylaştınız diye kırılan görümce mi!? Siz daha fazla kırılın, hamilesiniz zaten. Eşiniz sizi bu konuda zorlamamalı. Stres olduğunuz ortamlardan uzak durmanız gerekir

Sizde kırılın,eski yaptıklarınız aklıma geldi daha çok kırıldım değin.Olmadı kırgınlıkla ilgili durum paylaşın oda olmadı havuçları kırıp kırıp sesli msj atın🙂🙂🙂

Yeni bir hastalık atlattım karnımda bebeyle. Kimse beni sormadı valla keşke bende kırılsaydım. Onların en ufak burnu kanasın sülaleye hesap sorar küserler. Bu tür durumlarda ben hep aradım gittim zaten yapmamak mümkün değil öyle bir baskıları var ki… sıkıysa gitme
Sizde onlara kirilin bu sebeple. Ayaklarim sisti kimse sormadi, midem bulandı kimse ayran getirmedi diye kirilmaya devam edin. Ben hamileyken hava cok sicak diye aglayip meteorolojiye trip atarak çağ atlamistim 😆 hamilelikte sizin daha kirilgan olmaniz gerekiyor aslinda

Yeni bir hastalık atlattım karnımda bebeyle. Kimse beni sormadı valla keşke bende kırılsaydım. Onların en ufak burnu kanasın sülaleye hesap sorar küserler. Bu tür durumlarda ben hep aradım gittim zaten yapmamak mümkün değil öyle bir baskıları var ki… sıkıysa gitme
Siz de onların taktiğini uygulayın işte her şeye kırılın, hemen hasta olun onlar napıyorlarsa aynısın yapın. Arayıp sitem edin ben size kırgınım diye. İşe yaratacaktır diye düşünüyorum 😊

Ben olsam daha çok kırılırım daha çok abartırım hatta arada gözlerim bile dolar. Üstelik hamileymişsiniz bi haller oluyor bana diye burunlarından getirirdim :D
Ne zaman eş ailesi bu da en ufak bir şeye kırılıyor ne bu böyle diye isyana geçti o zaman normalleşirdim :D

Mesafeye devam. Siz daha fazla kırılın size ne diyorlarsa aynısını diyin de bunalsınlar. Bu arada bebeğin sizin bebeğiniz olduğunu saygılı bir şekilde ayar vererek anlatmanız lazım. Ne demek biber yok lakap bilmem ne... Sizde olabilir bizde öyle şeyler yok yaptırmayacağım diyip geçin. Yaparlarsa da işte o zaman cıngar çıkarıp onları sahiden kırmanın tam zamanı.
hahahha en sevdiğim metod:))) o sana omzum mu ağrıyor diyor sen ona omzum çok ahhh diyeceksin:halay:bunu bizde ailenin büyükleri çok yaparak dert dinleme potansiyellerini minimuma indirgerler.

Valla kırılmayı falan bilmem ama yeni doğan bebeğimin ağzına acı biber koymaya çalışsalar o biberi… neyse ban yemek istemiyorum. Siz yetişkinsiniz de çocuğunuzu koruyup kollayın, gerekirse de kıyameti koparın. Lakap takacaklarmış bi de bak senn… fazla yüz vermişsiniz, saygı böyle birşey değil.

Valla kırılmayı falan bilmem ama yeni doğan bebeğimin ağzına acı biber koymaya çalışsalar o biberi… neyse ban yemek istemiyorum. Siz yetişkinsiniz de çocuğunuzu koruyup kollayın, gerekirse de kıyameti koparın. Lakap takacaklarmış bi de bak senn… fazla yüz vermişsiniz, saygı böyle birşey değil.

Haklısınız valla ben yüz göz olmamak adına duymazlıktan geldikçe, şakaya vurup öyle cevap verdikçe daha çok üstüme gelmeye başladılar bi yerde ciddi tepkimi koyacağım artık ya da hepten iletişimi keseceğim sanırım teşekkür ederim

Neden siz onlardan daha mı degersizsiniz bana surekli kırılan insanlara öyle tripler atarım ki bir daha feleği sasar . Üç yıldır yanlsk yoldasınız ondan katlanarak devam ediyor . Resim paylaştık diye niye kiriliyormis daha çok atın . Onların her yaptığını inceleyin ve sürekli burunlarinfan getirin . Hep kirilin gerekirse gözünüze soğan sürün ağlayın . Ne demek sizi hastalığınizda aramamak ben olsam hepsini tek tek arar trip atardım . Bir süre konuşmazdim. Öyle saça böyle tarak ..sürekli açıklama yapacak durumda bırakın onları

Evet evet çok haklısınız artık bende böyle yapacağım herkese çok teşekkür ederim

Ben ortalığı yıkarım kesin 🤣 ne demek biber süreceğiz falan . Yok lakap takacağız

Herkese çok teşekkür ediyorum böyle bir durumda en doğrusu onlara aynı şekilde davranmak mıdır yoksa iletişimi direk kesmek mi ? Siz olsanız ne yapardınız ?

Ya şimdi bende onlar gibi davransam başta eşim olmak üzere kendi ailem bile saçmaladığımı söyler kesin. O zaman ne yaparım bilmiyorum
Onlar gibi de davranma iletisimi de kesme. Mesafeli ol, triplerini umursama, kendine dert etme, gönüllerini de alma, kirilmak isteyen kirilsin küssün, üstüne gelirlerse de ver ağızlarının payını, çekinme.

Back