Güzel kardeşim yıllardır aynı problemi çeken ve kendince bir rutin oluşturduğuğunda bundan kurtulan biri olarak tavsiyelerime kulak ver.
Öncelikle ilişkiden sonra maksimum 5 dakika sonra idrar çıkışının olması lazım. O idrari elinle dağıt ve beş saniye bekle. İdrar en büyük mikrop kırıcılardan birisi. Eskiden paslı demir ayağa Batınca üzerine işerlermiş. Daha sonra mantar ve idrar yolu enfeksiyonu birbirine tam zit şeyler. Yani şöyle söyleyeyim idrar yolu enfeksiyonu için antibiyotik kullandığında mantarı azdırmış oluyorsun. Ya da mesela grip için antibiyotik kullandığında vajinal mantarı azdırmış oluyorsun. Bu yüzden idrar yolu enfeksiyonunda en önemli şey bunu olmamak. Eşinin pisliği ile de alakası yok aslında. Azıcık soğuk almak bile etki ediyor. İkinci olarak Velevki artık oldun maydanoz sapını kaynatıyorsun 1 litre suyun içinde o suyu içiyorsun ve maydonoz sapını da bir havlunun üstüne koy ve çıplak halde o havlunun üzerine otur. Çok sıcak halde oturmalısın tabii kendini yakma. Maydonoz buhari inanılmaz bir şekilde idrar yollarına iyi geliyor tabi bu enfeksiyonun pik yaptığı anda olabilir. Bir de mantardan kurtulmanın yollarından bahsedeyim intim yıkama jelleri var bu jeller ile ilişkiden önce eşini ve kendini yıkayabilirsin ya da hafif kaşıntı olduğu zaman yıkayabilirsin. Ve mantar için fitiller var en etkilisi onlar evde muhakkak bulunsun o ne zaman mantar ağrıya dönüşeceği belli olmayabiliyor bir de krem var adı travazol yani zaten Vajinal mantar için doktorların hep yazdı bunlar. Ama bilmelisin ki mantarı en çok azdıran şey antibiyotik kullanımı. Bir de ben yeni keşfettim son iki aydır bunu kullanıyorum ve işe yaradığını düşünüyorum hem günlük insana enerji de veriyor cranberry diye diye bir meyveden yapılan takviyeler var ben her gün kullanıyorum özellikle kışın kullanıyorum. Bu engelliyor en azından. Ayrıca tabii ki kurulamaya dikkat Edip bol bol da su içmelisin. Bazen kendime diyorum ki ben tanker gibi su içip foş foş işemekle ömür geçiriyorum