Sürekli birşeyler alma isteği

aypare ackerman

Always happy 💕✨️
Kayıtlı Üye
19 Şubat 2019
18.256
64.369
598
Herkese selam. Direkt konuya gireceğim. Başlıktan da anlaşılacağı üzere sürekli alışveriş yapma birşeyler alma isteği var.
Kredi kartina yüklendikce yükleniyorum.
Şimdi de kendime küpe ve yüzük alasim var indirimlere bakıyorum. Bugün yine kendime birşeyler aldım. Ne yapmam gerekiyor. :(
Benim gibi olanlar var mı
Gelin toplanalım,bu durtumuzu ortadan kaldıralım

Avm de çalışıyordum alıyordum. Doğum iznine çıktım bebek için bir şeyler almaya devam. Doğurdum istediğim zaman çıkamadığım için internetten devam. Yani çok büyük meblağlar değil ama birleşince hepsi meblağ kabarıyor. Ve bakıyorum çok gerekli şeylerde değil. Bende bilmiyorum napıcam. Heelpp 😁

Ahh ah bir yol bulursaniz soyleyin esime uygulatayim. Ben ihtiyac olmadan asla almam ama esim tam bir alisveris canavari. Az once 20 tane mont cikarttik fotosunu cekmek icin ikinci elden satacagim daha hic giyilmemis bile var icinde ve hepside markali simdi almaya kalksam 1500 ile 3500 arasi degisiyor tanesi. Evde yer kalmadi onun aldiklarindan:sinirli:

Malesef bir süre bende böyleydim eve hep kargo gelirdi annem artık kızardı sonra evlendim yine aynı durum.. Fakat son 6 aydır kendimi frenledim ihtiyaç dışı bir şey almıyorum minimal yaşamla alakalı bir şeyler okumak bana iyi geldi :) ama arada şeytan dürtmüyor değil

bende de vardı bu.hatta bir araya ödemekte zorlandım öyle alışverişe battım.şimdi kendimi dizginlemeye başladım tam alıcakken "buna gerçekten ihtiyacım var mı?" diye soruyorum her seferinde.bir 1-2 dk sorguluyorum.gerçekten acilen bu gerekiyor mu diye sorguluyorum.işe yarıyor artık.

Ben de öyle kuduruk gibi alışveriş yapıyodum. Hem de nakit değil kredi kartı. Saçma sapan şeyler. Sonra kendime çeki düzen verdim yaz başından beri kendime bir şey almıyorum. Ciddi anlamda ihtiyacım yokken neden bu kriz ortamında abuk sabuk şeyler alayım ki.

Aldıkça alasın geliyorsa konu sahibi bir süre alma emin ol almadıkça almayasın gelecek. Kendimden biliyorum :))

Ben de öyle kuduruk gibi alışveriş yapıyodum. Hem de nakit değil kredi kartı. Saçma sapan şeyler. Sonra kendime çeki düzen verdim yaz başından beri kendime bir şey almıyorum. Ciddi anlamda ihtiyacım yokken neden bu kriz ortamında abuk sabuk şeyler alayım ki.

Aldıkça alasın geliyorsa konu sahibi bir süre alma emin ol almadıkça almayasın gelecek. Kendimden biliyorum :))
Aynı şekilde karttan alıyorum ve asgari ödüyorum hep aynı durum kendimi gereksiz borca sokuyorum.. şimdi de hiç küpem yok küpe alayım diyorum ama acil mi hayır değil.. :D

bende de vardı bu.hatta bir araya ödemekte zorlandım öyle alışverişe battım.şimdi kendimi dizginlemeye başladım tam alıcakken "buna gerçekten ihtiyacım var mı?" diye soruyorum her seferinde.bir 1-2 dk sorguluyorum.gerçekten acilen bu gerekiyor mu diye sorguluyorum.işe yarıyor artık.
İnşallah bende kurtulurum bu durumdan ya psikolojik rahatsızlık bu bence :(

Eveeet tüyoları veriyorum
İnternet alışveriş yapıyorsanız ürünü sepete atın sonra başka bir ürünü sepete atın sonra resimlerine yorumlarına bakın bıkana kadar sonra tam alıcakken amaan diyip çöpe atın
Reelde alışverişe gitiyseniz giyin takın takıştırın aynadan bakın doyun çıkarın almayın :)

Çok güzel instagram hesapları var, tutumlu olmaya para biriktirmeye teşvik eden gaza getiren. Ben onları takipteyim. Tavsiye ederim

Tavsiyem toplu alışveriş yapın, yani sezonluk.
Gün sonunda giden parayı görünce şok olacak ve elinizi korkak alıştıracaksınız.
Ben bazen kendimi tatmin için alışveriş sitelerine girerim, sepete eklerim beğendiklerimi ve sonunda toplam tutarı görünce bir güzel sepeti temizler ve kapatırım.
İnsan parça parça 3 5 alınca ne gözü doyuyor ne de verdiğinin farkında oluyor.

Back
X