• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

sürekli bir laf sokma durumu

elzem88

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
30 Mart 2012
464
33
68
selamlar.
ben altı bucuk aylık hamıleyım... bebegım cok saglıklı allaha sukur.
ama şu olaydan fazlasıyla bıktım.
kaynanam sürekli yok ben oglumu 4 kılo dogurdum.
kardesım 4 kılo dogurdu.
sureklı boyle soyleyıp benı strese sokuyor.
1 ay once doktora gıttık normalde bebek 500 gram olması gerekırken
senınkı 700 gram dedı doktor cok ıyı dedı.
bende heyecanla kaynanama soyledım
-aaaaaa daha o kadarmı dedı?
bende ne beklıosunkı her cocuk 500 gram olurmuş bu vakıtte dedım.
ne yapsam yaranamıyorum.
doktorum cok kılo almıssın dıkkat et ekmek yeme dedı
kaynanam hıc kılo almadın dıyor dudak bukuyor begenmıyor.
bebegım dogunca sureklı gelıp benı mılletle kıyaslayacak.
yaptıgım işi begenmeyecek.
ve annem bebegıme battanıye örmüştü onu gordu direk
-bu cocugu yakar dedi.
ne alakaysa.
battanıye oyle kalın bıle degıl örgü pike gibi birşey.
sinir oluyorum bu laflarına.
sımdıden stres yaptım. hamılelıgımın tadını cıkaramıyorum.
nasıl tepkı vermem lazım.
sımdıden kaynana stresı basladı bende.

canım benim kayınvalidemde böle ama artık ben alıştım ona her dediğine gül geç bence hiç takma gerçekten gülümse geç taktıkça o dahada senin üstüne gelicek

canım benim kayınvalidemde böle ama artık ben alıştım ona her dediğine gül geç bence hiç takma gerçekten gülümse geç taktıkça o dahada senin üstüne gelicek

gülemıyorum işte cok kafaya takıyorum.
birşey yapmadıgı gıbı yapılanıda elestırıyor

gülemıyorum işte cok kafaya takıyorum.
birşey yapmadıgı gıbı yapılanıda elestırıyor

ama sen böle takarak bebegine zarar veriyosun ya gülüp geçiçen yada her dediğine cevap yapıştırıp laf dalaşına giriçen boşver sen kendinide bebeğinide üzme

Kaynanaları ne yapmalı,kaynar kazana atmalı

diye söylenmemiş zamanında türküler:)
iyi ki evli değilim ve kaynanam yok
kafayı yerdim sanırım
yani burda okuduğum birçok konuya dayanarak söylüyorum bunları,genelleme yaparak...
sabır,sabır,sabır,,
yakında kadınlar eş değil kaynana seçeçekler öncelikle:)))

ne war yani konuşmasalar
habire onla bunla kıyaslamasala
ölürler ölürler illa bişey bulup sokuşturucaklar

senn dinleme onu dicem ama kafana takııyosun belli
bebeğini düşün istediği kadar karışsın o senin bebeğin
sağlıkla kucağına al da o istediği kadar 4 kilo diil miş yok bilmem ne desin
üzülme senn bebeğini ve kendi sağlığını düşün cnm

ben 4 kilo doğurdum dediğinde iri bebekleri sarılık ve şeker düşmesi riskine karşı kontrol altında tutuyorlarmış istemem sağlıklı olsun de....

neyse, öncelikle canını sıkmak için söylediğini bildiğin için buna izin verme...laf soktuğu zaman ne yapayım herkes aynı olmuyor, ben de böyleyim de...geçen buna benzer bişey geldi başıma 28. haftadayız 1132 gr olmuşuz bi arkadaş sordu söyledim " amaaaan pek de ufakmış canım, ya da bizimkiler azmandı" dedi ki kendi çocuğu 9 yaşında ve ufak tefek...dilimin ucuna kadar geldi "haha gördük sizin azmanları" demeyi ama hiiiç gerek yok..."daha 28. haftadayız normal, azman olmasın sağlıklı olsun" dedim sadece...ciddiye alma herkes abuk subuk şeyler söyler, kayınvalideni ikna etmeye çalışma, sen önemseme bir süre sonra o da sıkılır belki...

bebeğinin sağlığı yerindeyse yeter sen kıyaslamadığın sürece kim ne derse desin önemi yok boşver....sağlıla sıhhatle de kucağına alırsın dilerim...

takma kafana cahilliğine ver. Arada şakaya vurarak cevabını verirsin. Hepimizin başına aynı şeyler geldi. boş ver gitsin.

aradan brz zaman geçince tam alışınca nekadarda aptalmışım onun her dediğini takıyormuşum diyeceksin boşuna kendimi strese sokuyormuşum diyeceksin boşver gitsin sen he de geç misali yap

Her yaşadığını paylaşmak,yada yaranmak zorunda değilsin..az görüş,kafan rahat olsun ...stresten uzak dur cnm bebeğini düşün

slm canım,
ah şu kaynanalar niçin böyle olmak zorunda bende bir aylık evliyim,benim kaynanam da laf sokmadan duramaz...bende takıyorum kafama canım sıkılıyor eşime söylüyorum,oda ne yapayım diyor öyle bir kadın işte diyor....sen bize bak biz mutlu olalım gerisini boşver diyor takma diyor....ve ben kaynanamın böyle olduğunu nişanlı olduğumuz dönemlerden beri biliyorum bu huyunu.... nişanlıyken de aynıydı..o sadece bana değil genel öyle ama gelin olunca insan ister istemez biraz daha nazik olmasını bekliyor....
yani canım takmayacaksın kafana...sen evinin huzuruna bakacaksın,kafa salla geç dediklerini... Allah büyük canım sabrını elbet verecek...ben önceleri çok takardım ama artık takmıyorum,takmayınca daha çok mutlu oluyorum.....yapamam deme,yapamam diye bişey yok...takmıyorum seni de ve takma(tabi yüzünü karşı değilde :)))
yoksa onunla bir araya geldiğiniz her an sana zehir olur....bebeğine,eşine odaklan boşver gerisini...
Allah huzur dolu günler nasip etsin.......

Dünyanın sonu gelip güneş batıdan doğmadıkça kaynanalar gelinlerine tecrübe aktarmaya(!!!)devam edecek.

Sallaa gitsin diyeceğim tecrübelerim en iyi yolun bu olduğunu öğretti bana .

selamlar.
ben altı bucuk aylık hamıleyım... bebegım cok saglıklı allaha sukur.
ama şu olaydan fazlasıyla bıktım.
kaynanam sürekli yok ben oglumu 4 kılo dogurdum.
kardesım 4 kılo dogurdu.
sureklı boyle soyleyıp benı strese sokuyor.
1 ay once doktora gıttık normalde bebek 500 gram olması gerekırken
senınkı 700 gram dedı doktor cok ıyı dedı.
bende heyecanla kaynanama soyledım
-aaaaaa daha o kadarmı dedı?
bende ne beklıosunkı her cocuk 500 gram olurmuş bu vakıtte dedım.
ne yapsam yaranamıyorum.
doktorum cok kılo almıssın dıkkat et ekmek yeme dedı
kaynanam hıc kılo almadın dıyor dudak bukuyor begenmıyor.
bebegım dogunca sureklı gelıp benı mılletle kıyaslayacak.
yaptıgım işi begenmeyecek.
ve annem bebegıme battanıye örmüştü onu gordu direk
-bu cocugu yakar dedi.
ne alakaysa.
battanıye oyle kalın bıle degıl örgü pike gibi birşey.
sinir oluyorum bu laflarına.
sımdıden stres yaptım. hamılelıgımın tadını cıkaramıyorum.
nasıl tepkı vermem lazım.
sımdıden kaynana stresı basladı bende.

Onların her yaptığı mutlaka daha iyidir, daha güzeldir. Arkadaşım sen sıkma canını dicem, demesi kolay biliyorum.
Eğer aynı evde yada aynı mahallede yaşıyorsanız ve sürekli sana geliyorsa Allah sana sabır versinn.
Seni diceğim şey rahatlatırmı bilmem ama, bence seni ciddi derecede kıskanıyor.
Seni dürttükçe ve karşılığını aldıkça belli ki tatmin oluyor. Yapma. Kv hep herşeyin en iyisini bilir yapar...
sen cevap verdikçe yada çabaladıkça aslında ateşin sönmesine değil, daha canlanmasına neden oluyorsun.
Bırak ilgi olmayınca sönsün. ;)

tatlım zaten şuanda herşeye uyuz olcak ağlayacak hassaslıktayız bence seni üzecek insanlardan uzak kal hiç söyleme paylaşma sen söyledikçe kendini önemser, takdir etmeyi bilmiyor demekki kv. maşallah Allah nazardan saklasın heryerde söyleme demeli k.v., ben anlatınca en azından k.v. dem nazar değmesin diye dua okumaya başlar.

kendi ruh sağlığınız açısından zor olsada görmeyin,duymayın,bilmeyin..kvnizin bitmeyeceğini bildiğiniz kelimeleri olduğu sürece yıpranan sadece siz olursunuz.söylenilenlere asla-asla aldırış etmeyin..siz kendinizi biliyorsunuz,nasıl davranmanız gerektiğini biliyorsunuz o yüzden söylenilen laflar yüzünden siz kendinizden vazgeçmeyin, aksine şimdilik ne kadar sinir bozucu olsada gülüp geçin,zamanla sinir bozuculuğuda kalmayacaktır....

Back